עבור לתוכן

כיצד ליעל את הקירור במחשב הבא?

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר....

בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)...

המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm

מדגם ATC-200MX1.

200c-mx1.jpg

במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על

תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Stealth 80mm.

ההיטסינק הנבחר הוא Vantec Aeroflow עם המאורר שמגיע איתו שהבנתי שהוא מצויין.

במחשב יהיו שני כונני סידירום (צורב וצורב DVD) זאת אומרת כבל IDE עגול אחד שמחבר את שניהם, עוד הארד דיסק IDE מחובר בכבל עגול, ועוד כבל SATA להארד דיסק של המערכת. אין כונן דיסקטים ולכן אין לו כבל. עכשיו אני זקוק לחשמל לארבעת הכוננים ולא יותר מזה.

אני לא מתכוון להוסיף כוננים וכו' - השאלה היא אם יש אופציה לנתק את כל הכבלים שיש של הספק שאין לי צורך בהם. או שאולי אתם ממליצים

להזיז אותם או משהו?

המחשב אמור לעמוד בעומס של אוברקלוקינג והשאלה שלי היא אם אני צריך לדאוג לעוד משהו מבחינת הזרימת אוויר או משהו אחר כדי שהקירור

יהיה יעיל כמו שאני צריך ומצפה שהוא יהיה, יעיל ושקט.

תודה מראש,

orrm.

פורסם

Just hide the remaining cables you don't need, shove them in places where they won't bother the ventilation. Anyway, you could generally cut the cables you don't need and close it with a shrink tube, but then again you might need them in the future.

פורסם

לפי מה שתיארת , אין לך למה לדאוג .

זרימת אוויר טובה מאוד . ;)

פורסם

אולי תשקול להחליף את ההיטסינק לaerocool גלסיאר, הוא גם שקט

פורסם

תוסיף עוד מאוורר אחד מאחורה שיוציא ואחד בדלת שיכניס ואתה בסדר גמור לא צריך עוד כלום

את הכבלים של הספק פשוט תחביא

היטסינק באמת שאין לי מושג על מה להמליץ לך אני לא מכיר את הביצועים של כל אחד ואחד

אני פשוט הייתי הולך על

SLK+SF2

בחר אתה לפי המחיר שאתה מוכן לשלם

פורסם
  • מחבר

מאחורה אני לא חושב שיש מקום להוסיף.....

ובדלת זה אפשרי אם אני אחתוך אותה לבד.

זה באמת הכרחי עוד שני מאוררים?

פורסם

אני יוצא מתוך הנחה שהמארז הוא למפרט שיש לך פה באתר

קודם כל 4 מאוררים יספיקו לך אם אתה לא מתכנן OC

אם חשבת על OC אתה תמיד יכול לשים 4 מאוררים חזקים יותר

מניסיון שלי אני לא ממליץ על ה-vantec air flow

את הכבלים המיותרים של הספק פשוט שמים על הספק

פורסם
  • מחבר

חשבתי וחשבתי ברצינות על O/C, אבל המאוררים האלה לא כל כך חלשים

כשמסתכלים על הפרטים שלהם הם לא מאוד מאוד חלשים.

ברור שבגלל שהם שקטים הם צריכים להיות חלשים יותר - אבל לדעתי הם אמורים לעשות את העבודה שלהם ולשמור

על המארז מקורר.....

פורסם

היה לי ניסיון אם הוונטק האלו והם דיי חלשים לעומת מאוורר מארז ג'נרי באותו גודל..

הרעש של הג'נרי הוא לא נורא ואם תרצה תמיד ניתן להוסיף איזה נגד כדיי להוריד ממהירותו וככה להשקיט אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים