עבור לתוכן

השקטת מאווררי מארז?

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים

בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט.

יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו:

לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר

(לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז.

האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? :P

היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון)

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לי את אותה הבעיה בדיוק. מאווררים ג'נריים שלא כמו היקרים - הרבה יותר שקטים.

איזה מאוררים יש לך ?

פורסם

החוכמה במאווררים שקטים היא קודם כל במהירות שהם מסתובבים.

אם יש לך מאווררי מארז (לא דינמים) שמסתובבים ביותר מ1200RPM אז הפיתרון הוא להחליפם.

אם הם 1200RPM או פחות ועדיין יש רעש של יניקה אז יכול מאוד להיות שספוג דק יעלים את זה.

אני מציע שתלך לחנות מחשבים פעילה מאוד ותשאל אם יש להם משהו שיתאים, יש המון עודפים של חומרי אריזה שחלק מהם גם ספוגים בכל מיני גדלים ועובי שנזרקים על בסיס יום יומי.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לצחוק או לבכות - אני גם נמצא באותו מצב

לא מזמן קניתי מארז של coolermaster אם אותם מאווררים כמו שציינתה למעלה

הרעש יניקה הזה פשוט מחרפן אותי

מישו ניסה את הקטע עם הספוג באמצע?

או שעדיף כבר לקנות מאורר חדש? ואם כן יש המלצה על מאורר 120 שקט?

פורסם
  • מחבר

הספוג עוזר מאוד.

The sound of Silence

פורסם

לא נראה לי שיעזור. זה רק יפחית את עוצמת השאיבה. למה שלא תנסה את הפתרון המקובל של החלפת הכוורת ברשת חיצונית? ו5 מאווררים בכלל נשמע מוגזם. נסה להעיף לפחות 2 מהם, ולראות אם יש בכלל הבדל בטמפרטורות. אם זה הבדל של לא יותר מ4~6 מעלות, הם די מיותרים.

לי היה מארז עם 5 מאווררים, העפתי אחד מרעיש, והחלפתי אחר לסוג שקט יותר, ואין הבדל בטמפרטורות בכלל.

פורסם

5 מאווררים זה לא מוגזם כלל (אלא אם המחשב נועד להיות שקט).

לי יש עכשיו 6 מאווררים, כאשר אני הולך להוסיף עוד 3 על הראדיאטור.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא מפחית מהיניקה מסיבה אחת

כאשר אתה שם את הבארקט אתה יוצא מן מנהרת אוויר,אוויר עדיין זורם מן החוץ אל הפנים כך שאין איבוד

זרימה כולשהו.

פורסם

אני לא יודע לגבי הספוג.

אך shroud (ניראה לי ככה רושמים את זה), מגדיל את יניקת האוויר\דחיפת האוויר (שמים אותו לרוב על רדיאטורים).

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לבנות DUAL FAN כמו של חברת DELTA (פעולה פשוטה של הרכבת 2 מאווררי 120mm אך כול

ציר יהיה עצמאי,במילה פשוטה מאווררים בנפרד שכול אחד מושך אוויר מהשני)

נראה עד כמה השיפור בCFM יהיה גדול

פורסם
  • מחבר

הלהבים שלו רחבים צורת ה"כף" של הלהבים גורפת אוויר בצורה טובה,הסיבה שהוא שקט היא בגלל הבולמים בארבע הקצוות

מה שגורם לבלימת הרעש.

פורסם

גם לי היה בעיה זו עם מארז 690 אך פתרתי אותה בכך שלקחתי לכל מאוורר 4חתיכות קרטון עשיתי להם חור באמצע בעובי הבורג וזהו

יש עוד שיטה ליקנות גומי לברגים מגיע כבר בגודל מוכן עולה גרושים [הום סנטר, אייס וכו...]

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רעש של יניקת אויר בסלד סביר נוצר בגלל גרילים מעפנים ומעוד שתויות שהאויר נחתך עליהם בדרכו

חור עגול ויפה בגודל חור היניקה של המאורר יפחית רעש פלאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים