עבור לתוכן

מחפש מצלמה קומפקטית

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מחפש מצלמה קומפקטית זולה שתשמש בתור מצלמה משנית.

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 700 שקלים. יש ברשותי כבר סוללות AA. כרגע יש ברשותי כרטיס xD אחד, יהיה נחמד אם אוכל להשתמש בו

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה? תמונות משפחה וחברים, כנראה שחלקן יהיו בתנאים חשוכים

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא. זה לא קריטי מדי לאבד צבעים לטובת הפלאש

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא. האם יש בכלל קומפקטיות שיכולות לתפעל פלאש חיצוני?

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? זה יהיה נחמד אם החיישן יוכל להתמודד עם אור חלש, אבל זה לא הכרחי

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? כן, Fujifilm S9500.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך?צפיה על מסך בלבד

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? טווח קרוב בלבד (אני מעריך שאיפשהו בין 18ל 50 אבל אני לא חזק במספרים

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? כמה שיותר קטנה ואלגנטית, אפילו אם זה בא על חשבון איכות

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

שאלות אופציונליות (מומלץ למלא כדי לקבל המלצה מדוייקת)

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) רצוי שתהיה גבוהה, אבל לא במידה וזה מייקר את העסק משמעותית

מקרו אין צורך במאקרו

תמיכה בפורמט RAW‏ אין צורך

מצבי חשיפה ידניים (M מלא) או חצי ידניים (A ו-S)אין צורך בידני מלא. יהיה נחמד אם יהיה לי מצב P כדי שתהיה לי שליטה מינימאלית על הנעשה

אפשרות לפוקוס ידני. גם כאן מדובר בתכונה בעלת תועלת מוגבלת מאוד במצלמות קומפקטיות, כי ברובן קשה לפקס ידנית אין צורך

היסטוגרמה - היסטוגרמה חיה, והיסטוגרמה לאחר הצילום (ב-post-view)‏ נחמד אם יהיה, לא הכרחי

תושבת לפלאש חיצוני‏‏ אין צורך

מסך מפרקי אין צורך

עינית אופטית או אלקטרונית. אין צורך בעינית, אם בכלל קיים דבר כזה בקומפקטיות

מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ מייצב

כמות פיקסלים.למיטב הבנתי הסטנדרטיות היום הן באזור ה8, זה נשמע לי הוגן

יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 10 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - פנסוניק, פוג'י, קנון, ניקון, ריקו, פנטקס, סוני, אולימפוס, קסיו וסמסונג לא משנה

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? ‏עדיף שתהיה חדה

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות? כן, רצוי שהמצב האוטומטי ידע להעריך נכון את כמות הפלאש שצריך

סוג סוללות - פאק ליתיום נטען מול סוללות AA. עבור רוב המשתמשים פאק ליתיום עדיף אני לא בטוח. יש לי מספר סוללות AA בשביל הפוג'י, אבל אם אשתמש בהן עבור עוד מצלמה זה אומר שהן יעבדו קצת יותר קשה.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור אני לא בטוח. מהנסיון המועט שלי עם קומפקטיות, אני לא כל כך רואה סיבות לתקלות כשכמעט ואין שום דבר מכני בפנים. ראיתי קומפקטיות שנופלות מגובה של ילד ולא קורה להן כלום.

פורסם

יש בכלל קומפקטיות שיכולות לתפעל פלאש חיצוני?

בהחלט יש, אבל לא בתקציב הזה.

כמה שיותר קטנה ואלגנטית, אפילו אם זה בא על חשבון איכות

זה לא חייב לבוא על חשבון האיכות. פוג'י F50 קרובה מאוד לתקציב, והאיכות שלה טובה באופן משמעותי מזו של רוב המצלמות במימדים שלה. החיסרון העקרי בהשוואה לדרישות הוא שהווידאו שלה לא מיוצב. לא ציינת בבירור את טווח העדשה שאתה מחפש, אבל אם אתה מחפש עדשה רחבה אז גם את זה אין לה. בשביל לקבל עדשה כזו מבלי להתפשר על איכות התמונה תצטרך להגדיל עוד את התקציב.

אני לא כל כך רואה סיבות לתקלות כשכמעט ואין שום דבר מכני בפנים. ראיתי קומפקטיות שנופלות מגובה של ילד ולא קורה להן כלום.

הפוקוס והזום הם מנגנונים מכאניים. ומעבר לכך, ממש לא כדאי להפיל מצלמות. רובן לא בנויות לזה, כך שאל תצפה שהן יישרדו נפילות.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאני לא מחפש מצלמה שתשרוד בתנאי מלחמה. כוונתי הייתה שאם קונים מצלמה זולה עם סיכוי נמוך לתקלות ממצלמה מקצועית, אז ייתכן והתשלום על האחריות יהיה מיותר. תקנו אותי אם אני טועה.

בקשר לטווח העדשה, שוב אומר שקשה לי לתת הערכה מספרית. אני יכול להגיד לך שהמטרה של המצלמה היא בעיקר צילומי חברים ומשפחה מטווח שהוא יחסית קרוב. כבר יש ברשותי מצלמה עם טווח עדשה גדול יותר, לכן אין צורך שלקומפקטית תהיה תמונה רחבה או זום גבוה. ה- F50 בהחלט נראית כמו משהו מספק, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים