עבור לתוכן

זקוק למפרט של מחשב חזק ב-6000 ש"ח כולל מסך

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים, משחקים, ואינטרנט, אחד שיחזיק הרבה מאוד זמן (כמה שנים טובות) ולא למטרות OC וכמובן שיבוא עם מסך גדול ואיכותי וציוד היקפי.

ערכתי חיפוש בפורום והסתכלתי במפרטים שבאתר ועדיין נותרתי עם שאלות ללא מענה וללא מפרט מעניין, הבעייה המרכזית היא שאני לא יודע איזו מערכת לקנות - מבוססת AMD או מבוססת אינטל ושאני לא מבין גדול בחומרה.

אני צריך את המערכת שתיתן לי את יחס הביצועים/מחיר הטוב ביותר, שתהיה אמינה וחזקה (עם ספק טוב וקירור טוב אם מדובר במעבד של AMD) ושכמובן תריץ משחקים בכבוד ובגאווה גם במהלך השנים הבאות, בלי להשקיע בחלקים מופרזים, יקרים ולא כדאיים.

יחד עם מפרטים כדאיים תרשמו מדוע בחרתם בכל חלק אם אפשר, אני לא מומחה גדול בחומרה ואני צריך לדעת מדוע לבחור במפרט כלשהו.

מקווה לעזרה, תודה גדולה למי שיחליט להקדיש מזמנו לבקשתי ולעזור לי ;)

פורסם

מערכת מחשב למשחקים בתקציב של 6000 ש"ח - כולל מסך 17 אינץ'

AMD תמיד הכי משתלמים מבחינת הביצועים/כסף.

מעבד ה-AXP2500 הוא במהירות 1.8 ומשהו ג"ה ומשתווה בביצועיו למעבד 2.4C של אינטל, אך עולה כמעט חצי ממחירו.

אתה יכול לקחת מעבד Tray ולהשקיע בקירור אחר אם זה רצונך, אך הקירור המסופק עם מעבד ה-BOX אמור להספיק ולדאוג שהמחשב ירוץ בצורה נורמאלית.

לוח אם - צ'יפסט ה-nForce2 400 של נווידיה הוא ההכי חזק כיום בשוק למעבדי AMD. ו-Abit היא אחת מייצרניות הלוחות הכי טובה שקיימות, כשהדגם הספציפי הזה מאוד מומלץ ע"י משתמשים "חזקים".. כאלה שאוהבים לקנפג את המערכת שלהם ולשחק איתה.

זיכרון - מכיוון שלא מתוכנן OC, זיכרון PC3200 400mhz אינו נחוץ כי אינו נותן כמעט שום תועלת למעבד שרץ ב-FSB של 333mhz, לכן זיכרון PC2700 333mhz יספיק (והוא יותר זול ב-70 ש"ח בערך מזיכרון ה-400 מ"ה).

אם אתה מאמין שאולי תשדרג בעתיד, ואולי כן תשקול OC, שווה להשקיע את ה-70 ש"ח הללו (ב-Twinmos PC3200 לדוגמא).

כונן קשיח - ה-WD 8mb cache הוא המומלץ בפי כל, גם בגלל הביצועים, וגם מפני שהוא היחידי שנשאר עם 3 שנים אחריות (דבר מאוד חשוב עם מדיה מכנית שנוטה להתקלקל).

דיוידי - החלטה שלך אם אתה צריך או לא.

צורב - צורבי לייטון נמכרים כיום במחירים מעולים, ומציגים ביצועים טובים.

כונן פלופי - לרוב המשתמשים כיום אין ממש שימוש בו, יש כאלה שיעדיפו להשקיע עוד קצת כסף ב-Disk On Key USB שיתן הרבה יותר נפח ויהיה הרבה יותר אמין. שוב החלטה שלך אם יש לך צורך במדיות כאלו.

כרטיס מסך - הראדון 9500 פרו משתלב במפרט בצורה מצויינת, מספיק חזק כדי להריץ את כל המשחקים שקיימים כיום ברמה סבירה ואינו שובר את החשבון בנק כמו כרטיסי ה-High-End, הקנייה המשתלמת ביותר כיום, נותרו יחידות בודדות אחרונות בזיגזג, PCH ועוד.

כרטיס קול - מספיק המובנה על הלוח אם, אם הוא לא ירצה אותך, תמיד תוכל לשדרג בעתיד.

כנ"ל כלפי כרטיס רשת.

רמקולים - דיי חלשים, אבל עדיפים מהזבל שבד"כ מוכרים לך בעיתונים. זו דיי התפשרות בשביל לאפשר את שאר החלקים של המערכת.

אם אתה ממש מעוניין בצפיה בסרטים ואינך צריך צורב לדוגמא , תוכל להשקיע את שאר הכסף ב-ATP3 המצויינים של Altec Lansing.

אולי תעדיף מערכת 4.1 במחיר דומה, אך אלו בד"כ אינן משתוות ל-2.1 איכותית.

מארז - ה-6A19 של CompuCASE אולי אינו מרשים במראה שלו, אבל בשביל המחיר אתה מקבל מארז משובח יחסית. מבנה טוב, יציאות USB וסאונד קידמיות, וספק 300W של HEC דגם 300AR-T שרבים משבחים. הוא מגיע עם מאורר 120 מ"מ אחורי שמוציא אוויר ונשלט ע"י הטמפ', ויש תושבת קידמית להוספת עוד מאורר אם אתה מעוניין בזרימת אוויר יותר מוצלחת.

עכבר - המיקרוסופט הזה הוא האופטי הבסיסי ביותר, אני הייתי משקיע במשהו יותר איכותי, אבל זהו לפחות הבסיס. אין לקנות עכבר מכני בימינו, שכן אלו נוטים להתלכלך ולהתקלקל.

מקלדת - שחורה, פשוטה.

מסך - בתקציב הזה וכדי להתאים לשאר המערכת, בלתי ניתן לדחוף מסך 19" איכותי (אלא אם כן מקצצים בהרבה חלקים אחרים), לכן בוחרים את אחד ממסכי ה-17" היותר טובים שיש.

חבל לי רק שהוא בצבע לבן.. כל שאר המערכת שחורה וזה דיי הורס. :)

וזהו.. :D

פורסם
  • מחבר

פששששש...איזו השקעה, תודה רבה לך עזרת לי המון ונתת לי כיוון, חבל שאי אפשר מסך גדול אבל זה לא ממש משנה, תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

אני אשמח לקבל עוד דעות

פורסם

אין מה להוסיף. הבן אדם צודק

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהוא צודק, אבל הכוונה היא לקבל תגובות של אנשים אחרים, דעות נוספות, זה עוזר! :D

פורסם

זה פשוט המפרט המשתלם ביותר לצרכים שלך בתקציב הזה.. ;)

מערכת מאוד מאוזנת ובנויה כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה בחור! :D

פורסם

מערכת מחשב למשחקים בתקציב של 6000 ש"ח - כולל מסך 17 אינץ'

AMD תמיד הכי משתלמים מבחינת הביצועים/כסף.

מעבד ה-AXP2500 הוא במהירות 1.8 ומשהו ג"ה ומשתווה בביצועיו למעבד 2.4C של אינטל, אך עולה כמעט חצי ממחירו.

אתה יכול לקחת מעבד Tray ולהשקיע בקירור אחר אם זה רצונך, אך הקירור המסופק עם מעבד ה-BOX אמור להספיק ולדאוג שהמחשב ירוץ בצורה נורמאלית.

לוח אם - צ'יפסט ה-nForce2 400 של נווידיה הוא ההכי חזק כיום בשוק למעבדי AMD. ו-Abit היא אחת מייצרניות הלוחות הכי טובה שקיימות, כשהדגם הספציפי הזה מאוד מומלץ ע"י משתמשים "חזקים".. כאלה שאוהבים לקנפג את המערכת שלהם ולשחק איתה.

זיכרון - מכיוון שלא מתוכנן OC, זיכרון PC3200 400mhz אינו נחוץ כי אינו נותן כמעט שום תועלת למעבד שרץ ב-FSB של 333mhz, לכן זיכרון PC2700 333mhz יספיק (והוא יותר זול ב-70 ש"ח בערך מזיכרון ה-400 מ"ה).

אם אתה מאמין שאולי תשדרג בעתיד, ואולי כן תשקול OC, שווה להשקיע את ה-70 ש"ח הללו (ב-Twinmos PC3200 לדוגמא).

כונן קשיח - ה-WD 8mb cache הוא המומלץ בפי כל, גם בגלל הביצועים, וגם מפני שהוא היחידי שנשאר עם 3 שנים אחריות (דבר מאוד חשוב עם מדיה מכנית שנוטה להתקלקל).

דיוידי - החלטה שלך אם אתה צריך או לא.

צורב - צורבי לייטון נמכרים כיום במחירים מעולים, ומציגים ביצועים טובים.

כונן פלופי - לרוב המשתמשים כיום אין ממש שימוש בו, יש כאלה שיעדיפו להשקיע עוד קצת כסף ב-Disk On Key USB שיתן הרבה יותר נפח ויהיה הרבה יותר אמין. שוב החלטה שלך אם יש לך צורך במדיות כאלו.

כרטיס מסך - הראדון 9500 פרו משתלב במפרט בצורה מצויינת, מספיק חזק כדי להריץ את כל המשחקים שקיימים כיום ברמה סבירה ואינו שובר את החשבון בנק כמו כרטיסי ה-High-End, הקנייה המשתלמת ביותר כיום, נותרו יחידות בודדות אחרונות בזיגזג, PCH ועוד.

כרטיס קול - מספיק המובנה על הלוח אם, אם הוא לא ירצה אותך, תמיד תוכל לשדרג בעתיד.

כנ"ל כלפי כרטיס רשת.

רמקולים - דיי חלשים, אבל עדיפים מהזבל שבד"כ מוכרים לך בעיתונים. זו דיי התפשרות בשביל לאפשר את שאר החלקים של המערכת.

אם אתה ממש מעוניין בצפיה בסרטים ואינך צריך צורב לדוגמא , תוכל להשקיע את שאר הכסף ב-ATP3 המצויינים של Altec Lansing.

אולי תעדיף מערכת 4.1 במחיר דומה, אך אלו בד"כ אינן משתוות ל-2.1 איכותית.

מארז - ה-6A19 של CompuCASE אולי אינו מרשים במראה שלו, אבל בשביל המחיר אתה מקבל מארז משובח יחסית. מבנה טוב, יציאות USB וסאונד קידמיות, וספק 300W של HEC דגם 300AR-T שרבים משבחים. הוא מגיע עם מאורר 120 מ"מ אחורי שמוציא אוויר ונשלט ע"י הטמפ', ויש תושבת קידמית להוספת עוד מאורר אם אתה מעוניין בזרימת אוויר יותר מוצלחת.

עכבר - המיקרוסופט הזה הוא האופטי הבסיסי ביותר, אני הייתי משקיע במשהו יותר איכותי, אבל זהו לפחות הבסיס. אין לקנות עכבר מכני בימינו, שכן אלו נוטים להתלכלך ולהתקלקל.

מקלדת - שחורה, פשוטה.

מסך - בתקציב הזה וכדי להתאים לשאר המערכת, בלתי ניתן לדחוף מסך 19" איכותי (אלא אם כן מקצצים בהרבה חלקים אחרים), לכן בוחרים את אחד ממסכי ה-17" היותר טובים שיש.

חבל לי רק שהוא בצבע לבן.. כל שאר המערכת שחורה וזה דיי הורס. :)

וזהו.. :D

הנה הדעה שלי ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים