עבור לתוכן

מפרט שהרכבתי למטרת גרפיקה, עד 7000 שקלים. מבקש דעה וכמה שאלות על החלקים

Featured Replies

פורסם

לגבי כמה משתלמים כרטיסי QUADRO, האמירה בתחילת השירשור אינה מדויקת, אם השימוש במחשב הוא מקצועי, והתוכנה המדוברת מרוויחה תוספת ביצועים ניכרת, אז זה שווה את זה. FX570 / FX580 עולים בהפרש מינורי מGTX260. כמובן שלמשחקים מדובר על כרטיסים נוראיים. והם צורכים הרבה פחות חשמל מאשר GTX260.

פורסם
אתה בטוח לגמרי לגבי סאמסונג? אני יודע שהיא אחת היצרניות אלקטרוניקה הגדולות בעולם אבל אף פעם לא שמעתי על מישהוא שיש לו דיסק קשיח שלהם, יש לך ניסיון עם אחד שלהם ?

בכל מקרה אני סומך על המילה שלך אם תגיד לקחת אותו אני לוקח...

תראה, היה לי גם WD, גם סמסונג וכעת יש לי סיגייט.

גם הWD וגם הסמסונג היו מעולים ולא היו לי איתם שום בעיות, ולא שמעתי מאף אחד שיש לו בעיות עם הארדיסקים של סמסונג. אם משום מה אתה לא רוצה לקחת אחד של סמסונג, אז אל תקח זה ממש תלוי בך.

לא מזמן לדוגמא דווקא לסיגייט הייתה בעיית קושחה במספר סדרות של הארדיסקים שלה, כעת אני חושב שאין כאלו בארץ והכל תקין אצלם.

לכן אני נותן פה רק המלצות לשיפור רכיבים/חיסכון בכסף אך לא באיכות וביצועים. ככה שבמקרה הזה אתה מוזמן ללכת על איזו חברה שתרצה.

yz101 פותח הדיון ישחק פה במשחקים, וכפי שאמרת כרטיסי קוואדרו לא מיועדים למטרה זו בכלל.

פעם ראיתי מספר של אנשים שקנו GTX280 והפכו אותו לקוואדרו לכל דבר (הדרייבר מזהה אפילו את הכרטיס ככרטיס קוואדרו) וכך חסכו די הרבה כסף. אם אני לא טועה היה מקרה אחד כזה פה בפורום לפני שנה בערך.

פורסם

אני אעלה את מחיר בפורום ספקים ואקווה שמישהוא יעזור לי לבחור ספק טוב יותר .

בקשר לקירור, לא יהיה אוברקלוק אבל יהיו תקופות שאני אשאיר אותו לרנדר אנימציה במשך יממות רצופות, חשבתי שזה רעיון טוב לדעת שהנושא של החום יהיה סגור עד הסוף.

המעבד I7 שלי הוא מסטפינג C0, מרנדר ב-8 תרדים יחד 100% לילות שלמים! עם קרור סטוק.

הקרורים המקצועיים למעבדי I7 עדיין יקרים.

אגב, אם המחשב לא לחוץ לך, מציע לך לחכות למעבדי I5.

פורסם
  • מחבר

לחכות לירידת מחירים / מוצר טוב יותר בתקופות הנכונות משתלם אבל אף פעם לא באמת נגמר.

חיכיתי שיצא ה I7 אבל עכשיו אני לא מוצא טעם לחכות שוב למעבד חדש. נראה לי אין סופי בגדול.

דרך אגב מהוא הI5? שתי ליבות ?

-יאיר הלכתי על סמסונג

בקשר לקוואדרו

יש לו המון פיצ'רים מגניבים

אבל אני גם אוהב להרביץ משחק פה ושם

מבחינת עבודה צריך לדעת לעבוד נכון, אולי זה יעניין מישו לידע כללי

הדרך המקצועית של עבודה בתלת מימד נעשית בשכבות, ובהפרדה לפאסים. בשום מצב אתה לא מחזיק את כל הסצנה בזמן אמת כל הזמן וגם לא ברינדור.

ז"א השכבות שבהן מודלים שאתה לא עובד עלייהן 'מוחבאות' ברקע ולא מתרנדרות במסך.

ככה שנדיר שתצליח באמת להביא את ה GTX260 לקצה היכולת שלו.

חשוב שיהיה הרבה זיכרון מיכוון שניהול הרבה שכבות בתוכנה עצמה דורש משאבי מערכת,

סטודיואים שעובדים על אפקטים ויזואלים (פיצוצים, שילוב מציאות ותלת מימד וכאלה סוגים) בדרך כלל חייבים כרטיסי קוואדרו מיכוון שמדובר בנושאים כבדים לכרטיס מסך כמו חלקיקים (בעשרות אלפים), שיידרים בזמן אמת ומפות משקעים עמוסות פוליגונים (ברמות חולניות).

אני אישית מתעסק באנימציה ורינדור של סטילס (רינדור של אנימציה נעשה בחישוב נכון ז"א טקסטורות לא כבדות וחוסכים חישובי תאורה מסובכים מהמעבד ומזייפים אותן בדרכים אחרות זולות יותר מבחינת המשאבים)

את האנמיציות אני עורך בפרימר ואם הן בפירוט HD אז חשוב שיהיה הרבה זיכרון כדי לעבוד חלק.

לכן כרטיס קוואדרו כמעט ולא חשוב לי, וחבל שלא אוכל לשחק שיתחשק כי גם את זה אני אוהב.

זה היה לידע כללי מי שזה מעניין אותו לדעת.

תודה על העזרה.

פורסם

לחכות לירידת מחירים / מוצר טוב יותר בתקופות הנכונות משתלם אבל אף פעם לא באמת נגמר.

חיכיתי שיצא ה I7 אבל עכשיו אני לא מוצא טעם לחכות שוב למעבד חדש. נראה לי אין סופי בגדול.

דרך אגב מהוא הI5? שתי ליבות ?

[b

מעבד מרובע ליבות גם.

אבל... בדיוק חשבתי על זה בגלל שאתה מרנדר תלת מימד, עדיף ללכת על מעבד I7 בגלל התמיכה ה-HT (רינדור ב-8 תרדים), זה לעצמו שיפור של 30%.

פורסם

לא הבנתי אם אתה בעד או נגד... זה סט של מאתיים שקל... והוא נוח מאוד.. כדי להסתכל עליו

פורסם
  • מחבר

איזה סט?

פורסם

אני חושב שהוא מדבר על המקלדת+עכבר שהוא הציע בעמוד הקודם-

יש סט זול שלmicrosoft

Wireless Optical Desktop 1000

מה שאני ממליץ זה ללכת לחנות מחשבים/אלקטרוניקה ובדוק מה נוח לך. לכל אחד יש עדיפות אחרת, מבנה יד שונה ולכן בסופו של דבר רק אתה תדע מה יהיה נוח לך.

פורסם

מהנסיון שלי,

יש סט זול שלmicrosoft

Wireless Optical Desktop 1000

לא מוצלח, חזרו המון עם תקלות. ובעיות טווח קליטה קצר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המפרט הסופי שקניתי

CoreI7 920

Gigabyte UD4

Gskill 6GB 1600

Radeon HD4870 - Gainward 1024Gddr5(בזיגזאג 850 שקל מחיר פצצה)

ספק thermaltek lightpower 500

מארז Thermaltek strike mx (חתיך ברמות)

בקשר לספקים דיברתי עם אח שלי שהוא מהנדס אלקטרוניקה עובד בהינדוס צ'יפים בצורן.

הוא אמר לי שכל הקטע של ספקים זה בולשיט אחד גדול.

הכול מתסכם באיכות החומרים (על זה משלמים בעיקר) בספק ובכמה הסטיה של הספק יכולה להיות גדולה (לקבל קפיצות מטח).

הסטיה של הטרמאלטק יחסית גבוה.

הוא אמר שקפיצת מטח מאוד גבוה בבית תעיף באויר גם ספק של זאלמן ב 1500 שקל כמו שהיא תעיף ספק ב 250 שקל. אבל השחיקה בספק היקר לאורך זמן תיהיה לא מורגשת במידה והמטח יציב כי החומרים יקרים יותר. אבל כנגד קפיצות הרסניות זה לא יעזור.

לפי דבריו הדבר הכי טוב הוא אמר שאפשר לעשות כדי להרגיש בטוחים זה לקנות אל פסק. וגם הוא עלול לא להגן במידה והסטיה במטח גבוה מידי.

אז קחו את זה בחשבון לפני שתמליצו על ספק מאוד יקר כי הוא אמר שזה בזבוז של כסף ועובדים על אנשים.

התקנתי מערכת 64ביט

המחשב טס

הרצתי עליו השוואות של רינדור בינו לבין שאר המחשבים

באחד הבדיקות הוא הוציא 43 שניות רנדר

באותה בדיקה P43000 עשה 15 דקות ומשו

ומחשב אחר בבית עם core2 due E6750 עשה את זה ב 2 דקות וחמישים שניות

נתתי לו לפתוח 4 קבצי rar לרנדר במאיה וגלשתי בפיירפוקס עם המון טאבים

המחשב לא מאט לא מחכה לכלום.

אני פותח את המאיה לראות את החלון של הרינדור הוא פשוט עולה ישר למסך בלי עיקובים ועדין הוא לוקח 98% מהCPU בtask meneger

ניסיתי לגרום למשו לקרוס לבדוק את הגבולות פתחתי 125 טאבים בפיירפוקס עד שהדפדפן נטקע סוף סוף =)

אבל שאר האפליקציות עדין עבדו סבבה.

פוטושופ:

פה באמת זנות

פתחתי מסמך 8000 פיקסל על 8000 פיקסל 150DPI

התחלתי לשחק איתו עם מברשות פילרים.

הוא מחשב כל מיני פילטרים על המסמך בין שניה לשלוש שניות.

בין לבין לא עוצר אפילו כדי להראות את האייקון של השעון חול ליד העכבר.

הכרטיס מסך למרות שהוא גיימינג אוכל את זה בלי מלח.

לקחתי מכונית שבניתי עם מאות אלפי פוליגונים. זה כבר לא זז חלק אבל לא קרס גם.

הקטע הוא שלא יכולתי אפילו להראות את כל החלקים שלה על המסך במחשב הקודם (geforce 8800GT)

ואז ניסיתי לשכפל אותה.

עשתי עוד שני עותקים של המכונית עד שהגעתי למצב של 2-3 FPS

כל מודל כמובן היה במצב Highpoly מהסמל הקטן של המכונית והשלדה ועד לחריצים של כל ה12 גלגלים של ה3 מכוניות.

ועריכה נוספת:

שמתי עליו כמובן קרייסיס דחפתי הכול להגדרות הכי גבוהות ובדריבר AA וכל מה שאפשר. והוא העיף אותו רוב המשחק היה מעל 25 FPS והתמונה נראתה חלקה לחלוטין. רק בקטעים ספציפיים מאוד הייתה האטה כאשר היה הרבה פיצוצים

קיצור המחשב טס מבסוט עליו לאללה.

אז רציתי להמליץ

לכל מי שמתעסק עמוק בגרפיקה ומתלבט אזI7 בהחלט שווה כל שקל (אוקיי אולי עדין לא אבל חכו טיפה לירידה של המחירים)

תודה רבה לכולם על העזרה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים