עבור לתוכן

אורך חיים של מחשבים

Featured Replies

פורסם

בבקשה להעביר אם הנושא לא במקום הנכון

שמתי לב מקריאות בפורומים שהזמן הממוצע שמחליפים מחשבים הוא בין 3-4 שנים. המחשב שלי עצמו הוא בין 3.5 שנים+. לא יודע מתי אחליף אותו, אבל אני אנסה לסחוט ממנו כמה שיותר...גם ככה אני מותח אותו עם הכרטיס מסך.

השאלה שלי היא אם המחשבים כיום כ"כ "חזקים", למה מחליפים אותם בתדירות כזו גבוהה? אני זוכר שהפנטיום 3 הקודם שלי החזיק מעמד 6 שנים. ואם כל ההתקדמות הטכנולוגית של מעבדים, לוחות אם וכו' נראה שקצב התחלופה רק עולה...האם אני צודק?

נכון שדרישות תוכנות/משחקים עולות, אבל האמת חשבתי שהמחשב שלי,לפחות, יחזיק מעמד איזה 7 שנים "חלק"...

ואני יודע שאוטוטו אני אצטרך להחליף...ועוד 3+ שנים אותו סיפור...

מה אתם חושבים...?

פורסם

אתה צריך להבדיל בין מחשב לשימושים כללים ומחשב למשחקים

מחשב לשימושים כללים אינטרנט / אופיס יפעל יחסית הרבה מאוד זמן

מחשב למשחקים יתחיל לגמגם ובתוך זמן קצר יחסית לא יתאים יותר למשחקים אבל עדיין יהיה טוב לשימושים כללים.

פורסם

רוב המחשבים שמוחלפים/משודרגים כל 3-4 שנים זה מחשבי גיימרים... וגם אז לא רוב הגיימרים מחליפים מחשב

אני מכיר הרבה אנשים שיש להם סדרה 8 במחשב ולי יש בכלל סדרה X של רדאון במחשב...

הבעיה היא שכל שנה מוציאים סדרה חדשה וכל שנתיים-שלוש יוצא תקן חדש (ויסטה עם 10 ו7 עם 11) ומפתחי המשחקים פשוט "מרשים" לעצמם להעלות את הרמה של המשחקים שלהם שינצלו את הכרטיסים החדשים

כמובן שיש "זרמים" שונים

אלה שעושים משחקים שרק ההגדרות הגבוהות שלהם לא רצות טוב על הסדרה הקודמת

אלה שעושים משחקים שלא רצים טוב גם על הסדרה החדשה (בין אם זה משחקים ממש מדהימים גרפית כמו קרייסיס או משחקי שנראים זוועה ורצים זוועה)

ואלה שעושים משחקים שרצים גם על מחשבים ישנים יותר בצורה נורמלית גם כמה דורות אחורה

פורסם

כרטיס המסך הוא החלק שמתיישן הכי מהר

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שהמחשב שלי לא ספציפית למשחקים, גם למוסיקה ולגרפיקה - ILLUSTRATOR וכו'. גם הקודם שלי הריץ את LIGHTWAVE, PHOTOSHOP - עד שנגמר לו פשוט הכוח...וגם עכשיו, עם כל הזיכרון שיש למחשב והנקיונות שאני עושה לו, לפעמים לוקח לו המון זמן לפעולה. חוץ מזה משחקים אני לא משחק בהגדרות הכי גבוהות, קרייסיס וAC רצים חלק ורואים נהדר.

אבל שוב, השאלה שלי היתה יותר כללית מאישית. אני חושב שThe Reaper סיכם את זה בצורה קולעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים