עבור לתוכן

המלצות לקניית מצלמה קומפקטית במיוחד פשוטה

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מחפש מצלמה קומפקטית במיוחד (כזו שנכנסת לכיס ולא רק לתיק), כשהקריטריון הכי חשוב מבחינתי הוא איכות תמונה

גם בתנאי תאורה לא טובים ובתוך הבית (אני מודע לזה שמצלמות קומפקטיות במיוחד מוגבלות מאוד בנושא הזה...)

תשובות לחלק מן השאלות:

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? בטווח של 800-1200 ש"ח, אם יש משהו ממש טוב - מוכן להוסיף עוד קצת.

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? צילום של אנשים/חברים/משפחה בטיולים ואירועים בתוך הבית ומחוצה לו, אין צורך במשהו מקצועי עם רזולוציה גבוהה.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, קנון A700 וקנון A720 - אני מרוצה מהן, אבל רוצה משהו יותר קטן...

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? לצפות על המסך או להדפיס בפיתוח תמונות בגודל סטנדרטי (בערך בגודל מעטפה).

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא כל כך חשוב - יש העדפה לרחבה, ובכל מקרה לא צריך זום גבוה מידי

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? מאוד חשוב - קטן וקל

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר: (השארתי מה שמעניין אותי)

o איכות תמונה - הכי חשוב אחרי הגודל של המצלמה, אני רוצה כמה שפחות רעשים בתמונה, ביוחד תמונות בתוך הבית ובלילה. (מזה תסיקו לגבי איזון לבן, אס"א, זמן צמצם, מייצב תמונה וכו')

o מצב מקרו וכיוונון ידני - פחות חשובים

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - רצוי יבואן רשמי, לא קריטי

o תמיכה בפורמט RAW - לא חשוב

o כמות פיקסלים - לא חשוב מאוד, לפחות 6 מגה פיקסל

o זום אופטי - הייתי רוצה לפחות X4, אבל מוכן להתפשר על X3 אם שאר הפרמטרים מפצים על זה מבחינת איכות התמונה.

תודה מראש על ההמלצות :)

פורסם

פוג'י F100 תפורה בדיוק על הדרישות.

פורסם

הפוג'י אמנם קמפקטית אולם אינה אולטרה קומפקטית

פנסוניק FX35 קטנה וקלה יותר ומגיעה עם עדשה רחבה במיוחד שיכולה להתאים לצילומי טבע (וכמובן נכנסת יופי בתקציב)

פורסם

הפוג'י אמנם קמפקטית אולם אינה אולטרה קומפקטית

היא בדיוק באותה קטגוריה כמו ה-FX35. ההבדלים בגודל בינהן זניחים לחלוטין, והבדל של 45 גרם במשקל גם הוא אינו משמעותי בשום צורה. יש מצלמות קטנות יותר באופן משמעותי, אבל לא כאלה שראויות לקנייה בעיני.

פנסוניק FX35 קטנה וקלה יותר ומגיעה עם עדשה רחבה במיוחד שיכולה להתאים לצילומי טבע (וכמובן נכנסת יופי בתקציב)

אם עדשה אולטרה-רחבה היא דרישה, אז ה-FX35 היא אכן אופציה טובה יותר (25 מ"מ מול 28 מ"מ ב-F200). אבל אם לא, אז לפוג'י יש עדשה ארוכה יותר (140 מ"מ מול 100 מ"מ ב-FX35), ואיכות תמונה עדיפה בבירור - גם באור יום וגם באור חלש.

פורסם

מה עם ה- SD780 החדשה של קנון ?

היא נראית ממש פצפונת וקיבלה ביקורות די טובות ב DPREVIEW.

פורסם

ראה את החסרונות של שני הדגמים שציינתי למעלה ותוסיף להם עדשה פחות שימושית (פחות רחבה, איטית יותר).

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות, אני אבדוק את המצלמות האלו.

אני מתנצל מראש על הבורות, אני יודע שעדשה רחבה אומרת שאני יכול לתפוס יותר בתמונה, אבל מה המשמעות של עדשה ארוכה?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר :)

ראיתי שיש גם מצלמה של פוג'י דגם F200. למרות שהיא לא בתקציב שלי, מה ההבדל הגדול ביניהן?

פורסם

אין הבדלים גדולים בין ה-F200EXR לבין ה-F100fd (השמות המלאים כדי להקל על חיפושים של הפוסט הזה בעתיד ;)). הנה ההבדלים בין שתי המצלמות:

ל-F200 יש חיישן חדש עם יכולות משופרות באור חלש ועם טווח דינמי מעט יותר גדול, שליטות ידניות (מוגבלות), מסך 3 אינצ' במקום 2.7, גישה נוחה יותר לפיצוי חשיפה. כמו כן, בעיית ה-Pink Banding נפתרה. אף אחד מההבדלים האלה לא צריך להיות עושה-עסקה בפני עצמו, אבל בסה"כ מדובר במצלמה טובה יותר. אם היא בתקציב, אז עדיף לדעתי ללכת עליה.

פורסם

כבעלים של F200 אני יכול לאשר שזו מצלמה מצוינת אם כי התפעול האוטומטי שלה (למשל EXR auto) אינו מוצלח (נוטה להגיע לרמות גבוהות מידי של ISO)

לסיכום זו מצלמה עם חומרה מתקדמת שצריך ללמוד איך להפעיל כדי להגיע לתוצאות אופטימליות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים