עבור לתוכן

התאמת חלקים:מעבד,לוח אם ,כרטיס מסך..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מחשב לא רע ברגע זה אך הוא לא מספק את הצרכים שלי:

4yot2zqq2cjg.jpg

עכשיו אני מעוניין לשדרג את המחשב, או בעצם לפי מספר בחלקים להחלפה בעצם להחליפו (:

אני מתעסק במחשב במיוחד בעריכה ובגיימינג.

אני מתלבט מאוד בין שני המעבדים e8400 ו e8500. ממה שהבנתי ההבדל העיקרי ביניהם הוא שה500 מתאים יותר לOC מאשר ה400. עוד לא החלטתי אם אני מתכוון לבצע OC למעבד אך ההבדל בין המעבדים הוא כ122 שקל ככה שכנראה אני אלך על ה500.

ישנו ברשותי (כפי שניתן לראות בתמונה) כרטיס מסך של ati radeon 4850 hd 512mb ואני מתכוון להמשיך להשתמש בו גם במערכת החדשה.

ממה שהבנתי, הלוח אם שלי (MSI 7235 עם P965 צ'יפסט) גורם לאיבוד יכולות כרטיס המסך שלי וגם אם אחבר אליו את המעבד E8500 שברצוני לקנות הוא לא יוכל לממש את מלא הפוטנציאל שלו (צוואר בקבור).

לכן , תהיתי איזה איזה לוח אם צריך להתאים למערכת שברצוני להפעיל:

e8500 tray

master cooling V8 - קירור למעבד.

ati radeon 4850 hd 512 mb

ברצוני שהמחיר לא יעלה על 540 ש"ח ויש לי עדיפות כלשהיא לgigabyte.

הבנתי שההבדל העיקרי יחיד בין הp35 והp45 הוא שבp45 יש תמיכה בCF (שככל הנראה אני לא יבצע), תקנו אותי אם אני טועה.

בנוסף לכך, יש ברשותי ספק של spire - SP atx 550WT . השאלה שלי אם הוא יספיק למערכת הנ"ל או שאני אצטרך לקנות אחד חדש, ואם הוא יעמוד בOC של המעבד.

אני גם לא בטוח אם הזכרונות שלי מתאימים וטובים (הRAM - אני לא כל כך מבין בזה ) ואם אתם ממליצים לי לקנות גם זכרונות חדשים- בתמונה מתוארים זכרונותיי העכשוויים (ככל הנראה 400MHZ - 2 של 1GB).

נ.ב. אם אני רוצה אני מסוגל להשיג windows 64 bit

אני גם מתכוון לקנות דיסק קשיח חדש של 1TB ואני אשמח אם תמליצו לי על אחד שיתאים למערכת שלי ושיהיה עמיד וטוב.

תודה מראש.

עריכה - האם לדעתכם הקירור שבחרתי מתאים למעבד ? או שצריך יותר טוב ? תודה

ועוד שאלה. מה הוא טווח הטמפרטורות התקין של דיסק קשיח WD.. בערך..

פורסם

אם הבנתי אותך נכון לוח האם שלך בא עם slot לכרטיס המסך שהוא PCI-E ולא PCI-E 2.0. עד כמה שאני יודע זה לא משפיע על הביצועים של 4850, מה שאומר שאתה יכול לחסוך לך את כל החלפת לוח האם.

כרגע יש לך 2 סטיקים של זיכרון, כ"א מהם של 1GB DDR2 800. את התיזמונים והתדר שלהם אתה יכול לבדוק ב-BIOS, בעיקרון שידרוג מוצלח יהיה להגדיל ל-4GB, גם אם אתה לא עובר ל-64Bit.

טווחי טמפ' ל-WD ניתן למצוא אצלהם באתר.

על ספקים ו-OC הייתי מציע לך לשאול בפורום OC.

פורסם

1. הספק לך לא משהו בכלל.

2. הוצאת כסף על E8500 לעומת E8400 לא משתלמת מ2 סיבות:

א. ההפרש בינהם בתדר וביצועים הוא מינימלי.

ב. גם לE8400 אפשר לבצע OC נאה בהחלט.

תוסיף לזה את זה שעוד לא החלטת אם לבצע OC או לא, ואת התוספת במחיר, ואני חושב שזה יוצא לא שווה.

3. לגבי P45 / P35 אתה טועה, אין קשר לCG יש לוחות משני הסוגים עם CF ולוחות משניהם בלי CF. הP45 מבוסס תהליך ייצור ממוזער יותר ולכן טוב יותר לOC, והוא חדש יותר.

4. הלוח שלך לא מגביל את כרטיס המסך.

5. שווה לך לבצע בדיקה לגרסא המדויקת של הלוח שלך כדי לראות אם ע"י עדכון BIOS פשוט הוא תומך בE8400/E8500 והיה וכן, אין לך באמת בשביל מה להחליף לוח.

6. שווה לשדרג ל4GB בכל מקרה, לגבי מעבר לWIN64BIT זה כבר נושא בפני עצמו, ויש שם טענות בעד ויש נגד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים