עבור לתוכן

האם לבטל זיכרון וירטואלי בהתחשב בנתונים

Featured Replies

פורסם

1. Vista 64bit עם 6GB RAM. יש סיבה להשאיר את הזיכרון או שדי בטוח לכבות?

א. יש תוכנה צד שלישי שתראה לי במדויק כמה זיכרון המערכת צורכת ברגע נתון על מנת שפשוט אשפוט לפי המצב בשטח אם יש או אין צורך?

ב. יש אפשרות שהזיכרון הוירטואלי יופעל רק כשנגמר המקום בRAM? (נראה לי אופטימלי..)

תודה

פורסם

ישתוכנות לא יעבדו בלי זכרון וירטואלי.

חלונות לבד ממלא זכרון שפנוי ורק ואז פונה לדיסק.

תעזוב זה...........

פורסם

תוכן נמחק

פורסם

כדי לראות כמה זיכרון פיזי באמת נמצא בשימוש (רמז: מהtask manager אי אפשר להוציא את המידע הזה) תוריד process explorer של sys internals. זאת תוכנה חינמית שלא דורשת התקנה שאפילו באה עם אופציה להחליף לחלוטין את הtask manager הלא יוצלח. יש שם זיכרון פיזי בשימוש ועוד כל כך הרבה אינפורמציה שתצטער ששאלת. לדוגמה: היא יכולה להוציא גרף מעבד וprivate bytes עבור כל Process בנפרד וגם לשלוף נתוני perfmon על תוכנות .net שרצות ברקע.

6 ג'יגה זיכרון זה לא כל כך הרבה כמו שאתה חושב, בטח לא לויסטה. לא יפתיע אותי לגלות שבמקרים נדירים אתה מנצל יותר מזה. אל תשכח שהsystem cache מאיץ פעולות שחוזרות על עצמן ויכול לשתות ג'יגות של זיכרון.

להגדיר את הזיכרון הוירטואלי כך שיעבוד רק כשהזיכרון הפיסי מלא זה נשמע נחמד אבל זה לא עובד ככה. תחשוב שפתאום הזיכרון הפיסי מלא והמחשב והמערכת מבינה שהיא צריכה להעביר ג'יגה מהזיכרון הפיסי לזיכרון הוירטואלי - אז עכשיו היא תעתיק ג'יגה לתוך הדיסק? המון זמן! בפועל, כל דברים נכתבים לזיכרון הוירטואלי גם כשהזיכרון הפיסי לא מלא.

אם התחלת להתעניין בכמה זיכרון אתה משתמש בטח הסתכלת בטאב הרלוונטי בtask manager. העמודה של memory usage די משקרת, בתור דוגמא, פתח חלון של תוכנה, תסתכל על צריכת הזיכרון ותראה שהיא צונחת כשאתה ממזער את החלון (לא סוגר). ממליץ בחום להחליף את העמודה של memory usage בעמודה VM Size. זה למעשה מה שרוב האנשים קוראים לו private bytes (מיקרוסופט ממש מנסים לבלבל עם השמות) והוא בטוח יותר רלוונטי מהmemory usage.

פורסם

סקריפט ששמתי כאן מראה לך כמה באמת משתמש בדיסק

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא עובד, כתוב שהקובץ בגודל 0KB.

פורסם

:kopfpatsch:

נכון אבל לא מבין למה.

אני שם עוד פעם

פורסם

זה המצב כשהמפרט בצד ימין מריץ אופטימיזציות על מודל:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים