עבור לתוכן

קירור ומתחים של Q6600

Featured Replies

פורסם

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת

לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב)

אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה)

שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש ירידות ועליות (לא יודע אם משמעותיות, לא מתמצה בנושא)

תמונה להמחשה:

esty.jpg

http://www.siz.co.il/my.php?i=yjmu2mwwznrm.png

תודה רבה מראש

פורסם

תיתחדש על המעבד אני מבתיח לך שתאנה ;D

מעבדים מרובי ליבות פועלים בצורה שונה מחד ליבה כול ליבה היא כמו מעבד קטן והתפקידים מתחלקים בינהם כך שזה הגיוני שיש כאלה שמיתאמצים יותר ויש כאלה שפחות ביגלל זה האפרש ב טמפרטורות

הטמפרטורה המקסימלית והבטוחה לפי היצרן היא עד 60 מעלות לא יותר מיזה במעמץ מקסימלי כול טמפW מעל זה מסכן ומקצר את החיים של המעבד למרות שגם ב 65 המעבד לא יהיה בסקנה ממשית

המתח אולה ויורד לפי הצורך (90% אחוז בטוחה אל תיתפסו אותי במילה) והמאמץ

תאמץ את המעבד ל 100% ותעדכן בטמפרטורות

הטמפרטורות היא אחוזים מתוך 100 ש 100 זות הטמפרטורה בה המחשב יחבה 60 זה בערך 30C אז לא צריך להילחץ

פורסם
  • מחבר

התמונה זה במאמץ .. אחרי 6 וחצי דקות צילמתי.. פשוט כי אני יודע שגם בבדיקות של שעה שעשיתי הטמפרטורה לא משתנה אז לא היה לי כוח לעשות שוב רק בשביל לצלם

זה במנוחה..

555t.png

לא יודע מה נסגר אי אפשר לשים פה קוד של תמונה:\

http://img8.imageshack.us/i/555t.png/

אני חושב שיש לך טעות בקשר לטמפרטורה המקסימלית הבנתי שאפשר להגיע גם ל70

פורסם

תיתחדש על המעבד אני מבתיח לך שתאנה ;D

מעבדים מרובי ליבות פועלים בצורה שונה מחד ליבה כול ליבה היא כמו מעבד קטן והתפקידים מתחלקים בינהם כך שזה הגיוני שיש כאלה שמיתאמצים יותר ויש כאלה שפחות ביגלל זה האפרש ב טמפרטורות

הטמפרטורה המקסימלית והבטוחה לפי היצרן היא עד 60 מעלות לא יותר מיזה במעמץ מקסימלי כול טמפW מעל זה מסכן ומקצר את החיים של המעבד למרות שגם ב 65 המעבד לא יהיה בסקנה ממשית

המתח אולה ויורד לפי הצורך (90% אחוז בטוחה אל תיתפסו אותי במילה) והמאמץ

תאמץ את המעבד ל 100% ותעדכן בטמפרטורות

חלס לחרבש שטויות...

הטמפ' המקסימלית במאמץ שאותה אסור לעבור היא 70-75 מעלות צלסיוס

ובנוגע למתח:

יש תמיד עליות וירידות, לפי מאמץ של המערכת או דברים אחרים הקשורים לפיזיקה (מוליכות בטמפ' מסויימות ועוד...)

אל תדאג.

חוץ מזה, תבדוק את הטמפ' עם התוכנה REAL TEMP ותביא לכאן את התוצאות במאמץ (אם אתה לא יודע איך לאמץ את המערכת אז תשתמש בתוכנה OCCT)

פורסם
  • מחבר

שוב פעם.. זה במאמץ.. בכל התוכנות האלה זה מביא לי את אותן טמפרטורות תמיד (זה לא פעם ראשונה שאני עושה כבר המון זמן שאני סקרן בנושא והיום פשוט החלטתי לפתוח במיוחד כי מדובר במעבד משומש שקניתי מבן אדם שפרסם כאן, אחלה בן אדם חייב לציין) ככה שלא מצאתי סיבה השאיר את כולן אז השארתי את האהובה עליי

אם זה כל כך משמעותי (השתמשתי כבר בכולן) אני אתקין שוב.. פשוט לא בא לי לעשות עכשיו שוב בדיקה של שעה וחצי אם אין צורך ובמידת הצורך אני אעשה את זה בלילה

פורסם

הטמפרטורות נורמליאות לגמרה אין לך סיבה לידאוג :xyxthumbs:

70-75 אולי אחרי oc ליפני הטמפרטורות לא אמורות להגיעה לזה

אני מדבר בתור בעל של 2 מחשבים 4 ליבות וכאחד שיודעה ועם ניסיון

ואצלי ב 100% מאמץ הוא בקושי מגיעה ל 60 מעלות (איברור לא סטוק )

פורסם

אם ככה אין צורך

הטמפ' מצויינות (ואכן לא שמתי לב לזה שהבדיקה הייתה במאמץ) :xyxthumbs:

אני חושב שאין יותר טעם לענות על אותה שאלה 400 פעם (אז אל תענו בבקשה)

יש לך עוד שאלות?

פורסם
  • מחבר

לא.. אני מתמצא פחות או יותר בטמפרטורות מומלצות השאלה ששאלתי כבר בתחילת התרד עדיין לא נענתה לי, כשאני מסתכל על הטמפרטורה במאמץ על איזה טמפרטורה אנ צריך להסתכל, על הטמפרטורה הראשית של המעבד או על הליבות בפני עצמן? אם נניח אני אגיע (ואני לא אגיע אני פשוט אשנה את מס' הסיבובים..) ל68 מעלות בליבה מס'1 ובטמפרטורה של המעבד רשום רק 60, אז זה מסוכן או לא לא ממש הבנתי

וזהו באופן עקרוני, סתם כדי להיות רגוע כי אין לי אחריות

תודה רבה

פורסם

או קיי אתה אמור להסתכל על הטמפ' של כולן בנפרד הטמפ' של המעבד זה טמפ' של המעטפת של המעבד עצמו ולא של הליבות.(ישנם 2 סנסורים)

ולכן עדיף ואפילו חייב להסתכל על הטמפ' של הליבות

יש לך להגיע עד 75 גג.

אחרי זה (מעל 75) אני מציע לכבות אותו (במידה והמאוורר על 100%) וללכת להחליף משחה טרמית,לבדוק אם הגוף קירור לא מלא באבק.

פורסם

הטמפרטורה של כול המעבד לא אמורה לעבור את 60 כול ליבה לבד 75 גג כול דבר מעל זה זה סיכון

פורסם

הטמפרטורה של כול המעבד לא אמורה לעבור את 60 כול ליבה לבד 75 גג כול דבר מעל זה זה סיכון

שטויות.

תעשה לי טובה-אל תגיב פה יותר.

פורסם

שטויות.

תעשה לי טובה-אל תגיב פה יותר.

חחח אבל אמרתה אותו הדבר :lol:

ודיי לחרפן את הסכל עכשיו גרמתי לו להגיעה ל 100% מאמץ

הליבה הכי חמה 69 המעבד כולו 45

לא משנה ניראה לי שהבעיה ניפתרה (היא אף פעם לא היתה קיימת)

פורסם

חחח אבל אמרתה אותו הדבר :lol:

ודיי לחרפן את הסכל עכשיו גרמתי לו להגיעה ל 100% מאמץ

הליבה הכי חמה 69 המעבד כולו 45

לא משנה ניראה לי שהבעיה ניפתרה (היא אף פעם לא היתה קיימת)

תקרא-תצליח

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0

פורסם

תיקרה אתה !

תיסתקל משאני ואתה רשמתה זה אותו הדבר אז דיי

לא מעניין אותי מה רשום בדקתי עכשב עם Q6600 שלי קירור לא סטוק 100% =69 מקסימום בליבות 45 במעבד אבל אפשר יותר עד 60 max

פורסם

:kopfpatsch:

המצב מאוד קשה אה? :screwy:

אני כבר שעה מנסה להסביר לך שהטמפ' של המעבד לא קשורה לכלום (היא לא פרמטר לבדיקה)

אז תפסיק כבר לדבר בולשיט! אם אתה לא מבין מה כתוב, ולא מבין באובר-קלוקינג וקירור כלום אז לך מפה! תפסיק להגיב!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים