עבור לתוכן

כשלים בפונקציות בסיסיות ב-Windows 7 - הודעת File system structure is corrupt

Featured Replies

פורסם

אני מנסה את W7RC כבר כשבוע. בהתחלה יצרתי מחיצה בהארד דיסק באמצעות Acronis Disk Director (בנוסף למחיצה שהייתה קיימת ועליה XP Pro כך שיש לי שלוש מחיצות על דיסק פיזיז יחיד), ועליה התקנתי את W7. פחות או יותר אחרי אתחול עלה לו CHKDSK והריץ סריקה, ומאז בכל פעולה בסיסית של פתיחת תוכנות/קבצים, שמירת נתונים וכדומה, היו שלוש אופציות:

1. הכל עובד בסדר

2. לא קורה כלום

3. הייתי מקבל את ההודעה הבאה: The file system structure is corrupt and unusable. Please run the Chkdsk utility on the Volume D:

יצאתי מנקודת הנחה שיצירת מחיצה נוספת בין שתיים קיימות גורמת לבעיות, ולכן פירמטתי את שתי המחיצות המשניות (כך שנשארה רק הראשית והמקורית עם Vista x64) חזרה לדיסק אחד גדול ושמח. אח"כ יצרתי מחיצה חדשה (כך שיש רק שתי מחיצות על דיסק פיזי יחיד), ועליה התקנתי בפעם השנייה את W7. גם כאן נתקלתי באותן הבעיות הנ"ל לאחר ש-CHKDSK רץ טרם עליית מערכת ההפעלה.

הבנתי שיכול להיות שמערכת ההפעלה עדיין לא מתמודדת טוב עם מחיצות, או שפשוט ריטשתי את ההארד דיסק שלי יותר מדי. פשוט הלכתי וקניתי לי דיסק חדש - WD Caviar Blue 5000AAKS. הדיסק עובד מצוין - חיברתי, פירמטתי כ-NTFS ונתתי לכונן אות לבחירתי (D).

עכשיו התקנתי מחדש את W7 על ההארד דיסק החדש, כך שיש לי שני הארד דיסקים נפרדים פיזית -

WD Caviar Blue 3200AAKS with Vista x64 SP1

WD Caviar Blue 5000AAKS with Win 7 x64 RC

אחרי שסיימתי את כל ההתקנות של אנטיוירוס, תכנות, העתקת קבצים אישיים וכדומה, חיברתי הארד דיסק שלישי נוסף (WD 40GB IDE) ועליו התקנתי XP Pro SP2 דרך DOS - אח"כ שחזרתי את ה-Boot Loader של W7 באמצעות דיסק ההתקנה שלו, אבל משום מה לא הצלחתי להעלות את XP כלל, למרות שהכנסתי לו הגדרה מתאימה באמצעות EasyBCD Edit.

בכל מקרה, אחרי כל הדברים האלה, חזרתי לויסטה לעשות כמה דברים פשוטים, אך לפני שויסטה עלתה, עלה לו CHKDSK והריץ בדיקה על כונן D (מזכיר - W7 דנדש על הארד דיסק נפרד פיזית), כשממש בסוף הבדיקה הוא אומר ש"אין מספיק מקום לביצוע הפעולה - CHKDSK מבטל את הפעולה".

המחשב אתחל את עצמו, ואז הפעלתי מחדש את W7 - ושוב נתקלתי בבעיות קריאת ההארד דיסק כמו בקונפיגורציה המקורית מלפני שבוע.

באמת שאין לי כוח לפרמט ולהתקין מחדש, ואני מאמין שיש פתרון בצורת כלי שיאחה את ההארד דיסק או יתקן את הקבצים התקולים, כדי שאוכל לעבוד כמו בנאדם על W7.

עצות?

נ.ב.

בתוך W7 פתחתי לי Command Prompt והרצתי את CHKDSK - זה לא פתר את הבעיה.

פורסם

יותר מדי פרטים.......

לריץ diskmgmt.msc ולשים תמונה מלאה בפורום.

פורסם
  • מחבר

בבקשה: התמונה צולמה עם מצלמה דיגיטלית כי אני לא יכול לשמור קבצים ב-W7

IMG_0824.jpg

פורסם

גם לי זה קרה

הסיבה היא בגלל שיצרת מחיצה עם תוכנה צד שלישי

הפתרון שעבד לי:

תיכנס דרך XP ללוח הבקרה --> כלי ניהול --> ניהול מחשב

יש לך שמה באיחסון ניהול דיסקים

בחר את המחיצה של הווינדוס 7 ותפרמט אותה

לי זה פתר את הבעיה

פורסם
  • מחבר

אין פתרון אחר ידוע? פירמוט יוריד לי עוד שעתיים מהחיים על כל ההתקנה מחדש... :kopfpatsch:

פורסם

אתה גם יכול לריץ תוכנה של WD מאתר שלהם ליבדוק קונן.

פורסם

זה הפיתרון היחידי שעבד בשבילי

זאת לא בעיה בכונן זאת בעיה במערכת הקבצים NTFS

זה בגלל שפירמטת עם תוכנה צד שלישי

פורסם
  • מחבר

בקיצור, פירמוט מהיר דרך ויסטה באמת פתר את הבעיה... ממש מוזר.

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים