עבור לתוכן

רוצה לשדרג לוח אם + מעבד, תקציב 1000-1500 שח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין לשדרג את המעבד ולוח האם של המחשב שלי, הלוח אם שיש לי כרגע הוא הכי זול שהיה לפני כחצי שנה (כשנשרף לי הקודם) והנוכחי הוא ר. עם שני סטי.ים של זיכרון, ולפני כשנה קניתי 4 סטיקים (למטה) שעלו דיי הרבה ולכן אני מניח שעדיף לי להשאירם (תגידו לי אם אני טועה), אז הגעתי למס.נה שהגיע הזמן לשדרג את המחשב, אז איזה מעבד ולוח אם כדאי לי לקנות כך שגם יתאימו לזכרונות שלי כרגע, ובמידה ואני טועה בקשר לטיב הזכרונות הנוכחיים, מה כדאי לי לקנות במקומם?

הת.ציב שלי הוא בערך 1000 שח, אך אני יכול לחרוג בעד 500 שח (עדיף שלא), במיוחד אם זה לזכרונות חדשים אם צריך.

הצרכים שלי הם בעיקר הורדות, סרטים, תכנות אינטרנטי ושימוש משרדי, אך מידי פעם אני מפעיל איזה משחק (גם את החזקים ביותר),

אולי בעתיד אערוך קצת OC אבל לא בצורה רצינית.

מפרט:

Gigabyte 3D Aurora + enermax liberty 400W

WD2500KS 16MB sata2+ WD1200 ide + WD5000AAKS + WD3200

LG DVDRW 4167B

GIGABYTE 3D Rocket Cooler-Pro GH-PCU22-VG

PNY optima pc2-5300 (4x1GB)

SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E

להחליף:

Intel Pentium D950

לוח אם (לא ידוע דגם, אם משמום מה חייבים אותו אני יכול לברר)

בתודה מראש,

syberpuppy

פורסם

מה הבעיה עם הנוכחיים? בנוסף שווה לדעת איזה לוח יש כרגע, כי אולי אפשר להחליף רק את המעבד.

אבל מה לא מספק אותך בציוד הקיים?

פורסם

מה רע במעבד הזה לשימושים שלך? מלבד המשחקים, בשביל זה אתה יכול לשדרג את כרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם הוא asus p5kpl-cm, והבעיה זה לא משחקים, הHD3650 דיי מספק אותי.

הבעיה היא השימוש הכללי, אני "משתמש כללי כבד", אם יש דבר כזה, אני מתחיל להרגיש יותר ויותר שהמחשב לא רץ כפי שהוא אמור לרוץ, ובתור מי שמתפרנס מהמחשב (אמנם אפליציות אינטרנט הם לא כבדות אבל זה עדיין מורגש) זה לא מצב טוב, אני במיוחד מרגיש את חוסר הRAM.

העניין הוא שהזכרונות שיש לי הם דיי טובים (לדעתי, אולי אני טועה) אבל עם הלוח אם הנוכחי אני יכול להשתמש רק ב2 מה4 סטיקים של 1GB שיש לי, אז חשבתי להחליף את הלוח לאחד שיתמוך ב4 סטיקים, או לקנוות גם סטיקים חדשים, ואם כבר אז אפשר לעבור לטכנולוגיה חדשה יותר במעבד.

כתוצאה מכל זאת גם יקרה דבר נחמד שאחרי קניית מעבד ולוח אם, נשאר לי רק לקנות/להשיג איזשהו מארז מסכן ואז יש לי מחשב נוסף מהחלקי חילוף שימסתובבים אצלי.

פורסם

הלוח שלך תומך במעבדים החדשים ביותר, אתה לא צריך להחליף אותו.

בעניין הזיכרון- אתה יכול לקנות 2X2GB או להחליף מודול אחד (1GB) ב-2GB כך שיהיה לך סה"כ 3GB.

פורסם
  • מחבר

OK, אז אם אני משאיר את הלוח אם, איזה מעבד וזכרונות אתה ממליץ לקנות?

(אין צורך להשתמש בכל התקציב אם אתה חושב שזה בזבוז)

אם אקנה רק סטיק אחד של 2GB, זה בעצם יבטל את הdual ram (אני מניח), זה לא דווקא יוריד את הביצועים?

פורסם

אני לא רואה שום דבר רע במעבד שלך לשימושים שלך, הוא בסדר גמור. אולי פיתרונות תוכנתיים יעזרו לך יותר שכן ידוע כי הכונן הקשיח הוא הצוואר הבקבוק שנותר במערכות של ימינו. לדוגמא איחוי, ניקוי רג'יסטרי, ניקוי spywares, adwares.. ניקוי התוכנות שרצות ברקע, ניקוי כללי של דברים שאינם נחוצים. זה באופן בסיסי, לפירוט נוסף אתה מוזמן לפנות לפורום תוכנה ואני בטוח שישמחו לעזור לך שם.

בעניין הזיכרונות-

אם אתה אומר שאתה משתמש כללי כבד אז אני מניח שהרבה דברים רצים ברקע, במקרה כזה תוספת זיכרון יכולה לשפר המון (במיוחד מ-1GB שיש לך). טכנולוגיית ה-Dual Channel לא משפיעה כמעט על הביצועים, תוספת הביצועים שהיא מפיקה הינה זניחה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

מבחינת תחזוק והארדיסקים אני מאמין שאני מכוסה, המחשב שלי דיי מתוחזק בכל מה שאפשר מבחינת תוכנה, במיוחד עכשיו כשאני משתמש בעיקר מתוך מערכת הפעלה נקייה (windows 7 RC, זה שזאת beta היא לא הבעיה שכן היא פועלת טוב יותר מהXP המאוד מתוחזק שלי על המחשב שלי כרגע), והHD שלי הם פחות בעיה גם כי אני מחלק את הvirtual memory שלי בין כמה כוננים מהירים יחסית וגם כי אני בכלל אוותר על הVM כשיהיה לי יותר זכרון.

אז לפי מה שאתה אומר אני מבין שהוספת זיכרון אמורה לטפל ברוב בעיות האיטיות שיש לי כרגע, ושיספיק להוסיף אפילו עוד 1GB לשינוי משמעותי (כך שיהיה לי 3GB סך הכל), אז מה דעתך על הזיכרון הבא:

OCZ 2GB DDR2 800Mhz Value, יחידות 1

¤127

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=575

שיהיה במקביל לאחד מהסטיקים של 1GB של הזיכרון שכבר יש לי (PNY optima pc2-5300 1GB)?

ורק לוודא, זה שהסטיק 1GB של PNY בא מתוך קיט של 2X1GB, לא אמור להפריע, נכון? הוא אמור להיות יכול לעבוד במקביל לסטיק של 2GB של OCZ כמו שצריך?

פורסם

לא תהיה בעיה, אבל לא יהיה Dual Channel.

בעניין הקשיחים- אם אתה אומר שהכל טוב ויפה אז מה הבעיה במערכת?

אני מציע שתריץ PerfMon או מקביל אחר ב-Win7 ותראה מה מגביל, הזיכרון או הקשיח. אני חושב ששניהם.

פורסם
  • מחבר
אני מציע שתריץ PerfMon או מקביל אחר ב-Win7 ותראה מה מגביל, הזיכרון או הקשיח. אני חושב ששניהם.

סביר להניח ששניהם (לא משנה כמה ננסה הארדיסקים תמיד יהיו צוואר בקבוק), אבל שניהם יסתדרו ברגע שיהיה לי מספיק זיכרון כדי לבטל את הזיכרון הווירטואלי.

ממש תודה לך על העזרה, כנראה שחסכת לי כמות נחמדה של כסף (:

פורסם

בכיף.

אגב, אם יש הרבה זיכרון אז אין טעם לבטל זיכרון וירטואלי כי במקרה שכזה לא יהיה בו הרבה שימוש. בכל מקרה תמיד כדאי להשאיר מרווח קטן בשביל זיכרון וירטואלי ולא לבטל לגמריי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים