פורסם 2009 ביוני 2116 שנים אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש ירידות ועליות (לא יודע אם משמעותיות, לא מתמצה בנושא) תמונה להמחשה: http://www.siz.co.il/my.php?i=yjmu2mwwznrm.png תודה רבה מראש
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים תיתחדש על המעבד אני מבתיח לך שתאנה ;Dמעבדים מרובי ליבות פועלים בצורה שונה מחד ליבה כול ליבה היא כמו מעבד קטן והתפקידים מתחלקים בינהם כך שזה הגיוני שיש כאלה שמיתאמצים יותר ויש כאלה שפחות ביגלל זה האפרש ב טמפרטורותהטמפרטורה המקסימלית והבטוחה לפי היצרן היא עד 60 מעלות לא יותר מיזה במעמץ מקסימלי כול טמפW מעל זה מסכן ומקצר את החיים של המעבד למרות שגם ב 65 המעבד לא יהיה בסקנה ממשיתהמתח אולה ויורד לפי הצורך (90% אחוז בטוחה אל תיתפסו אותי במילה) והמאמץתאמץ את המעבד ל 100% ותעדכן בטמפרטורותהטמפרטורות היא אחוזים מתוך 100 ש 100 זות הטמפרטורה בה המחשב יחבה 60 זה בערך 30C אז לא צריך להילחץ
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים מחבר התמונה זה במאמץ .. אחרי 6 וחצי דקות צילמתי.. פשוט כי אני יודע שגם בבדיקות של שעה שעשיתי הטמפרטורה לא משתנה אז לא היה לי כוח לעשות שוב רק בשביל לצלם זה במנוחה.. לא יודע מה נסגר אי אפשר לשים פה קוד של תמונה:\ http://img8.imageshack.us/i/555t.png/ אני חושב שיש לך טעות בקשר לטמפרטורה המקסימלית הבנתי שאפשר להגיע גם ל70
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים תיתחדש על המעבד אני מבתיח לך שתאנה ;Dמעבדים מרובי ליבות פועלים בצורה שונה מחד ליבה כול ליבה היא כמו מעבד קטן והתפקידים מתחלקים בינהם כך שזה הגיוני שיש כאלה שמיתאמצים יותר ויש כאלה שפחות ביגלל זה האפרש ב טמפרטורותהטמפרטורה המקסימלית והבטוחה לפי היצרן היא עד 60 מעלות לא יותר מיזה במעמץ מקסימלי כול טמפW מעל זה מסכן ומקצר את החיים של המעבד למרות שגם ב 65 המעבד לא יהיה בסקנה ממשיתהמתח אולה ויורד לפי הצורך (90% אחוז בטוחה אל תיתפסו אותי במילה) והמאמץתאמץ את המעבד ל 100% ותעדכן בטמפרטורותחלס לחרבש שטויות...הטמפ' המקסימלית במאמץ שאותה אסור לעבור היא 70-75 מעלות צלסיוסובנוגע למתח:יש תמיד עליות וירידות, לפי מאמץ של המערכת או דברים אחרים הקשורים לפיזיקה (מוליכות בטמפ' מסויימות ועוד...)אל תדאג.חוץ מזה, תבדוק את הטמפ' עם התוכנה REAL TEMP ותביא לכאן את התוצאות במאמץ (אם אתה לא יודע איך לאמץ את המערכת אז תשתמש בתוכנה OCCT)
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים מחבר שוב פעם.. זה במאמץ.. בכל התוכנות האלה זה מביא לי את אותן טמפרטורות תמיד (זה לא פעם ראשונה שאני עושה כבר המון זמן שאני סקרן בנושא והיום פשוט החלטתי לפתוח במיוחד כי מדובר במעבד משומש שקניתי מבן אדם שפרסם כאן, אחלה בן אדם חייב לציין) ככה שלא מצאתי סיבה השאיר את כולן אז השארתי את האהובה עלייאם זה כל כך משמעותי (השתמשתי כבר בכולן) אני אתקין שוב.. פשוט לא בא לי לעשות עכשיו שוב בדיקה של שעה וחצי אם אין צורך ובמידת הצורך אני אעשה את זה בלילה
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים הטמפרטורות נורמליאות לגמרה אין לך סיבה לידאוג 70-75 אולי אחרי oc ליפני הטמפרטורות לא אמורות להגיעה לזה אני מדבר בתור בעל של 2 מחשבים 4 ליבות וכאחד שיודעה ועם ניסיון ואצלי ב 100% מאמץ הוא בקושי מגיעה ל 60 מעלות (איברור לא סטוק )
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים אם ככה אין צורך הטמפ' מצויינות (ואכן לא שמתי לב לזה שהבדיקה הייתה במאמץ) אני חושב שאין יותר טעם לענות על אותה שאלה 400 פעם (אז אל תענו בבקשה) יש לך עוד שאלות?
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים מחבר לא.. אני מתמצא פחות או יותר בטמפרטורות מומלצות השאלה ששאלתי כבר בתחילת התרד עדיין לא נענתה לי, כשאני מסתכל על הטמפרטורה במאמץ על איזה טמפרטורה אנ צריך להסתכל, על הטמפרטורה הראשית של המעבד או על הליבות בפני עצמן? אם נניח אני אגיע (ואני לא אגיע אני פשוט אשנה את מס' הסיבובים..) ל68 מעלות בליבה מס'1 ובטמפרטורה של המעבד רשום רק 60, אז זה מסוכן או לא לא ממש הבנתיוזהו באופן עקרוני, סתם כדי להיות רגוע כי אין לי אחריותתודה רבה
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים או קיי אתה אמור להסתכל על הטמפ' של כולן בנפרד הטמפ' של המעבד זה טמפ' של המעטפת של המעבד עצמו ולא של הליבות.(ישנם 2 סנסורים)ולכן עדיף ואפילו חייב להסתכל על הטמפ' של הליבותיש לך להגיע עד 75 גג.אחרי זה (מעל 75) אני מציע לכבות אותו (במידה והמאוורר על 100%) וללכת להחליף משחה טרמית,לבדוק אם הגוף קירור לא מלא באבק.
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים הטמפרטורה של כול המעבד לא אמורה לעבור את 60 כול ליבה לבד 75 גג כול דבר מעל זה זה סיכון
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים הטמפרטורה של כול המעבד לא אמורה לעבור את 60 כול ליבה לבד 75 גג כול דבר מעל זה זה סיכוןשטויות.תעשה לי טובה-אל תגיב פה יותר.
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים שטויות. תעשה לי טובה-אל תגיב פה יותר. חחח אבל אמרתה אותו הדבר ודיי לחרפן את הסכל עכשיו גרמתי לו להגיעה ל 100% מאמץ הליבה הכי חמה 69 המעבד כולו 45 לא משנה ניראה לי שהבעיה ניפתרה (היא אף פעם לא היתה קיימת)
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים חחח אבל אמרתה אותו הדבר ודיי לחרפן את הסכל עכשיו גרמתי לו להגיעה ל 100% מאמץ הליבה הכי חמה 69 המעבד כולו 45 לא משנה ניראה לי שהבעיה ניפתרה (היא אף פעם לא היתה קיימת) תקרא-תצליח http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים תיקרה אתה !תיסתקל משאני ואתה רשמתה זה אותו הדבר אז דיילא מעניין אותי מה רשום בדקתי עכשב עם Q6600 שלי קירור לא סטוק 100% =69 מקסימום בליבות 45 במעבד אבל אפשר יותר עד 60 max
פורסם 2009 ביוני 2116 שנים המצב מאוד קשה אה? אני כבר שעה מנסה להסביר לך שהטמפ' של המעבד לא קשורה לכלום (היא לא פרמטר לבדיקה) אז תפסיק כבר לדבר בולשיט! אם אתה לא מבין מה כתוב, ולא מבין באובר-קלוקינג וקירור כלום אז לך מפה! תפסיק להגיב!!!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.