עבור לתוכן

מעבדי AMD לא תומכים במהירויות זכרון מעל 800?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית..

חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications

וכתוב:

*Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ / AM3 CPU for one DIMM per channel only.

מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי..

תודה

פורסם

תומכים, אבל השיפור הוא 5% במקרה הטוב

פורסם

זאת אומרת שמהירות 1066 נתמכת רק ממעבדי +AM2 וAM3 והוא יוכל לשים רק זכרון אחד בכל ערוץ.

כלומר רק 2 זכרונות(אחד בכל ערוץ) בלי קשר לכמות הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שנמכרים היום בסוקט של AM2, AM2+ ו- AM3. אז רק AM2 לא תומך בזכרונות מעל 800?

2 זכרונות בכל ערוץ, זה אומר מקסימום של 2 סטיקים גם אם יש לך 4 סלוטים? אם אתה שם 4 סטיקים ב- 4 סלוטים המערכת תזהה רק 2?

פורסם
  • מחבר

בלינק הראשון יש את סוקט AM2 ל- ATHLON שתומך עד PC-6400, כלומר מהירות 800.

בשני יש את AM2 ל- PHENOM שתומך עד PC-8500, כלומר מהירות 1066.

מה עם AM2+ ו- AM3? הם הרלוונטיים למי שקונה היום מערכת חדשה לא?

אני רואה שנמכרים היום בסוקט של AM2, AM2+ ו- AM3. אז רק AM2 לא תומך בזכרונות מעל 800?

2 זכרונות בכל ערוץ, זה אומר מקסימום של 2 סטיקים גם אם יש לך 4 סלוטים? אם אתה שם 4 סטיקים ב- 4 סלוטים המערכת תזהה רק 2?

בקיצור, אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה הבנתי נכון ואיפה טעיתי, מה השוני מאינטל, ולמה המוגבלות הזאת. תודה..

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

שים לב! נושא זה לא פעיל כבר 7 ימים או יותר.

אלא אם אתה בטוח שאתה רוצה להגיב לנושא זה, מומלץ שתפתח נושא חדש. :'(

פורסם

1. אין תקן ל- DDR2 1067 / PC2-8500.

INTEL רושמת בכל הנתונים הטכניים תמיכה ב- DDR2 800 עבור הצ'יפסטים שלה. כל דבר מעבר לזה נחשב ל- OC, מה שיצרני הזכרונות והלוחות "שוכחים" להדגיש.

AMD תמיד היתה פשרנית בנושא OC וכאילו תומכת ב- DDR2 1067 / PC2-8500 (בתנאים מגבילים, הרי אין תקן). זה לא ממש קשור ל- AM2/AM2+/AM3

2.

ASUS צריכה כסת"ח כי לא יכולה לבטיח תמיכה ב- DDR2 1067 / PC2-8500 עם 4 סטיקים של זכרון בלוחות שלה, אז היא מתחייבת רק לשניים - אחד בכל ערוץ.

3. אתה צריך לבדוק שהזכרון שאתה קונה נמצא ברשימת הנתמכים של יצרן הלוח. יש גם לוחות AM3 שעובדים עם DDR3 ולא כפופים למגבלה של 800.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים