עבור לתוכן

סוף סוף, הממשלה אישרה: תלמידים אלימים יורחקו מיידית

Featured Replies

פורסם

אם הילד לא שם על ההורים שלו, סימן שההורים שלו באמת לא חינכו אותו כמו שצריך ומגיע להם להענש.

אולי אם הם יפגעו הם יתחילו ללמד את הילד שלהם קצת איך להתנהג.

• תגובות 44
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הילד לא שם על ההורים שלו, סימן שההורים שלו באמת לא חינכו אותו כמו שצריך ומגיע להם להענש.

זה בדיוק הבעיה ,ההורים לא מחנכים את הילדים מתיי שצריך באמת (בגיל הרך ובאזור כיתה א/ב/ג) ואז הם מנסים בכל הכוח לחנך ילד שכבר לא מקשיב להם בגיל ההיתבגרות ,כל ילד אפשר לחנך העיניין הוא התיזמון .

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs: בדיוק אם הילד הגיעה למצב כזה ולא המורים ולא ההורים יכולים להתמודד איתו

אז למה בכוח השאיר אותו ולהעניש את כל שאר חברי הכיתה שלו ולפגוע בהשגיהם ובעתיד שלהם.

לילד כזה צריך למצוא מסגרת חדשה שלא ניתן לספק בבית ספר רגיל.

פורסם

לדעתי אדם לא נולד רשע ואינפנטיל, זה מה שעושים ממנו דרך החינוך

ואם הוא ככה סביר להניח שברוב המקרים גם ההורים שלו היו ככה

רוצים פתרון אכזרי? שיוציאו חוק שאנשים שמוכרים כבעייתיים ולא יודעים לחנך, לא יוכלו לגדל ילדים

פורסם

רוצים פתרון אכזרי? שיוציאו חוק שאנשים שמוכרים כבעייתיים ולא יודעים לחנך, לא יוכלו לגדל ילדים

נדמה לי שהרעיון הזה כבר עלה או אף נוסה (סירוס פושעים ע"מ שלא יוכלו להתרבות). אני מניח שרובכם יכולים לנחש איפה (רמז: היה להם סמל חביב בשחור-לבן-אדום).

זה ממש לא הפתרון. אדם שאינו "נורמטיבי" הוא לא בהכרח הורה גרוע שיחנך את ילדיו להיות פושעים, והורה "נורמטיבי" לא בהכרח ידע לתת לילדיו ערכים בסיסיים הנדרשים לחיים בחברה.

הפתרון ההגיוני ביותר לדעתי הוא החלת אחריות פלילית (במגבלות מסויימות) על הורים בגין מעשי ילדיהם, כל עוד הילדים נמצאים מתחת לגיל האחריות הפלילית המלאה. עם זאת, גם עכשיו ההורים נושאים באחריות מסויימת למעשי ילדיהם - אחריות כלכלית. אני לא מבין מדוע לא עושים שימוש תדיר יותר בסעיף הזה.

פורסם

לדעתי החלטה גרועה

עדיף היה להקצות תקציב ולדאוג למסגרת חינוך לאותם הילדים מאשר להרחיק אותם

הרחקה שלהם יגרום לעליה בפשיעה הכללית

פורסם
  • מחבר

נכון עדיף להקצות עוד ועוד כסף ולזרוק אותו על ימין ועל שמאל, במקום פעם להניח את האחריות לחינוך של הילד לרגלי ההורים שלו :screwy:

פורסם

בעולם אידיאלי ההורים צריכים לחנך את הילדים שלהם, אבל אנחנו לא בעולם אידיאלי והם לא עושים את זה. אז במקום להטיל את האשמה על ההורים שלא לוקחים אחריות על חינוך ילדיהם המדינה צריכה לבצע את זה, כי הטלת אשמה לא תתרום דבר.

פורסם

בתכלס מערכת החינוך בנויה בצורה זוועתית, והחוק הזה לא ישפר כלום. כמו שכבר נאמר כאן, הרחקת אותם התלמידים זה מתנה בשבילם. אני לא אומר שאני נגד החוק ברמת העקרון, להיפך, הבעיה שבמתכונת הנוכחית הוא לא יפתור כלום.

פורסם

בתכלס מערכת החינוך בנויה בצורה זוועתית, והחוק הזה לא ישפר כלום. כמו שכבר נאמר כאן, הרחקת אותם התלמידים זה מתנה בשבילם. אני לא אומר שאני נגד החוק ברמת העקרון, להיפך, הבעיה שבמתכונת הנוכחית הוא לא יפתור כלום.

למה צריכות לעניין אותי הבעיות של אותם ילדים אלימים? ולאחרים, לאלה שכן באים לבית הספר כדי ללמוד ולא כדי לכסח זה זה יפתור כמה בעיות?

פורסם

כי גם אותם ילדים אלימים צריכים להתחנך באיזושהי מערכת, להשאיר אותם בבית (כלומר ברחוב) ייצור הרבה יותר בעיות. ההרחקה תפתור את הבעיות של כל ה"נורמליים" בטווח הקצר, אבל כמה שנים אח"כ, שאותו ילד יכנס לבית סוהר על פשע כלשהו (ותסכים איתי שהסבירות לכך שילד אלים ברחובות יעשה פשע היא לא נמוכה) אותם "נורמליים" יהיו בבעיה. הרי לאותו ילד מורחק כנראה שלא אכפת לא ללכת לבית הספר, כנראה שגם ככה לא יצא לו מזה כלום.

פה נכנס לתמונה המשפט הראשון, שאומר שהמערכת בנויה באופן דפוק. נכון להיום, מספר המוסדות שמטפל בילדים בעייתיים (אלימים, לקויות למידה קשות, רקע קשה וכו') נמוך, והתקציב שלהם עוד יותר נמוך (ואני מכיר את הנושא הזה די מקרוב).

פורסם

איך בדיוק אפשר לחנך אדם שכל הזמן עויין בגלל שהגלגלים שבמוח שלו לא מסתובבים?

פורסם

עם מסגרת יותר סובלנית, שיוצאת מנקודת הנחה שהלימודים שלך לא מכוונים לבגרות ונותנת לך הכשרה מקצועית, ואני יכול להמשיך אם ממש בא לך, חלק גדול מאותם אנשים יצאו הרבה יותר מוכנים לחיים וברמת סיכון יותר נמוכה.

פורסם

איך בדיוק אפשר לחנך אדם שכל הזמן עויין בגלל שהגלגלים שבמוח שלו לא מסתובבים?

צריך לעזור לאנשים כאלה לא לזרוק אותם לכלבים, יש לכל דבר סיבה, להעיף אותם הביתה זה הפיתרון הקל :nono:

פורסם

אבל הם עויינים, כשמישהו נגדך בלי סיבה אתה לא יכול להעביר לו חינוך

היחיד שראיתי שהצליח לעשות משהו אלון גל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים