עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט, תקציב כ- 3000

Featured Replies

פורסם

קריטריונים:

1. מה התקציב? 3000 ש"ח

2. מטרות המחשב? משחקים בינוניים, גלישה באינטרנט, וירטואל פיסי.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא!

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד-INTEL

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב כלכך(סטנדרט).

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כמו שאמרתי מצאתי מפרט מוכן ויש לי מע"ה.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא

9. האם חשוב שקט? עד כמה? סטנדרטי

10. האם מתוכנן OC? לא

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. -לא כבדים וקרוב לוודאי 22" גודל מסך ורזולוציה סטנדרטית לגודל כזה.

המפרט: (אין לי מחירים על כל חלק בנפרד....)

http://mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6407

חשבתי לשדרג את ה-RAM ל-4GB....

מה דעתכם?

יש לי מפרט סופי אשמח לשמוע חוות דעת נוספות לפני שאקנה אותו:

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. כשהמחיר נראה נמוך משמעותית במקום מסוים עבור מוצר / קונפיגורציה, זה סימן שמשהו לא בסדר.

2. איפה שרשום CODEGEN זה אומר שמוכרים לך זבל.

פורסם

תראה אני אגיד לך תכלס המפרט ממש ממש לא משהו.

1. אין כל כך תאימות בין החלקים, כלומר הם יעבדו, אבל למה לבנות ככה. (תשובה: בגלל שהו זול, ו[glow=green,2,300]נראה[/glow] "חזק" אבל רק נראה.)

2. מארז לא ידוע.

3. ספק גם לא ידוע (לפחות לי). אפילו לא מופיע ברשימת 80+.

4. חברה לא ידוע של כ.מסך ככל הנראה תהיה הכי זולה.

5. עדיף לא לקנות מפרטים מוכנים קרוב לוודאי שהם לא מותאמים לצרכן, יותר למי שמוכר אותם ומרויח יותר.

עוד דבר עשיתי כמעט מפרט זהה בKSP. לפי מיטב ידיעתי החברה זולה מאוד, המפרט יצא לי 2615 ש"ח.

אחרי זה המפרט שהציעו לך נראה לי עוד יותר חשוד. אישית לא הייתי קונה במחיר כזה אפשר לבנות משהו נורמאלי.

פורסם
  • מחבר

1) המארז והספק לא כלכך אכפת לי, אם מבחינת החברה הם יכולים להרים מערכת כזאת, אז למה לא?

2) ATI דווקא חברה מוכרת....

3) החברה 'מרדנית', יש לי נסיון מאד טוב איתה -מחירים זולים ואמינות (יש לי 2 מחשבים מהם ששרדו 6 שנים בלי תקלות של חומרה).

אחרי השורות האלו, אתם ממליצים על המפרט?(כמובן עם הרחבה של זיכרון RAM)

פורסם

1) המארז והספק לא כלכך אכפת לי, אם מבחינת החברה הם יכולים להרים מערכת כזאת, אז למה לא?

3) החברה 'מרדנית', יש לי נסיון מאד טוב איתה -מחירים זולים ואמינות (יש לי 2 מחשבים מהם ששרדו 6 שנים בלי תקלות של חומרה).

1)ספק זה דבר מאוד חשוב. על תזלזל.

2)Q8200 הוא לא משהו בכלל.

בכלל, בתקציב כזה אין טעם ללכת על 4 ליבות.

3)ATI מייצרת את המעבד הגראפי.

כרטיס מסך מורכב ממעבד גראפי, זיכרון ועוד רכיב.

הם לא מציינים את החברה של הכרטיס מסך מה שמעורר חשד שהיא לא ידועה/גרועה.

4)המפרט של הכרטיס מסך הזה זה עבודה בעייניים. תקרא בסטיקי.

זיכרון 1GB מסוג DDR2 הישן והאיטי לא יתן לך כלום בכרטיס mid-range

פורסם

אם אתה בא לקבל עצה אז תקשיב אם לא אז למה אתה מבקש עזרה?

1) מארז והספק מאוד חשובים, הספק חשוב יותר כי הוא לב המערכת ואם יהיה ספק זול ולא איכותי בדיוק כשתגמר לך האחריות אתה יכול לצפות שהספק (אם הוא יעבוד עד אז בכלל) ידפק ויהרוג עוד כשני שליש ממערכת שלך. שתבין מעבד לוח אם כ.מסך דיסק קשיח זכרונות את כל אלו הוא יכול לקחת איתו בדרך כשהוא ימות.

מארז צריך להיות פחות או יותר נורמאלי בעל זרימת אוויר טובה אחרת קירור המערכת יהיה בעייתי אפילו אם תהיה עם קירור יקר.

2) ATI זאת חברה שמייצרת את המעבד הגרפי (ישנן שני חברות גדולות NVIDIA וATI) הם מייצרים מעבדים. אבל מי שמייצר את כ.המסך לא מוזכר בגלל.

לכן אמרתי שהכ.מסך נראה חשוד כי אין אפילו חברה שמייצרת אותו... (לא סימן טוב) חברה אמינה לא תפחד לפרסם את המוצר שלה.

3) אני לא אדבר על החברה כי זה לא מעניין (אם היה לך מזל והיו לך מחשבים כמו שאמרת נכון "שרדו" 6 שנים).

4) הרחבת זכרון פנימי יחסית ישן לא כל כך תעזור פה אם לא תעבוד על מערכות מבוססות 64ביט.

ובעיקרון השילוב של החלקים שוב לא משהו.. כמו שצויין המעבד לא משהו בכלל ובמחיר זול יותר אפשר להביא משהו שיתן ביצועים ולא רק אחיזת עיניים.

בקיצור ממש לא ממליץ.

ושוב אני חוזר ספק גרוע חוץ מלהרוג חצי ממערכת וחומרה של המחשב יכול להוביל לשרפה. מקרה שקרה לי כשהמחשב אפילו לא היה דלוק ומזל שהגעתי הבאתי בזמן ורק חלק קטן מהשולחן עלה באש.

פורסם
  • מחבר

בסדר שכנעתם אותי....

בקשר למפרט....

לפי מה שפירסמתי למעלה(בהודעה הראשונה) E8400 יתאים כמעבד?

ותוכלו להמליץ על מפרט שבנוי/שבניתם בחנות שהבאתי('מרדנית') או ב-KSP? (פשוט הם קרובות אליי ,אזור הקריות).

הערות->1) שהמעבד יהיה אינטל...

2) לא להשקיע יותר מידיי במארז.

ועוד דבר: תוכלו להסביר לי מה ההבדל בין: מאיץ גרפי,כרטיס גרפי/מסך ואיזו חברה מייצרת מה?

תודה מראש.

פורסם

E8400 יהיה מצויין זה עדיין המעבד הכי משתלם ומאוד טוב שאפשר לקנות.

אפילו לצרכים שלך זה יכול להיות יותר מידי אבל אם אתה רוצה מעבד מאוד חזק זה יתאים.

מפרט אני אבנה לך מKSP.

מאיץ גרפי,כרטיס גרפי/מסך בגדול זה שמות שונים לאותו דבר.

חברות יש עשרות שמייצרים את הכ.מסך (מעבדים רק שניים ATI NVIDA) אבל חברות יש מספיק לדוגמא: ASUS SAPPHIRE MSI XFX BGF GYGABITE ועשרות אחרות...

מעבד מאוד חזק לוח אם לא חדש אפילו מיושן אם אתה רוצה אפשר להוסיף ולשדרג למשהו יותר טוב כמו P43.

זכרון 2 גיגה יותר רק אם אתה הולך לעבוד על מע"ה 64 ביט.

כ.מסך מוזל ומאוד טוב בעל יכולת OC וגם ככה ברגיל הוא לא רע... אפשר להוסיף כ160 ש"ח ולקבל 4770 החדש.

מארז יחסית זול וטוב. הייתי מוסיף לו עוד מאוורר של AC 120MM

ספק כוח די זול לא בעל נצילות גבוה אבל זה ספק לא ג'נרי.. אפשר וכדי להוסיף טיפה ולקחת משהו יותר רציני.

תגיד אם אתה מעוניין בשינויים אני ישנה שיתאים יותר לך.

הרכבה של המערכת תעלה אם אני זוכר נכון עוד 100 ש"ח... וסה"כ בניתי לך פה מערכת יותר טובה ממה שהציעו לך יותר מהירה ויותר איכותית.

במחיר כמובן יותר זול :-)))

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע, אתה לא מתאר לעצמך כמה עזרת לי!

ובקשר ליצרני המעבד: NVIDIA נחשבת ליותר טובה מ-ATI?

פורסם

את האמת אין משהיא שנחשבת יותר טובה או פחות הם עובדים בטכנולוגיה שונה...

יש מוצרים מוצלחים ויש מוצרים מוצלחים פחות...

העניין או העדפה יש לי 2 כ.מסך של ATI ו3 כ.מסך של NVIDIA ומה שבטוח זה כ.מסך הבא יהיה מבית ATI...

יש האומרים שיש בעיות של דרייברים עם ATI אבל בגלל שהם מעדכנים גרסה כל חודש ולא כמו NVIDIA פעם בשלושה.

לדעתי אין הבדל אם העדפה שלך לכ.מסך מבית נוידיה נמצא לך משהו... אבל מה שבטוח במחיר כזה לא תקבל תמורה כמו 4830 נותן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הזמן

ועוד כמה דברים:

1) התקציב המקורי הוא 3K אז אם אפשר לשדרג משהו עד לתקציב (להשיג יותר ביצועים).

2) האם יש הבדל משמעותי בין: P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio

ל- EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E

והאם שווה להשקיע בשני?

3) בקשר לזכרון, לא שווה להשקיע בצ'יפ אחד?

4) שתהיה אופציה ל-64bit (המטרה של המחשב שיחזיק לפחות 3 שנים)

תראה בתכלס אני מסכים איתך ברוב המפרט, רק אני שואל לגבי הלוח אם, הזכרונות (RAM) ואם אפשר להשיג הבדל שנראה לעין בהשקעה של עוד כמה מאות שקלים.

פורסם

תראה תמיד איך שתוסיף יותר תקבל טיפה יותר תמורה השאלה מתחילה מתי להפסיק.

הלוח אם בהחלט יתן לך שיפור לOC עתידי וטיפה וגם הציפסט שנותן טיפה יותר. אתה יכול למצוא מידע על הציפסטים בסטיקי שלנו :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408613.0

בעיקרון ברוב המקרים מחשב זול אפילו יחזיק 3 שנים.. העניין שבשלוש שנים INTEL תחליף את הטכנולוגיה שלה לפחות 3 פעמים. אז להשקיע על מחשב 10 אלף היום או 5 אלף אחרי שלוש שנים הם יהיו באותה רמה. ההשקעה בא רק לשנה הקרובה בדרך כלל אולי טיפה יותר...

אם אתה רוצה אפשר כמובן לשדרג את לוח האם שיהיו לו 4 חריצים ולא רק שני חריצי זכרון.

וגם אפשר להשקיע על כ.מסך יותר טוב וזכרון יותר גדול כמו שני סטיקים של 2GB.

שוב תגיד מה העדפות שלך אחרי שתקרא את הסטיקי שתבין יותר מה אתה צריך.

בהצלחה אני יהיה רק בערב שבת פה אז מקווה שחבר'ה אחרים יעזרו לך גם.

אם יהיה משהו דחוף אתה יכול לנסות לשלוח הודעה פרטית אם יהיה לי זמן אני אנסה לעזור... אבל אני בטוח שיש פה מספיק תותחים יעזרו גם.

פורסם
  • מחבר

אז בא נסגור את המפרט:

לפי מה שנתת לי:

index.php?action=dlattach;topic=416242.0;attach=120365;image

אנו מסכימים על: מעבד ,על שדרוג ללוח אם ל-EP43 ,שדרוג זכרונות ל-4GB ,מארז ,ספק ,צורב ודיסק קשיח.

ורק לגבי הכרטיס מסך - הוא יוכל לתפקד טוב עם מסך 22"?

פורסם
  • מחבר

ההודעה האחרונה היתה מיועדת לכולם....

מישהו???

פורסם

זה מה שיצא לי פחות או יותר...

הכ.מסך יחזיק אותו חופשי... אבל שוב זה לא כ.מסך שיריץ משחקים על MAX בשביל זה צריך לעשות לו OC ואז הוא יכול להגיע כמעט לרמה של 4850.

אבל כמו שהבנתי אתה לא גיימר כבד... אז על איכות בינונית גבוה יהיה לך סבבה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים