עבור לתוכן

איזה דבר גאוני, שעון לדים (לא מה שאתם חושבים)

Featured Replies

פורסם

התמונה אומרת הכל:

3423822548_9b837a2ab4.jpg

הרעיון המקורי הופיע בבלוג ironic sans, ונראה כך

bulbdial.jpg

http://www.ironicsans.com/2008/03/idea_the_bulbdial_clock.html

אבל הביצוע עם הלדים מעולה פי כמה, כי אין בו חלקים נעים כמו בתוכנית המקורית. בבלוג evil mad יש הסברים על הבניה ותמונות:

http://www.evilmadscientist.com/article.php/bulbdial

ממש בא לי לבנות אחד כזה, הבעיה שלי זה בעיקר עם החיתוך של הטבעות וחלקי השעון. האלקטרוניקה דווקא לא מסובכת.

3423012113_081c55a4be.jpg

פורסם

ואו... נראה ממש מגניב...

פורסם

הרעיון המקורי יותר מגניב.

פורסם

נראה ממש מגניב ומיוחד- סטייל שעון שמש רק עם לדים. :lol:

בנוגע לבניה הכל טוב ויפה אבל הצד האלקטרוני נראה קצת מסובך כי יש לך שם ג'וק עם מלא רגליים (אלא אם יש סוקט מיוחד בשבילו שמקל על המצב..) וגם צריך PCB יחודי של המוצר= להזמין מחו"ל... (אלא אם יש כזה בארץ ואני אתפלא..)

בספו של דבר- בהצלחה למי שבונה ואשמח לראות סרטון בסוף! :xyxthumbs:

נ.ב-

השעון הזה לא עובד טוב בשמש

פורסם

ולמה שמישהו ישים אותו בשמש?

פורסם
  • מחבר

נראה ממש מגניב ומיוחד- סטייל שעון שמש רק עם לדים. :lol:

בנוגע לבניה הכל טוב ויפה אבל הצד האלקטרוני נראה קצת מסובך כי יש לך שם ג'וק עם מלא רגליים (אלא אם יש סוקט מיוחד בשבילו שמקל על המצב..) וגם צריך PCB יחודי של המוצר= להזמין מחו"ל... (אלא אם יש כזה בארץ ואני אתפלא..)

דווקא הצד האלקטרוני זה החלק הקל לדעתי (נו טוב, כל אחד טוב במה שהוא יודע..) הרכיב שם זה בקר מתוכנת.

לגבי הרעיון המקורי, הוא יותר מסובך מבחינה מכנית, אבל הרבה יותר קל מבחינה חשמלית.

פורסם

בהחלט רעיון ויצוע יפה ביותר..

אך אם אני מעוניין בבנייה של אחד כזה, היכן אני יכול למצוא סכמה חשמלית למעגל החשמלי של פרוייק זה?

פורסם
  • מחבר

בהחלט רעיון ויצוע יפה ביותר..

אך אם אני מעוניין בבנייה של אחד כזה, היכן אני יכול למצוא סכמה חשמלית למעגל החשמלי של פרוייק זה?

בלינק לבלוג יש תמונות של החיבורים. "סכמה" לא תעזור לך כאן, כי זה בקר מתוכנת.
פורסם

באמת שידרוג של שעון שמש .... אבל וואלה באמת ממש מגניב במיוחד עם לדים. חבל שהוא יעבוד רק בחושך אחר אתה לא תצליח לראות את הצל

פורסם
  • מחבר

באמת שידרוג של שעון שמש .... אבל וואלה באמת ממש מגניב במיוחד עם לדים. חבל שהוא יעבוד רק בחושך אחר אתה לא תצליח לראות את הצל

זה לדים UB. רואים את זה מצויין גם באור יום.
פורסם

זה לדים UB. רואים את זה מצויין גם באור יום.

ULTRA BRIGHT יותר בהירים אבל לא בהכרח רואים אותם באור יום אולי אם החלונות חשוכים וכו'... וגם לדעתי כשיש לי לדגומא 3 פלורסנטים חזקים בחדר לא נראה לי שיראו משהו... אבל אולי..

פורסם

הרעיון המקורי יותר מגניב.

גם אני חושב כך.

פורסם

את האמת יש את השעונים שמקרינים על קיר\תקרה הם הרבה יותר מגניבים... ולדעתי יותר קראיים.

באמצע הלילה אתה פותח את העין מחפש לכבות את האור בשביל לראות מה השעה על הקיר ואז אתה מבין שכבר צהוריים.... אוף זה סיפור חיי....

oregon-thin-clock-lg.jpg

משהו כזה...

r2d2-proj-clock.jpg

פורסם
  • מחבר

ULTRA BRIGHT יותר בהירים אבל לא בהכרח רואים אותם באור יום אולי אם החלונות חשוכים וכו'... וגם לדעתי כשיש לי לדגומא 3 פלורסנטים חזקים בחדר לא נראה לי שיראו משהו... אבל אולי..

אני יכול לעשות הדגמה קטנה אצלי ולצלם לך :) כשיהיה לי זמן.[br]פורסם בתאריך: 23.06.2009 בשעה 13:11:12

את האמת יש את השעונים שמקרינים על קיר\תקרה הם הרבה יותר מגניבים... ולדעתי יותר קראיים.

מה זה קשור.. זה סתם שעון דיגיטלי.

כל הקטע פה זה הרעיון והתוכנה שמאחוריו.

פורסם

אני יכול לעשות הדגמה קטנה אצלי ולצלם לך :) כשיהיה לי זמן.[br]פורסם בתאריך: 23.06.2009 בשעה 13:11:12

מה זה קשור.. זה סתם שעון דיגיטלי.

כל הקטע פה זה הרעיון והתוכנה שמאחוריו.

אני אשמח להתמונה.. אולי ראיתי לא UB.

בכל אופן הרעיון מקורי אין מה להגיד אבל זה לא שימושי... בנתיים לפחות.

אם לעשות את השעון כמיכל סגור ובמקום LED להעביר לייזרים שיראו בתוך עשן\ערפל תמידי שיש בתוך מיכל של השעון איך הליזר עובר. זה גם יכול להיות משהו מגניב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים