עבור לתוכן

מה דעתכם?לא התנהגות מגעילה מצד רש"ת?

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3739245,00.html

לדעתי ממש בושה,להשפיל קצין בגלל העובדה שהוא דרוזי.מה מה?!הוא דרוזי אז הוא לא שווה במדינה שלנו?

חוץ מיזה הוא קצין,הוא תורם למדינה,ולכן ה"סלקטורים" האלה בנמל התעופה באילת צריכים להתבייש להם

• תגובות 46
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה יותר סביר כי הייתה להם איזה התראה לגבי מבריחים והוא התאים לפרופיל.

כל עיקוב מבאס ומעצבן אבל אין שום סיבה ישר לצעוק קיפוח או התנכלות.

פורסם

הוא הציג להם תעודת קצין של צה"ל, אם תעודה כזו מאפשרת לו כניסה לבסיסי צה"ל והחזקת נשק חם אז אין שום סיבה שיחשדו בו ויערכו עליו חיפוש משפיל. במקרה הנוכחי, הקצין המדובר צודק לחלוטין ובכל מקרה אם היו רוצים לחקור אותו, היו צריכים לעשות זאת בחדר צדדי.

ובכלל, התשובה של לכתבה רש"ת היא בזיון בפני עצמה:

כמו כן לא נמצאו עדויות לקללות והערות אישיות, כפי שטוען האיש

זה אמיתי?! אין בדיוק ניתן למצוא עדויות לקללות והערות אישיות? הרי לא מדובר בראיות פיזיות ומהתשובה הזאת נודף סרחון כבד של כסת"ח. בנוסף לכך הם טוענים שרק בגלל שהוא השיב בשלילה לשאלה "האם ארזת לבד?", הם ביצעו תחקור מקיף ומשפיל שלו. כלומר, הנקודה שבה הם חושדים בבן אדם היא כאשר הוא אומר שהוא לא ארז בעצמו את המזוודות למרות שבמציאות של מאבטחי רש"ת השאלה הנ"ל היא יחסית שולית וכנראה שטענותיו של הקצין נכונות לחלוטין והתחקור בוצע אך ורק בגלל היותו ממוצא מסוים ולמרות שהוא קצין בצה"ל.

פורסם

התעודה מאפשרת לו כניסה לבסיסים רק במדים- ואם אתה לא חיל בצהל יש סיכוי טוב שלא תדע איך להתלבש (כבר ראו איזה ערבי שניסה לחטוף חיילים- מדים ירוקים, דרגות סא"ל עד כמה שאני זוכר, כומתה של ח"א, סיכה של חי"ר כלשהו על הכומתה ועוד כל מיני...)

התעודה לבד ממש לא נותנת שום הנחות בבדיקות ביטחון...

פורסם

הוא הציג להם תעודת קצין של צה"ל, אם תעודה כזו מאפשרת לו כניסה לבסיסי צה"ל והחזקת נשק חם אז אין שום סיבה שיחשדו בו ויערכו עליו חיפוש משפיל. במקרה הנוכחי, הקצין המדובר צודק לחלוטין ובכל מקרה אם היו רוצים לחקור אותו, היו צריכים לעשות זאת בחדר צדדי.

נו אז מה שהוא הראה להם תעודה של קצין בצה"ל, הם לא ש"ג הם משמר הגבול/מכ"ס/אבטחה/ WHATEVER

כאילו שקצינים בצה"ל לא מבצעים עבירות, להפך חברים של קצי יכולים לשכנע אותו להעביר שטויות כי הם

חושבים שאף אחד לא יבדוק וזה בהתחשב שהקצין לא עוסק בפלילים...

חוץ מזה היה רשום שהם לקחו אותו לחדר צדדי להמשך חקירה.

זה אמיתי?! אין בדיוק ניתן למצוא עדויות לקללות והערות אישיות? הרי לא מדובר בראיות פיזיות ומהתשובה הזאת נודף סרחון כבד של כסת"ח. בנוסף לכך הם טוענים שרק בגלל שהוא השיב בשלילה לשאלה "האם ארזת לבד?", הם ביצעו תחקור מקיף ומשפיל שלו. כלומר, הנקודה שבה הם חושדים בבן אדם היא כאשר הוא אומר שהוא לא ארז בעצמו את המזוודות למרות שבמציאות של מאבטחי רש"ת השאלה הנ"ל היא יחסית שולית וכנראה שטענותיו של הקצין נכונות לחלוטין והתחקור בוצע אך ורק בגלל היותו ממוצא מסוים ולמרות שהוא קצין בצה"ל.

בדיוק כמו שעושים כל תחקיר לוקחים עדויות מאנשים שהיו שם.

אין לי מושג מאיפה החלטת שזה היה תחקיר משפיל ולא תחקיר המשך סטנדרטי שנערך לכל מי שנחשד ???

ושוב הקטע של הגזע... מה זה סקסי להאשים את כולם בגזענות? כי אני כל כך בספק שמישהו החליט

חגרור עוד לפחות 2 אנשים לעשות חיפוש וצשאול נוסף וכל העבודה שמסביב רק כי הבחור דרוזי ...

פורסם

אם תעודת חוגר מאפשרת להכניס לחייל M16 לתוך קניון מפוצץ באנשים בלי שום בדיקה, אני לא רואה סיבה שתעודת קצין לא תאפשר לו לעלות למטוס אחרי בדיקה בסיסית. הבעיה היא שהבדיקות הללו מבוססות כמעט אך ורק על פרופיל עדתי של אנשים (ידוע לי על כך בעקבות היכרותי עם מספר מאבטחים שעבדו ועובדים בנתב"ג) ומפספסות לחלוטין פרופילים אחרים של טרוריסטים (כמו טרוריסט ממוצא יפני לדוגמא).

נ.ב. שים לב שכתוב שהוא נלקח לחדר צדדי אחרי ששפכו לו את כל התיק מול קהל, ממש תודה על ההתחשבות שלהם.

פורסם

זו באמת בושה, שזה קרה לי עם חבר של ההורים שלי (סוכן ביטוח ממש נחמד ובן אדם באמת זהב) לא ידעתי איפה

לקבור את עצמי מרוב בושה, זה ממש כאילו היתנקלו לו וגם לו שפכו את כל הדברים ומהחדר בדיקות שלהם הוא יצא בתחתונים...

קיצר נותנים לכמה חארות קצת כוח בידים וזה מה שקורה...

פורסם

התעודה היא בשביל הנשק, התפקיד של המאבטח בקנין היא אבטחה...

מי אמר לך שפה העניין הוא ביטחוני? אני דווקא חשבתי יותר בכיוון של הברחות סחורה/סמים/....[br]פורסם בתאריך: 5.07.2009 בשעה 04:17:55

אם תעודת חוגר מאפשרת להכניס לחייל M16 לתוך קניון מפוצץ באנשים בלי שום בדיקה, אני לא רואה סיבה שתעודת קצין לא תאפשר לו לעלות למטוס אחרי בדיקה בסיסית. הבעיה היא שהבדיקות הללו מבוססות כמעט אך ורק על פרופיל עדתי של אנשים (ידוע לי על כך בעקבות היכרותי עם מספר מאבטחים שעבדו ועובדים בנתב"ג) ומפספסות לחלוטין פרופילים אחרים של טרוריסטים (כמו טרוריסט ממוצא יפני לדוגמא).

נ.ב. שים לב שכתוב שהוא נלקח לחדר צדדי אחרי ששפכו לו את כל התיק מול קהל, ממש תודה על ההתחשבות שלהם.

התעודה היא בשביל הנשק, התפקיד של המאבטח בקנין היא אבטחה...

מי אמר לך שפה העניין הוא ביטחוני? אני דווקא חשבתי יותר בכיוון של הברחות סחורה/סמים/....

זו באמת בושה, שזה קרה לי עם חבר של ההורים שלי (סוכן ביטוח ממש נחמד ובן אדם באמת זהב) לא ידעתי איפה

לקבור את עצמי מרוב בושה, זה ממש כאילו היתנקלו לו וגם לו שפכו את כל הדברים ומהחדר בדיקות שלהם הוא יצא בתחתונים...

קיצר נותנים לכמה חארות קצת כוח בידים וזה מה שקורה...

שלום אדון אנרכיסט, אבל כל זה רק אומר שאלו בדיקות שיגרתיות שלא פועלות על בסיס אישי (נחמד או לא כנל לגבי).

האם זה יהפול לתרד "מוות" למאבטחי רשות שדות התעופה (כמו שכל תרד על משטרה הופך) ?

פורסם

נכון מאוד, זה לא עובד על בסיס אישי, זה עובד על בסיס עדתי... (אם אתה חושב שזה טוב, שלך, אני רק מקווה שאתה לא איזה

שוורצה חייה כי זה עלול לחזור לנשוך אותך בתחת...)

לא חסרים מטורפים באנגליה למשל שהצטרפו לטאליבן? מה רק ערבים או כההי עור יכולים להיות טרוריסטים?

פורסם

כשכל ילד בן 18 עם תיק פלילי מתגייס לצה"ל ושמים לו נשק בידיים עובדת היותו של אדם חייל בשירות חובה בצה"ל היא לא רלוונטית בעליל.

זה שקריטריון הקבלה לצבא הוא נמוך עד כדי טמטום לא אומר שכל גוף ביטחוני צריך לנהוג בצורה דומה.

פורסם
  • מחבר

אתם מפספספים פה קצת נקודה חשובה:כשהקצין הזה הגיע לשדה התעופה והתחילו לעשות לו את התחקיר,הוא אמר(ואני בטוח שהוא לא משקר) שכל המשפחה שלו הם אנשי ביטחון,שאבא שלו משרת עדיין בצבא משהו כמו 30 שנה משהו כזה,וכל שאר המשפחה גם עסקו\עוסקים בביטחון

אני בטוח שבן אדם כזה,עם דרגה כזו,לא יהיה לא אינטרס לשקר למאבטחים באילת כדי לעלות כבר למטוס,ועוד לעשות פעולת טרור שתביא להרג של אלפי אנשים

בנוסף,אם כבר כן החליטו לעשות לו תחקיר,למה לעשות את זה מול עוד המון נוסעים,ולמה לבקש תמונות של החברה שלו?!מה היא קשורה בכלל?!

פורסם

היחס שמתואר בכתבה הוא מתחת לכל ביקורת - גם אם החליטו לערוך לו בדיקה בטחונית, אין שום סיבה להתנהג כמו בני זונות.

פורסם
  • מחבר

צודק,ואני אפילו אוסיף ואומר שאני חושב שיש כאן אפליה על רקע גיזעי

פורסם

מה אתה אומר? אפליה על רקע גיזעי? זה חמור מאד, חמור מאד... לשלוח מיד מברק למבקר המדינה! בע"ה תוך שנתיים נקבל תשובה שהעובד שאחראי למחדל הנורא עזב ומאמן עכשיו את הFARC בקולומביה וכבר אי אפשר לחקור את המקרה.

פורסם

נכון מאוד, זה לא עובד על בסיס אישי, זה עובד על בסיס עדתי... (אם אתה חושב שזה טוב, שלך, אני רק מקווה שאתה לא איזה

שוורצה חייה כי זה עלול לחזור לנשוך אותך בתחת...)

לא חסרים מטורפים באנגליה למשל שהצטרפו לטאליבן? מה רק ערבים או כההי עור יכולים להיות טרוריסטים?

וחבר של ההורים שלך מה הייתה העדה שלו?

ולמה אתה קופץ למסקנות, מי אמר שחשדו שהוא טרוריסט? (או בסיס עדתי) מה לא יתכן והם חיפשו מבריחים מהצפון?

אתם מפספספים פה קצת נקודה חשובה:כשהקצין הזה הגיע לשדה התעופה והתחילו לעשות לו את התחקיר,הוא אמר(ואני בטוח שהוא לא משקר) שכל המשפחה שלו הם אנשי ביטחון,שאבא שלו משרת עדיין בצבא משהו כמו 30 שנה משהו כזה,וכל שאר המשפחה גם עסקו\עוסקים בביטחון

אני בטוח שבן אדם כזה,עם דרגה כזו,לא יהיה לא אינטרס לשקר למאבטחים באילת כדי לעלות כבר למטוס,ועוד לעשות פעולת טרור שתביא להרג של אלפי אנשים

בנוסף,אם כבר כן החליטו לעשות לו תחקיר,למה לעשות את זה מול עוד המון נוסעים,ולמה לבקש תמונות של החברה שלו?!מה היא קשורה בכלל?!

זה כמו ששוטר יעצור אותך על מהירות ואתה תגיד לו אבל אדני השוטר אני איש בטחון וכל המשפחה שלי אנשי ביטחון.

מעבר לזה הוא אמר, לא רשום שהוא אמר את זה לאנשי בטחון, ולגבי הדרגה נכון כאילו חסרים אנשים במו טננבאום. (אבל אחרכך כולם מתפלאים איך זה קורה)

את התחקיר עשו לו בחדר צדדי, אף אחד לא ביקש תמונות של החברה שלו, ביקשו מימנו לראות תמונות במצלמה לראות מה הוא צילם והוא יכל לסרב.

היחס שמתואר בכתבה הוא מתחת לכל ביקורת - גם אם החליטו לערוך לו בדיקה בטחונית, אין שום סיבה להתנהג כמו בני זונות.

מילת המפתח היא היחס המתואר מצד הנוסע, אז כן היחס שהוא תיאר הוא לא רציני.

אבל מה שקרה באמת ולזהזכירכם נערכה בדיקה ולא נמצא בעיה או הערות אישיות (דרך אגב הוא גם לא הביא שום דוגמא להערה שכזאת אלא לגבי ההליך שכולם שנאלצים לעבור בדיקה נוספת עוברים)

חוץ מזה זה יפה שאנשים פה שלא באמת יודעים מה קרה ישר קופצים למסקנות (כך שמועות ומיתוסים מתחילים מחצי מידע)

סתם נקודה למחשבה כולנו הינו פה באבטחה כזאת או אחרת בצבא או סתם נתקלנו בישראלי הממוצע באיזה תור

ויודעים טוב מאוד איך אנשים עושים הר מעכבר, וזה שהבחור רואה את עצמו כמסכן שהתנקלו לו זה לא אומר כלום

יתכן מאוד שכל הסרטים הללו הם רק בראש שלו כמו כל ילד קטן במצב מביך שמוכן למות מרוב בושה כאשר במציאות אף אחד אכפת לו או אפילו שם לב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים