עבור לתוכן

vmod

Featured Replies

פורסם

האם יש פה מישהו שיהיה מסוגל לעשות לי vmod ללוח אם (תמורת תשלום כמובן) ושיש לו מספיק ניסיון בתחום כך שהוא יכול להתחייב שהוא לא מפקשש לי שמה דברים ?

הלוח הוא IC7, ואני ככל הנראה אקנה קירור מים בקרוב, כך שלא תזיק איזו תוספת וולטאג' קטנה.

והערה קטנה לכל בני ה-14 שנמצאים פה - לא צריך לקפוץ, גם אני הייתי בגילכם פעם, אבל אין מצב שאני אתן לכם להלחים חיבורים על הלוח שלי.. אני בהחלט מכוון לחברה היותר מבוגרים ומנוסים פה (Amiram, Alianyn, Captaincaveman, The Byter וכולי)

פורסם

תראה אני לא יודע איך הגישה של כל אחד כאן בפורום אבל אני אישית לא הייתי לוקח אחריות :P

פורסם
  • מחבר

אני חושב שברגע שמישהו לוקח כסף על עבודה כלשהי הוא צריך לקחת עליה אחריות

כמובן שאם אתה עושה את זה כג'סטה לחבר ולא לוקח כסף זה סיפור אחר

פורסם

אבל ברור לך שזה מבטל ת'אחריות ואם משהו מיתפקשש אז ישארו סימני ההלחמה ויהיה קשה להסיר אותם..

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על האחריות כלפי היבואן, מזה לא אכפת לי

אבל אני רוצה ללכת לאדם רציני שיודע מה הוא עושה ושיכול להגיד לי למשל שהוא כבר עשה מספר vmod-ים בעבר ולא דפק אף לוח

פורסם

אתה מדבר על המתח של המעבד ?

אין סיבה לעשות Vmod ללוח כשאפשר לעשות Vmod למעבד עם חוט נחושת דק.

http://www.hexus.net/review.php?review=278

פורסם

אף אחד לא יהיה מוכן להתחייב , אולי תיקח מישהו שמבין שיעזור לך ..

אני עשיתי פעם משהו בסגנון ולא הלך לי ;D (אני לא מומלץ) .

בכל אופן הנה המוד :

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=12914&perpage=25&pagenumber=1

עריכה :

הקישור שהבאתי הוא Vמוד לזכרונות .

פורסם

קודם כל תודה על הצבעת האמון - אני חושב שכמעט כל אחד מהחבר'ה המבינים יהיה מוכן לבצע את העבודה (הלא כ"כ מורכבת אגב) גם ללא תשלום, אבל אף אחד לא יכול להתחייב על כך, אתן לך דוגמא בלינק הנ"ל יש הוראות מפורטות כיצד לבצע vdimm צוד ללוח (אם לזה התכוונת - בic7 זה נקרא vmod) תוכל לראות שגם <JCviggen> שהוא ללא ספק בחור עם נסיון רב ביותר פישל :-[ אוכל לאמר לך שביצעתי כבר 2 כאלה לחברים אבל לוח הic7 בנוי קצת פחות טוב מאחרים שיצא לי להתעסק איתם, מכיוון שהפלסטיק שבו מוחזקות טבעות ההלחמה מאוד רגיש לחום (מלחם לדוגמא) בערך כמו cd של סוני ולכן גם עם עבודה זהירה מאוד של מישהו מאוד מקצועי עדיין קיים סיכוי לתקלה, לא שבכוונתי להבהיל אותך - סה"כ הסיכוי לתקלה אם עובדים נכון הוא קטן אבל בהחלט אפשרי גם אצל הטובים...

הלינק : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=12914&perpage=25&pagenumber=1

בכל מקרה אם תרצה אשמח לעזור ללא תשלום...

בהצלחה :)

*** עריכה - אגב אם תחליט לבצע בעצמך - עפ"י ההדרכה שבלינק - אשמח לייעץ ולעזור לך...

פורסם

תודה על הבעת האמון. אם זה היה לוח שלי לא הייתי מהסס לרגע אבל על לוח של מישהו אחר אני לא מוכן לקחת אחריות (כנ"ל לגבי כסף, זה באמת עבודה של 10 דקות... אם עושים אז כטובה).

אני מציע לך לגשת למעבדת אלקטרוניקה ולבקש מאחד העובדים לעשות את זה תמורת תשלום.

אישית לגבי, עשיתי 3-4 כאלה אבל האחרון שבהם היה לפני שנתיים לפחות כך שלא הייתי סומך על היד שלי כשמדובר בלוח של מישהו אחר ;)

פורסם

Why don't you see how far you get without the mod first, the board gives plenty of voltage as it is.

Consider that you might get stopped because of the CPU a lot before such mod will be needed.

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא כמובן הגדלת המתח לזכרונות, לא למעבד

גם אם זאת עבודה של 10 דקות אני מעדיף לא לעשות את זה בעצמי, במיוחד לאור העובדה שהניסיון של באלקטרוניקה והלחמות מסתכם בחוג אלקטרוניקה בכיתה ג'.

בכל מקרה על הת'רד באקסטרים סיסטמס יצא לי לעבור, אבל משום מה דווקא את הנושא הזה שנחשב ליותר מסובך לא מסביריםביותר מידי בפירוט, ואני, בתור אחד בלי הרבה ניסיון בתחום, לא הבנתי יותר מידי.

הייתי מאוד שמח אם מישהו פה היה מסביר בטיפה יותר פירוט, או לפחות בהוראות ברורות יותר שיהיה לי מה לומר לבחור במעבדת אלקטרוניקה

פורסם

סה"כ הפרוצדורה לא מסובכת - יש שם נגד שערכו 0אוהם (כמעט) שבעצם מקצר סימונו הוא R50 וניתן לראות אותו בתמונה הבאה :

1363477.jpg

1. השיטה להוריד אותו היא ממש פשוטה - אתה מצמיד להלחמות שלו "סופג בדיל" - ניתן לקנות בכל חנות אלק' נקרא גם "solder wick" - זה כמו צמה דקה מנחושת, ומצמיד לסופג את המלחם בעדינות... כך מורידים את r50 - אם תרצה אוכל לפרט את הפרוצדורה יותר...

2. אח"כ אתה מלחים חוטים ל2 הנק' בהן היה מחובר r50 - חשוב קודם לצפות אותם (את החוטים) בדיל ולהלחים בעדינות...

3. בסוף אל החוטים אתה מלחים טרימר (זה פוטנציומטר אלקטרוני קטן) של 1קילואוהם שמכוון על 300אוהם ל-2 החוטים ונגמר!

רצוי לוודא לפני תחילת המוד :

א) שבביוס מתח הזכרון על 2.6 (הנמוך ביותר האפשרי אם אני לא טועה...)

ב) שהמלחם לא חם מדי - מתכון בטוח לאסון - עדיף להשתמש במלחם 15-20W...

מנסיוני ב2 הלוחות שבהם בצעתי את המוד 350 אוהם בערך ייתן תוספת של 0.2V

התוצאה הסופית נראית בערך כך :

6137998.jpg

אשמח לפרט יותר/לבצע/לעזור בכל דרך...

בהצלחה, ו-בעדינות! ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הפירוט :D

בכל מקרה, אלה בטח יותר מידי שעות של שיטוט בפורומי אוברקלוק מחו"ל מדברות מתוכי, אבל רק תוספת של 0.2 וולט ? ה-IC7 מגיע במקסימום ל2.8v (שבעקבות הקריאת מתח הדפוקה שלו זה בעצם 2.75), ואני יותר רציתי את האפשרות להגיע ל3.1-3.2

פורסם

תשמע, כל העניין הזה מאוד עדין, לפני שאתה יודע כמה ומה יתרום ליציבות - אף פעם אל תקפוץ גבוה מדי - תוספת של 0.2V היא תוספת נכבדה ביותר, יותר מזה עלול להיות מסוכן וגם לא בטוח יתרום לך ליציבות, לך תדע אולי כבר 0.1 יעזור?

אל תציב לך את הV בתור מטרה אלא את היציבות - הV בסה"כ הם האמצעי...

בכל מקרה להוספת V נוספים - מאוד לא מוומלץ לפני שאתה מנסה 0.2V - פשוט כבה את המחשב ותעלה את ההתנגדות של הטרימר במעט (10-20 אוהם כל פעם) עד שתקבל את הV שמייצב...

ושוב בהצלחה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים