עבור לתוכן

בעיית התחממות יתר כבר דיי הרבה זמן

Featured Replies

פורסם

שלום,

כבר במשך שנה המחשב שלי עושה את זה.

המפרט שלי :

כרטיס מסך : Albatron nVidia GeForce 8800GT 512MB

מעבד : Intel C2D Dual Core 2.66

זכרונות : Corsair XMS2 2GB

ספק + מארז : Compucase HEC BA19 + ספק 500W של TrueSilent או משהו כזה.

לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L

מסך : LG 226WTQ

המחשב לא עבר אוברקלוק ונוסף לו מאוורר קדמי לא מזמן.

עכשיו לבעיה -

כשאני נמצא הרבה זמן בתוך משחק מסויים

(לצורך העניין - Crysis, Unreal Tournament 3, Team Fortress 2, Insurgency, World of Warcraft)

ואפילו המצב מתדרדר לGTA San Andreas

כשאני משחק במשחק - בד"כ חצי שעה בערך או קצת יותר, כשזה מגיע למקום עם אקשן או שיש גרפיקה קצת יותר חזקה שצריך לטפל בה

המחשב פשוט קורס, המסך נכנס ל"Power Saving Mode", המאווררים של המחשב עדיין עובדים לפי מה שאפשר לשמוע.

כשאני מרגיש את המחשב בזמן שאני משחק, הוא פשוט לוהט, אפשר לטגן עליו חביתה.

בעצם, למען האמת, גם עכשיו כשהוא במצב מנוחה הוא חם מאוד.

הנה טמפרטורות בזמן מנוחה (גלישה באינטרנט, דפדוף תיקיות וכיו"ב...) ובזמן מאמץ (משחק Fallout 3 על רזולוציה 1024x900 בערך, על מצב חלון ולא

Fullscreen.)

helpitshothothot.jpg

http://img117.imageshack.us/img117/7938/helpitshothothot.jpg

רציתי לדעת, איך אפשר לתקן את בעיית ההתחממות הזאת? הלכתי כבר למוסך לתת שלוקים של אוויר בכדי להוציא את האבק לא מזמן, זה עזר לכמה זמן, הוריד את רוב הטמפ' ב10 בערך אבל חזר מיד שבוע אחרי לקרוס ולעשות בעיות.

אני אשמח להוציא כל סכום כסף עד 1000 ש"ח בכדי לתקן את הבעיה הזאת, כבר שנה יש לי אותה ואני בטוח שזה בגלל התחממות. (החדר שלי דיי חם, ממ"ד, מחניק פה מאוד, אין מזגן... אני לא יודע אם זה קשור.)

פורסם

בדקת מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך?

כי 60 למעבד זה סביר.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי במאמץ יכול לעלות ל65 או אם אני זוכר נכון, במאמץ מלא אפילו ל78 (לא בטוח בכלל...)

ומשהו נורא דפוק בכרטיס מסך, אי אפשר לבדוק לו טמפ'... לפחות ככה אמרו לי בחנות (IQ PC).

עריכה - שיחקתי עכשיו בOblivion והמעבד הגיע ל70.

מה אפשר לעשות? ואיך לבדוק את הטמפ' של כרטיס המסך?

פורסם

תנסה את GPU-Z ואם בלשונית SENSORS לא מופיע כלום אז..... :nixweiss:

פורסם

פותח התרד המחשב לא עושה לך דווקא ;D איך הסירקולציה במארז ?

בדוק טמפ' במאמץ של המעבד..במקביל בדוק אם את הRPM..כנ"ל לגבי הכרטיס מסך..תעדכן אותנו..

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם GPU-Z, יש שם רק את הCore Clock ואת הMemory Clock

Core - 600MHz

Memory - 900MHz

אני לא יודע עד כמה זה עוזר לנתח טמפרטורות.

בכל מקרה, אין לי מושג איך הסירקולציה במארז, כל מה שאני יודע זה שהמחשב שלי לוהט, יש לכם רעיון לקירור של כל המארז? שיהיה קפוא?

ואחת הליבות של המעבד שלי הגיעו היום ל70 מעלות במאמץ דיי קטן (אובליביון על רזולוציה נמוכה בחלון קטן).

אני כבר לא יודע מה לעשות....

את הRPM שלי אתה יכול לראות בתמונה למעלה...

פורסם

אז תבדוק..פתח את המארז תעיף מבט כמה מאווררים יש ולאיזה כיוון הם דוחפים אוויר..כמו כן נקה אבק מההיטסינק של הכרטיס מסך והמעבד..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר לנקות אבק מזמן, זה עבד רק לכמה ימים וזהו, זה חזר לקרוס.. המחשב חם מאוד.

פורסם

זה לא אומר שאתה לא צריך לנקות שוב אבק..כמו כן בדקת את הסירקולציה ? טמפ' למעבד בדוק עם REAL TEMP או CORE TEMP..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים