עבור לתוכן

סוף סוף, הממשלה אישרה: תלמידים אלימים יורחקו מיידית

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עם מסגרת יותר סובלנית, שיוצאת מנקודת הנחה שהלימודים שלך לא מכוונים לבגרות ונותנת לך הכשרה מקצועית, ואני יכול להמשיך אם ממש בא לך, חלק גדול מאותם אנשים יצאו הרבה יותר מוכנים לחיים וברמת סיכון יותר נמוכה.

נכון שאם קצת סובלנות ובעיקר הרבה השקעה אפשר לעזור לכולם, הבעיה שבתי הספר הם לא המסגרת הזאת.

רמת הלימודים בבתי הספר רק יורדת והחינוך בהם זה מוצר שמזמן אזל

התעלמות מהבעיה רק יוצרת בעיות גדולות יותר ופוגעת בשאר הילדים, בשביל זה יש חינוך מיוחד ומפתרונות אחרים.

וכן האחריות היא בראש ובראשונה על ההורים.

• תגובות 44
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאמין לי שאני מכיר את המסגרות האלה מאוד מקרוב (ולצערי לא מספיק), וכן, הן עוזרות להרבה מאוד תלמידים (ולא תאמין כמה סיפורים אני מכיר, על אנשים שבאו מאפס ושנים על גבי שנים ניסו ובסוף כן או לא הצליחו להוציא בגרות - והכי חשוב, הם יצאו ממעגל האלימות).

פורסם

ילד שמגיע לרמת אלימות שצריך להרחיק אותו מבי"ס לא ממש מתעניין בעתיד שלו ובלימודים, במקרה כזה העובדה שהם מרחיקים אותו מהלימודים מממשת את הגחמה הזמנית שלו בתיכון לחופש ודופקת לו את החיים.

פורסם

תאמין לי שאני מכיר את המסגרות האלה מאוד מקרוב (ולצערי לא מספיק), וכן, הן עוזרות להרבה מאוד תלמידים (ולא תאמין כמה סיפורים אני מכיר, על אנשים שבאו מאפס ושנים על גבי שנים ניסו ובסוף כן או לא הצליחו להוציא בגרות - והכי חשוב, הם יצאו ממעגל האלימות).

היה פה בפורום איזה סיפור קצר עם מוסר השכל על בלטות, מומלץ בחום... ;)

פורסם

טיפול בשוק חשמלי , כל אחד שמרים יד , לחשמל אותו בעדינות .

אם ניתן להרגיל ולאלף כלבים לעשות משהו , אני דיי בטוח שאפשר לעשות את אותו הדבר למתבגרים ארורים שמתנהגים איך שבא להם .

כל העניין הזה שלנהוג בתלמידים בכפפות של משי ... הם לא פחות נוראים מעבריינים שמסתובבים ברחובות , והם משחיטים את המערכת מבפנים , עד כמה שהיא יכולה לתפקד .

אני אישית חושב שצריך כן להעביר אותם למתקני לימוד יחודיים , ומי שלא ירצה ללמוד שם ... שילך לחפש ת'חברים שלו .

אני לא חושב שהאזרח הקטן והפשוט צריך לממן מכיסו ניסיון שיקום כושל של פושעים פוטנציאליים שבכל מקרה לא יובילו לשום דבר .

פורסם

איזה אמא תתן רשות שהבן שלה יקבל שוקים חשמליים?

אפילו אמא עם הגיון בריא שרוצה לטפל בבעיה אף פעם לא הייתה מסכימה, ובד"כ האמאות של הילדים האלו יותר דפוקות מהילד עצמו.

פורסם

טיפול משפחתי ...

כל כך הרבה פעמים ראיתי הורים שהם עדיין ילדים מפגרים מנסים לחנך את הצאצאים המפגרים שלהם ...

צריך לעשות בחינות למי שרשאי להיות הורה , לא אמרתי לסרס , אלא שצריך לקבל רישיון , כמו שצריך רישיון כשנוהגים , ככה צריך רישיון להורות .

אין רישיון ונכנסת להריון ? תתחדשי , זכית בקשירת חצוצרות - מתנת יעקבי - כל מוצר בול !

פורסם
  • מחבר

אבל זה בדיוק מה שאני אומר, שיש מסגרות מיוחדות כאלה (לא בית הספר הרגיל) וצריך לטפל בילדים הללו שם.

הבעיה היא שבארץ זה לא עובד כך, אם ההורים לא ירצו הילד יתקע בבית ספר רגיל וכתוצאה מכך רק יפגע ויפגע באחרים.

כל מה שאני אומר זה לתת למורים את הכלים להתמודד עם מצבים בעייתים שמתוארים בכתבה

כי כרגע למורים אין שום כוח אין שום סמכות ואף אחד לא נותן להם לא אתה כבוד והערכה שמגיעה להם, דבר שבסופו של דבר פוגע בכולם.

פורסם

אני בכלל הייתי מציע שקודם הורים ישכירו ילד לחודש נסיון ללא תשלום ויראו איך הם מסתדרים :P

פורסם

אני לא חושב שהאזרח הקטן והפשוט צריך לממן מכיסו ניסיון שיקום כושל של פושעים פוטנציאליים שבכל מקרה לא יובילו לשום דבר .

ועבריין פוטנציאלי לא עולה למדינה כסף?

בוא נראה: משכורת של השופטים' date=' של עורכי הדין, של השוטרים, של אנשי השב"ס, להמשיך או שזה מספיק לך?

אבל זה בדיוק מה שאני אומר, שיש מסגרות מיוחדות כאלה (לא בית הספר הרגיל) וצריך לטפל בילדים הללו שם.

הבעיה היא שבארץ זה לא עובד כך, אם ההורים לא ירצו הילד יתקע בבית ספר רגיל וכתוצאה מכך רק יפגע ויפגע באחרים.

כל מה שאני אומר זה לתת למורים את הכלים להתמודד עם מצבים בעייתים שמתוארים בכתבה

כי כרגע למורים אין שום כוח אין שום סמכות ואף אחד לא נותן להם לא אתה כבוד והערכה שמגיעה להם, דבר שבסופו של דבר פוגע בכולם.

בפני ההורים צריך להעמיד את הברירה הזאת: או בית ספר "מיוחד", או כלום (או חינוך פרטי - שמשם אותו הילד יזרק מהר). איןשום סיבה שבארץ זה לא יעבוד ככה - וזה שהמצב כרגע הוא כזה, לא הופך את המצב לתקין.

פורסם

טיפול משפחתי ...

כל כך הרבה פעמים ראיתי הורים שהם עדיין ילדים מפגרים מנסים לחנך את הצאצאים המפגרים שלהם ...

צריך לעשות בחינות למי שרשאי להיות הורה , לא אמרתי לסרס , אלא שצריך לקבל רישיון , כמו שצריך רישיון כשנוהגים , ככה צריך רישיון להורות .

אין רישיון ונכנסת להריון ? תתחדשי , זכית בקשירת חצוצרות - מתנת יעקבי - כל מוצר בול !

אתה רוצה לקחת לאישה את זכות יכולת ללדת? אתה אדם חולה ואם זו התוצאה של החינוך במערכת אז ילדים אלימים זו הבעיה האחרונה שלנו...

פורסם
  • מחבר

בפני ההורים צריך להעמיד את הברירה הזאת: או בית ספר "מיוחד", או כלום (או חינוך פרטי - שמשם אותו הילד יזרק מהר). איןשום סיבה שבארץ זה לא יעבוד ככה - וזה שהמצב כרגע הוא כזה, לא הופך את המצב לתקין.

זה מוסכם ובאמת צריך לשאוף לזה אבל זה לא סותר את הצורך בחוק הנ"ל.

אתה רוצה לקחת לאישה את זכות יכולת ללדת? אתה אדם חולה ואם זו התוצאה של החינוך במערכת אז ילדים אלימים זו הבעיה האחרונה שלנו...

אני דווקא מסכים איתו ברמה העיקרונית, לא לגבי הקטע של הסירוס והרישיון

אבל יש צורך בשיעורי "אמהות" חובה(כמו שיש בכמה מדינות) כמה ימים שיכללו הסברים בסיסים לגבי תהליך אופן הטיפול הכנה וכו...

כמו כן אני בעד הגבלות משפחות מרובות ילדים עלידי הגבלת הקצבאות, כמו כן יש לשפר את כל נושא הנגישות להפלות בעיקר לצעירים ללא תמיכה כלכלית שאין להם מושג לגבי מהחיים וכו...

פורסם

טוב סבבה, תוכנית לשיפור העתיד יש לנו

מה עושים עם אלה שכבר עושים צרות?

פורסם

זה מוסכם ובאמת צריך לשאוף לזה אבל זה לא סותר את הצורך בחוק הנ"ל.

מצד אחד מעולם לא טענתי שזה סותר, מצד שני, זה לא נורמלי שבכלל צריך חוק כזה.

פורסם

אני דווקא מסכים איתו ברמה העיקרונית, לא לגבי הקטע של הסירוס והרישיון

אבל יש צורך בשיעורי "אמהות" חובה(כמו שיש בכמה מדינות) כמה ימים שיכללו הסברים בסיסים לגבי תהליך אופן הטיפול הכנה וכו...

כמו כן אני בעד הגבלות משפחות מרובות ילדים עלידי הגבלת הקצבאות, כמו כן יש לשפר את כל נושא הנגישות להפלות בעיקר לצעירים ללא תמיכה כלכלית שאין להם מושג לגבי מהחיים וכו...

עם זה אני יכול להסכים, אף אחד לא מקבל ספר הוראות עם הילדים שלו ותמיד טוב עוד כלים להיתמודדות, אבל מפה לסירוס המרחק עצום.

זה שחינוך מתחיל מהבית גם אין ספק, אבל וזה אבל גדול, מחייבים אותך לשים ילדים במערכת מגיל מסוים עד גיל מסוים, שם השליטה שלך על מה

שהילד לומד מה הוא רואה וכו' אפסית. אז אי אפשר לבוא בטענות רק להורים, והילד בטח שלא אשם במצב שנוצר, אז למה הוא צריך לסבול?

טוב סבבה, תוכנית לשיפור העתיד יש לנו

מה עושים עם אלה שכבר עושים צרות?

צריך לברר קודם מה הסיבה לצרות שהם עושים, יש כל מיני סיפורים בעולם הזה ואם תדע חלק מהם

אולי תתחיל לרחם במקום לשנוא (למרות שאני מבין את הכעס, מהצד שלך זה נראה כאילו הם סתם בעייתיים או מופרעים).

אתן לך דוגמא אחת, יש ילדים ממשפחות הרוסות, חלקם ילדים שניסו לפגוע בעצמם כבר פעם (חלקם מצליחים :-\ ) ויש מסגרות גם לזה, אני אישית מכיר שתי

בחורות כאלה, הן היו "מופרעות" לגמרי (או ככה הסביבה תייגה אותן שזו בעייתיות בפני עצמה), אחת מהן יש לה פרק יד שנראה כאילו גירדו אותו

עם פומפיה, זה מחריד לראות את זה (ותחשוב מה אדם צריך לעבור שהוא כבר מגיע למצב שהוא רוצה למות, לא אתה ולא אני, אני מקווה, נדע לעולם),

היא היום עובדת וחייה ואפילו מצליחה להנות מהחיים, אפילו תתחיל ללמוד בקרוב פסיכולוגיה. מה הציל אותה? איכפתיות של חלק מהאנשים סביבה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים