עבור לתוכן

מפרט שהרכבתי למטרת גרפיקה, עד 7000 שקלים. מבקש דעה וכמה שאלות על החלקים

Featured Replies

פורסם

אהלן מה נשמע ...

לאחר שהתייעצתי בפורום מעבדים על הלוח אם ובפורום מסכים על המסך הרכבתי את המפרט.

המפרט אמור לשמש בעיקר לתלת מימד ולרינדור תלת מימד.

מטרות נוספות עבודה עם פרימר אפטר אפקטס ופוטושופ.

וגם למשחקים פה ושם .

הכי חשוב לי היה המעבד והמסך (זמני רינדור ואיכות ותצוגה של התמונות אותן אני מרנדר).

בגלל שהעבודה שלי היא מול mental ray העדפתי כרטיס שלnvidia

1) חיפשתי באתר היצרן אבל לא קיבלתי שם תשובה מובנת, אם אני מעלה למסך תמונה ב300DPI, האם הוא יראה אותה באיכות הזו? ז"א כמו שהיא תצא בהדפסה?

רוב המסכים מראים רק 72, והבנתי שזה מסך מאוד איכותי אבל לא ראיתי תשובה לשאלה הזו באתר היצרן.

מחישוב פשוט במחשבון יצא לי 84DPI לאורך, אבל זה לא נשמע לי כל כך סטנדרטי ואשמח לתשובה ברורה אם מישהוא יודע את הנתון.

2) שמתי ספק 500, יספיק למערכת ? יש סיכון בלשים ספק חזק מידי?

3)שמעתי פעם שיש שתי גרסאות ל GTX260, כאשר החדשה מבינייהן טובה יותר. איזו גרסא זו של הליבה בכרטיס שלקחתי ?

כמובן הצגתי כדי לקבל עצות גם ללא קשר לשאלות.ככה שאם יש עצות ליעל את החומרה מבלי לעלות במחיר אני אשמח.

מעבד

Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - TRAY -1463

זיכרון

OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 - 598

לוח אם

GIGABYTE GA-EX58-UD3R (X58) i7 Nehalem - ATX - 1,113

כרטיס מסך

GAINWARD GTX260 GOLDEN SAMPLE EDITION -RETAIL - 55nm - 216 SP - 948

דיסק קשיח

Seagate 750GB 32MB 7200RPM S-ATA II - 434

ספק כוח

CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W - 302

מארז

Thermaltake XaserBag ( A1700 ) big tower - 117

מסך

DELL 22" E2209WA Black Widescreen UltraSharp Panel e-IPS - 1,635

מקלדת ועכבר

Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2 - 132 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים 6,742 ש"ח

תודה רבה.

פורסם

תחליף את הלוח ל UD4

תחליף את הזיכרונות אוסידרעאק האלה ל ADATA GSKILL GEIL MUSHKIN

ספק 500 שבחרת הוא ספק סביר ביותר אבל לא מתאים למערכת הזו

יש ספקים אחרים וטובים בשוק כדוגמת SEASONIC CORSAIR ENERMAX וכו שיעשו את העבודה טוב יורת וכמובן גם של CM אבל בגיסרא REALPOWER ו SILENT ולא הגירסא הנחותה שלקחת

תחליף את המארז הדראעק הזה למשו אחר דוגמת ANTEC300 CM590-690

אם החומר שלך חשוב תחליף את הדיסק הקשיח לסמסונג או לWD בעיקר הגירסא השחורה המצוינת

ולסוג עבודה כמו שלך תיקח מקלדת ועבר קצת יותר מדויקים

בקיצור יש הרבה מאוד שינויים:)

פורסם

לא עדיף לו את FX QUADRO? הוא צריך יותר עבודה ממשחקים לפי משכתוב

פורסם
  • מחבר

danken:

1) מה ההבדל בין הלוחות? הUD4 עולה מאה שקל יותר.

2) למה המארז לא טוב? חשבתי שטרמאל טק לא מייצרת זבל

תודה.

dima_s:

קוואדרו יקר מאוד, חבל על הכסף.

הוא נועד לעבודה בקולנוע ובסטודיאוים של אפקטים ויזואלים ואז הוא מצדיק את המחיר שלו.

פורסם

BUNNY לרוב החברות יש כמה מארזים שהם "זבל"...

בכל מקרה, אני גם כן ממליץ שתחליף את המארז לאנטק 300/קולרמסטר דגמים 590/690. במידה ואתה לא רוצה לבזבז 300-400 שקלים על מארז, לך לפחות על מארז מינימלים כמו ריידמקס אפקס שעולה סביבות ה170 שקלים.

בנוגע לדיסק קשיח, אם אני לא טועה (אני פשוט לא יודע מאיפה אתה קונה) בד"כ ה1TB של חברת סמסונג מאוד זול, אמין ומשתלם.

ספק כח אני ממליץ להחליף את הCM ששמת לקורסאייר 550VX, סיסוניק 500/650 או אנרמקס מודו/פרו (מודולארי/לא מודולארי בהתאמה) 525W.

תחליף את הזיכרונות אוסידרעאק האלה ל ADATA GSKILL GEIL MUSHKIN

הזכרונות בסדר גמור, תוכל להסביר מה הבעיה איתם?

ניתן להוסיף קירור טוב למעבד אם תרצה במקום הסטוק, וציוד היקפי (מקלדת/עכבר) אני מציע לך ללכת ולבחור מה הכי נוח ומתאים לך.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאסור לפרסם

אני קונה מזיגזאג

ולא הבנתי מה רע במארז, איזו מגרעה הוא יכול לגרום למערכת ? קופסאת ברזל לא ?

הספקים שהצעת מאוד יקרים (500 שקל) אין משו יותר זול ? במחשב הראשון שהיה לי (duron850) היה ספק במאה שקל שהחזיק עד היום ..

אשמח למידע בנושא כי התקציב פה נושא בעייתי .

אני פשוט באמת לא יודע...

החלפתי את הלוח ל UD4, אבל הסתכלתי באתר של היצרן לגבי זיכרון וכתוב שם שהוא תומך במהירוית:

Support for DDR3 2000+/1333/1066/800 MHz memory modules

לא כתוב 1600, זה אומר שהוא לא תומך בזיכרון שלקחתי ?

תודה רבה על העזרה. !

פורסם

אני לא ממש יודע לשם מה להחליף לUD4 :nixweiss:

זיגזג חנות מעולה אבל גם די יקרה והיא לא..."שופעת" בחלקים.

לכן בנוגע לספק אין לך הרבה אפשרויות- ג'נרי/אחד ב200-300 שקל יכול להחזיק את המפרט שלך ללא תקלות, ויכול לקרוס ולדפוק לך חצי מהמחשב אחרי כמה שבועות לכן זה די קריטי לשים דגש על ספק חזק, אמין ואיכותי. אני חושב שהספק הבא יחזיק את המערכת שלך http://www.zigzag2000.co.il/catalog/popup_products_info.php?products_id=7802 הוא עולה 400 שקלים, אך אני מציע לך לפנות לפורום "ספקים ומארזים" ושיאשרו לך בוודאות שהספק הזה יהיה מעל ומעבר עבורך/האם יש ספק אחר בחנות הזו שהוא איכותי מספיק ויחזיק את המערכת שלך ללא תקלות.

בנוגע למארז, זה כן חשוב איזה תבחר. ספק "זול" יכול להרעיש/עם הזמן להתפרק, חלק מהם קטנים מדי בשביל מערכות כמו שלך וכמובן זרימת האויר בהם חלשה לכן הרכיבים יתחממו והחיים שלהם יתקצרו, וחבל.

אם אתה רוצה הצעה לספק+מארז שיתאימו למערכת שלך, כפי שרשמתי מקודם מומלץ לפנות לפורום המתאים ושם יעזרו לך יותר. לפי מה שאני רואה שאר המערכת בנויה בצורה טובה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני אפנה אלייהם בקשר לספק והמארז.

אה רק לגבי השאלה שלי על הכרטיס מסך, איזו גרסא הוא מהישנה או החדשה? (או שזה הכול שטויות....)

פורסם

מתנצל מראש לא קראתי את כל מה שכתבתם

למה UD4 בגלל 6 סלוטים לזיכרון במקום 3 במקרה שלו זה יכול להיות קריטי תוספת זיכרון

ן-100 שקל האלה שהוא משקיע על ה UD4 יכול להיות מאוד שיתשלמו לו בעתיד שירצה להוסיף עוד סט של זיכרונות לכן הלוח ההוא לא מתאים לו ועדיף להשיקע עוד 100 שקל ולדעת תשוכל להגדיל את נפח הזיכרון לכשתצטרך

פורסם

צודק, אכן עדיף UD4 לא שמתי לב :xyxthumbs:

אה רק לגבי השאלה שלי על הכרטיס מסך, איזו גרסא הוא מהישנה או החדשה? (או שזה הכול שטויות....)

זאת הגרסא הכי חדשה...גם תהליך ייצור של 55 ננומטר וגם 216 צינורות עיבוד.

פורסם
  • מחבר

עם הספק והמארז שהומלץ לי בפורום מארזים נשארתי עם המפרט הזה:

3688256358_dc60b17854_o.jpg

יש עוד משו שיש סיבה לשפר אותו ?

שמתי בחץ כתום בתמונה קירור שהוספתי למעבד ב200 שקל. האם הוא טוב ? (הומלץ על ידי החנות)

כל הפורומים מאוד עזרו ומאוד מהר, באמת תודה לכולם .

פורסם

למרות שהחנות זיגזג נחשבת לחנות טובה עם יחס נהדר שמתי לב שבמפרטים שהם מציעים לאנשים הם שמים את המארזים והספקים של חברת Thermaltake שלא נחשבת למובילה בתחום [במיוחד של הספקים] למשהוא יש מושג למה הם עושים את זה ?

פורסם

^למה שלא תשאל אותם?

בד"כ חנויות רוצות למכור מגוון רחב של רכיבים או רכיבים של חברות שהן "מקושרות איתן" (נגיד אייבורי בד"כ דוחפים EZCOOL/AOC/MSI). הספקים של TT לא גרועים אלא סבירים לחלוטין, פשוט יש עדיפים מהם.

בנוגע למפרט הנ"ל, הייתי משנה מספר דברים:

-הארדיסק לא משתלם- ניתן לקחת אחד של חברת סמסונג שזול הרבה יותר ואיכותי לא פחות

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/popup_products_info.php?products_id=7548

-אתה בחרת קורא DVD ולא צורב. לכן לך על הדגם הבא כדי שלא תופע א"כ למה אתה לא יכול לצרוב... :lol:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/popup_products_info.php?products_id=7260

-אני חייב להגיד שלקחת מארז ב300 שקל ולחסוך על מארז זה לא דבר חכם במיוחד. ראיתי את הדיון שפתחת בפורום "ספקים ומארזים" ואתה ישר לקחת את ההצעה הראשון (והיחידה) שהציעו לך שם. אני מציע לך לשום אם יש לעוד אנשים הצעות נוספות. (שלא תבין, הספק כן יחזיק אבל יש לך פה מערכת די כבדה ועניין הספק הוא אולי הכי קריטי והכי חשוב בכל המערכת לכן צריך לברר עד הסוף, גם אם זה אומר לשלם עוד 100 שקלים על חשבון חלק אחר כדי לקבל ספק איכותי).

-הקירור טוב, אבל במידה ואתה לא עושה אוברקלוק אין לך צורך בקירור כזה, למרות שאני בספק אם יש שם אחד זול יותר חוץ מהסטוק...

-לנוחות מירבית, אני מציע לך ללכת לראות איזה ציוד היקפי נוח לך ומתאים לך.

פורסם

חשוב חשוב חשוב - מקלדת ועכבר צריך לבחור ביד ולא לקחת פשוט

יש סט זול שלmicrosoft

Wireless Optical Desktop 1000

שהמלצתי עליו לא מעט לאנשים, גם זול גם לא אוכל סוללה וגם מאוד נוח, אבא שלי מעצב תעשייתי והוא עם הסט הזה כבר איזה שנתיים והוא לא מוכן להחליף.

פורסם
  • מחבר

Yair,

אתה בטוח לגמרי לגבי סאמסונג? אני יודע שהיא אחת היצרניות אלקטרוניקה הגדולות בעולם אבל אף פעם לא שמעתי על מישהוא שיש לו דיסק קשיח שלהם, יש לך ניסיון עם אחד שלהם ?

בכל מקרה אני סומך על המילה שלך אם תגיד לקחת אותו אני לוקח...

אני אעלה את מחיר בפורום ספקים ואקווה שמישהוא יעזור לי לבחור ספק טוב יותר .

בקשר לקירור, לא יהיה אוברקלוק אבל יהיו תקופות שאני אשאיר אותו לרנדר אנימציה במשך יממות רצופות, חשבתי שזה רעיון טוב לדעת שהנושא של החום יהיה סגור עד הסוף.

תודה על העזרה.. אחזור עם ספק טוב יותר.

NDickler,

אולי זה לא מקצועי מצידי

אבל אני תמיד עובד עם הסטים הזולים.

לפני הסט הזה היה לי סט חוטי זול של לוג'יטק מההכי פשוטים והוא נוח מאוד.

התעסקתי עם הסט הזול של מיקרוסופט והוא היה לי אפילו נוח יותר.

העכבר של מיקרוסופט גדול ומתאים ליד שלי כי יש לי יד גדולה למדי

לאחי יש עכבר של לוג'יטק ב250 שקלים והאמת שהמיקרוסופט הפשוט יותר נוח לי (יש לי אחד בבית).

אני אוהב את המרקם המחוספס שעל הפלסטיק ואת הגלגלת שלו שהיא מאוד קשה אבל זזה חלק.

(זה כבר גובל במוזרות אני יודע =) )

אפשר למצוא אלטרנטיבה יקרה יותר ועכבר מדוייק יותר של לוג'יטק אבל מיכוון ששנים אני עובד עם העכברים הפשוטים ונוח לי אני אחסוף את הכמה מאות שקלים פה.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים