עבור לתוכן

איזו מצלמה עדיפה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש בקרוב מצלמה דיגיטלית

בינתיים עלו במוחי השאלות הבאות:

1. התענייתי במצלמות של אולימפוס כי מצאתי אותן במחיר טוב, עכשיו השאלה שלי היא איזו מצלמה עדיפה

HP 850 או Olympus 720/740? מצד אחד ל - HP יש 4 מגה פיקסל,

אבל מצד אחר אין לה מוניטין כמו שיש לאולימפוס בתחום המצלמות.

2. מה עדיף, מצלמה בעלת זום גבוה (X8) ורזולוציה בינונית (3MP)

או מצלמה בעלת זום בינוני (X3) ורזולוציה גבוהה יחסית (4MP)?

השאלה נובעת מן העובדה שאני טירון לחלוטין בתחום הצילום ולכן אינני חושב שאדע להתמקד

מראש באמצעות זום גבוה בפרט מעניין מתוך התמונה הכללית שאראה במסגרת (בפריים);

ולעומת זאת במקרה כזה אם אצלם ברזולוציה גבוהה אוכל לאחר ביצוע הצילום

לבחור מתוכו את הפרט המעניין, להגדיל אותו ועדיין להשאירו בחדות גבוהה,

דבר שלא אוכל לעשות במצלמה בעלת רזולוציה בינונית.

תודה רבה לכם על עזרתכם.

פורסם

The HP is reasonable, very high optical zoom, but the quality isn't amazing.

I don't know that specific Olympus but to the best of my knowledge the most recommended 3 MP camera is the Canon A70. It's highly recommended.

Check for reviews in www.dpreview.com

פורסם

אני מצטרף להמלצה בחום וכן הרשה לי לציין עוד כמה דגמים מעניינים:

NIKON COOLPIX 4300 (4 מ"פ, זולה ונחמדה מאוד) או COOLPIX - 3100 (3.3 זולה יותר),

Fuji FPIX304 (הבעיה איתה שהיא כולה אוטומטית...) והדגם שלהם כמוה רק עם כיוונים ידניים הוא ה Fuji FPIX602 אך הוא *הרבה* העבר לתקציב שפה הוצע (מה שכן יש לו מאקרו 1 ס"מ מדהים!), וכמובן האולימפוסים הרגילים 4000 האיכותית (אך ישנה) או 740 עם הזום בעצום.

מכל אלה הייתי הולך כנראה על ה A70, היא ממש טובה עפ"י כל הביקורות ויש לה הגדרות ידניות כמעט להכל, דבר מאוד נדיר בקטגורית המחיר / יעוד הזו (point&shoot), או, אם הייתי מחפש זום על הפוג'י 602 שכמובן יקרה יותר אך תתן לי גם זום מכובד וגם מאקרו מטורף (דבר שחשוב לי אישית מאוד לעבודה פה

:) ).

בקיצור זה תלוי בצרכים ובייעוד.

נ.ב. יש את הבנקיו 4500 החדשה 4.1 מ"פ במחיר שערורייתי (פחות מ 2,000 ש"ח), אבל אין לי שום מושג עליה.

נ.ב. בקשר ל HP, תקרא את הדיון שלי עליהם פה.

פורסם

מההצעות שהצעת עדיף ללכת על האולימפוס , אך אם זאת כדאי לזכור שהיא מצלמה מתקדמת יותר ויקרה יותר, לHP יש הצעה דיי מפתה , אך זאת מצלמה מוגבלת יותר ולא הכי איכותית , עם המחיר אי אפשר להתווכח.

- אי אפשר להשוות רזולוצייה גבוה יותר לזום אופטי טוב יותר ביחסים של ימינו , בשביל להשיג את האפקט שזום אופטי פי 8 למשל נותן בעזרת CROP בתוכנה, בהשוואה נגיד אפילו למצלמת 2 מגהפיקסל, תצתרך מצלמת 16 מגהפיקסל, בהבדלים שאתה נותן כאן 4 מול 3 מגהפיקסל - האפקט הוא אפסי.

- לגבי מה עדיף - אין פה חוק - זה תלוי בך , זום מיועד לנופים וטבע , בעיקר כשרוצים לתפוס איזה בעל חיים מרחוק, אם זה לא היעוד שלך , אפילו לא בעתיד , אז כדאי לוותר , מה שכן הוא תופס יותר מקום מבחינת עובי ומושפע יותר מרעידות בזום גבוה.

פורסם

אכן, נתתי לו מכל המגוון וציינתי שיאמר מה הוא רוצה / צריך, על כל פנים אם אתה הולך על משהו עם זום גבוה תצטרך גם חצובה, זה חובה (שלא לדבר על השימושים האדירים שלה האחרים).

פורסם
  • מחבר

ואם אני קונה את Olympus 720 במחיר 1500 ש"ח,

אז יותר שווה לי מה- Canon A70?

פורסם

אכן, נתתי לו מכל המגוון וציינתי שיאמר מה הוא רוצה / צריך, על כל פנים אם אתה הולך על משהו עם זום גבוה תצטרך גם חצובה, זה חובה (שלא לדבר על השימושים האדירים שלה האחרים).

ביום בהיר ונחמד אפשרי ביותר לצלם בזום X10 בלי חצובה, ואני לא איש יציב במיוחד.

פורסם

ואם אני קונה את Olympus 720 במחיר 1500 ש"ח,

אז יותר שווה לי מה- Canon A70?

האולימפוס המוצעת הינה מחודשת (לא בכל מקום רשום...), חבר שלי קנה אותה ולפני כמה ימים נתקל בבעיה שהעדשה (הענקית) לא יושבת "קבוע" במצלמה והיא רופפת מעט... - לא שווה לקנות מצלמה מחודשת, עדיף בכלל כבר משומשת או חדשה.

מבחינת אופציות, עבדתי קצת על האולימפוס, לא התרשמתי במיוחד ממנה, מלבד הזום המושך לעין כמובן.

אם הזום הוא מרכיב חשוב בשבילך אז לך על זה, אך דע כי ישנם סיכונים בקניית מצלמה מחודשת.

בגדול, ה-A70 היא הכי מומלצת בין כל המצלמות בהתחשב לתקציב, מספקת אפשרויות אוטו' וידניות כאחד, "מצבים" מוגדרים מראש להקלה על צלמים מתחילים וכן אופציות ידניות אשר נותנות לך שליטה טובה במצלמה.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לקנות את האולימפוס משומשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים