עבור לתוכן

מפזר חום P4 - socket 478 האם הורדת המדבקה מותרת?

Featured Replies

פורסם

אני מבצע שידרוג למחשב ישן מבוסס P4 2Ghz socket 478 ל- P4 3Ghz.

קניתי מעבד משומש ופרקתי את מפזר החום עם המאוורר המקוריים של אינטל.

ראיתי שיש על מפזר החום בשטח המגע עם המעבד מדבקה כסופה. היא נראתה לי במצב גרוע ולכן הורדתי אותה וניקיתי היטב את משטח המגע.

יישמתי משחה תרמית מסוג AS5 על מרכז המעבד החדש (3Ghz) בגודל גרגר אפונה והחזרתי למקום.

הפעלתי את המחשב והוא עלה. נכנסתי ל BIOS ובדקתי טמפרטורות - היה בסדר. כיביתי את המחשב והתחלתי לסגור מכסים.

הפעלתי שוב והמחשב לא עלה. פתחתי מכסה וגיליתי שמפזר החום מאד חם.

כיביתי ופרקתי את המעבד. ראיתי שהמשחה התרמית התפזרה על כל משטח ואף חרגה מעט.

החזרתי את המעבד הישן (2G) תוך יישום פחות משחה תרמית והמחשב עובד מאז ועד היום (סה"כ 3 ימים) באופן תקיו.

שאלותי לחברי הפורום המנוסים בקטסטרופות:

1) האם הסרת המדבקה ממשטח המגע של מפזר החום גרמה\גורמת לנזק? מצאתי הנחיות של אינטל שאוסרות על הסרת המדבקה:

http://www.intel.com/cd/channel/reseller/asmo-na/eng/products/desktop/processor/processors/pentium-4/tech/35983.htm#fan heatsink support

2)האם יכול להיות שהמשחה התרמית שמכילה חלקיקי אלומיניום חדרה למקומות אסורים וגרמה לקצר?

האם יהיה מסוכן לנסות ונקות את המעבד ולנסות לשים אותו מחדש?

פורסם

לא נראה לי שהסרת המדבקה זה מה שהפריע כאן..

נראה לי שמריחה לא נכונה של משחה טרמית העלתה את הטפ' ובגלל זה המעבד לא נדלק(אולי).

תנתק את צלעות הקירור...

תוריד את המשחה עם צמר גפן ואלכוהול...

ותמרח חדשה בכמות קטנה יותר..זה שהמשחה חורגת זה לא מפריע...

תבדוק שצלעות הקירור מהודקים חזק ללוח!!

פורסם
  • מחבר

לפי פריסת המשחה שראיתי בהסרת מפזר החום נראתה לי תקינה מבחינת הולכת חום. כשאני בודק היטב את פריסת המשחה במעבד 3G אני לא רואה שהמשחה ירדה אל מתחת למעבד לאיזור הפינים. כל העיניין מוזר לי.

המשחה מסוג AS5 הי די נוזלית יחסית למשחות הרגילות שהן מאד צמיגות.

דווקא דלילות המשחה גרמה לכך שמעיגול קטן במרכז קיבלתי פריסה על כל משטח נמעבד ומעבר לכך.

כ"כ גם אחרי שהמחשב עלה (בפעם האחת והיחידה עם המעבד 3G) עליתי ב BIOS וראיתי טמפרוטורת נמוכות מאד.

המסקנה היא שקרה משהו לאחר שכיביתי את המחשב וסגרתי מכסים.

אני רוצה לציין שלא היה לי ניסיון קודם בפירוק והרכבת מעבד קודם לכן. פירוק מכלול הקרור היה קשה בגלל הקליפסים שצריך לשחרר וכמו-כן בהרכבה הפעלתי, לדעתי, כוח בלחיצה כדי לתפוס את הקליפסים. אני מניח שכל המכות והחבטות מועברות בסופו של דבר לגוף מעבד ואולי גרמתי לנזק מיכני כלשהו.

כל המנגנון של מכלול הקירור המקורי של אינטל נראה לי מאד לא ידידותי ועלול ,אולי, בידיים לא מיומנות לגרום לנזק. אולי.

פורסם

פותח התרד גם אם המשחה תיגע בפינים (מה שלא סביר לקרות במצב שהמעבד מותקן על התושבת) היא לא תגורם לשום קצר (למרות המוליכות המזערית)...

בכל אופן נסה למרוח מחדש רת המשחה ולהתקין את המעבד הקודם..כמו כן בדוק שההיטסינק מהודק טוב...

פורסם

פותח הת'רד, אתה לא הראשון שחשב שאולי משחה תרמית תגרום לקצר, לכן כל המשחות (האיכותיתיות) כיום מתהדרות במוליכות מזערית ששואפת ל- 0.

ואם הסרת את המדבקה אל תדאג, זה בסדר ועשו את זה לפניך, תנסה להרכיב שוב ותעדכן אותנו מה קורה. אם לא עובד תיראה אולי יש מחשב אחר שאתה יכול להרכיב אותו עליו, אם לא פנה למוכר המעבד, יש סיכוי שהוא דפוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים