עבור לתוכן

מצלמה P&S עד 200 דולר ב B&H

Featured Replies

פורסם

אחותי בניו יורק והיא מחפשת מצלמה לחובבים טיולים (נוף ואנשים), שהיא תוכל להמשיך איתה לצילום רציני יותר (קורס בסיסי בצילום)

הייתי ממלא את השאלון, אבל אין לי מושג לגבי עוד פרטים, וגם לא נראה לי שהם ממש רלוונטיים.

תודה.

פורסם

אם היא רוצה ללמוד צילום אז כדאי לה לבחור במצלמה שמאפשרת החלפת עדשות ושליטה על עומק שדה, במילים אחרות - מצלמת DSLR. בתקציב הזה יהיה לה קשה למצוא מצלמה כזו, אבל ב-$450 כבר אפשר למצוא מצלמות DSLR בסיסיות עם עדשת קיט. למשל פנטקס K2000 או אולימפוס E520.

אם יש לה אפשרות להגדיל את התקציב וללכת על מצלמה כזו, אז בקש ממה שתמלא את השאלון בנושא מצלמות DSLR. אם לא, אז שתמלא את השאלון בנושא קומפקטיות. בכל מקרה חייבים פרטים נוספים כדי שההמלצה תהיה מדוייקת.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לכך שזה מגרד את ה DSLR, אבל 150 דולר נוספים בשביל אולי קורס צילום זה קצת יותר מידי.

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 300 דולר

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר באור יום

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כן

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? A510, שום חיסרון קונקרטי, פשוט ישנה וצריך נוספת.

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? כן, תמונות אלבום לכל היותר

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. 28-100 נראה כמו טווח סביר

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא חשוב, המשקל והגודל שמתאמים לשאר התכונות

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) לא חשוב

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) לא

o תמיכה בפורמט RAW לא

o מצב M מלא נחמד שיהיה

o אפשרות לפוקוס ידני לא

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא

o תושבת לפלאש חיצוני לא

o מסך מסתובב נחמד, לא קריטי

o עינית אופטית או אלקטרונית נחמד, לא קריטי

o מצב צילום ווידאו מיוצב סיכוי קלוש שיכנס בתקציב, אבל עדיפות גבוהה אם אפשר

o כמות פיקסלים לא

o יצרן לא

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? עדיפות בינונית

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? חשוב

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא קריטי

o תכונות אחרות

פורסם

פוג'י F200 כוללת עדשה 28-140 ומאפשרת צילום סביר באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (יותר טובה מכל המתחרות להוציא את הפנסוניק LX3 היקרה). יש הרבה מצלמות עם מצב ווידאו מיוצב בתקציב הזה, אבל יכולות הצילום שלהן באור חלש פחות טובות משל הפוג'י.

פורסם
  • מחבר

הF200 עולה 325$. חריגה מקובלת מהתקציב, אבל האם יש חלופות משתלמות? בהנחה שמוותרים על יכולות האור הנמוך (הם באמת שוות את זה? עד כמה שאני יודע P&S בלי פלאש חיצוני מציגות תוצאות די מזעזעות באור נמוך)

פורסם

לדעתי התוספת בהחלט שווה את זה. אם משתמשים ב-ISO 800 או פחות ומציגים את התמונה על כל המסך (ולא ב-100% הגדלה) התוצאות בהחלט שימושיות. למען האמת, לגודל ווב גם ISO 1600 די שימושי במצלמה הזו.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ניתבקשתי לחפש מצלמה יותר זולה. השאלון נשאר זהה רק עם סעיף מחיר נמוך יותר. תודה לעוזרים

פורסם

הפנסוניק TZ5 היא מצלמה טובה(מניסיון) הווידאו שלה מעולה למצלמות קומפקטיות(מיוצב ומצלם בHD)

הבעיה שלה היא צילום בחושך בלי פלאש ואין לה מצב ידני.

אבל לא קיימות מצלמות במחיר הזה שהם קומפקטיות עם מצב ידני.

חכה אבל לאורן(BOREN) שיגיד את דעתו.

קישור:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/545291-REG/Panasonic_DMC_TZ5S_Lumix_DMC_TZ5_Digital_Camera.html

פורסם

אהלן..

חדש פה בפורטל בכלל :)

הייתי ממליץ לה על הקאנון SX10, רכשתי אחת כזו לעצמי מאותן סיבות לפני שבועיים, והמחיר גם הוגן לדעתי

פורסם

הפנסוניק TZ5 היא מצלמה טובה(מניסיון) הווידאו שלה מעולה למצלמות קומפקטיות(מיוצב ומצלם בHD)

מחזק

הבעיה שלה היא צילום בחושך בלי פלאש ואין לה מצב ידני.

לא מסכים. יחסית לקומפקטיות אחרות, המצלמה מוציאה תמונות סבירות בהחלט ושמישות לחלוטין.

פורסם

stein30586(או בשמך אודי)

במצב אוטומטי קשה להוציא תמונות.

הדבר היחיד זה או לעלות את הISO

או לעשות פתיחת צמצם ל15 שניות ויוצאות תמונות חדות בחושך.

פורסם

אף אחד לא אמר שקל... צריך להתרגל אליה וללמוד איך היא מצלמת.

סתם דוגמא אחת שמצאתי שמצאתי מהר בשביל להראות דוגמא...

שוב, לא שיא השיאים, אבל מצלמה קומפקטית, תאורה קשה מאוד, החזקתי ביד, בלי פלאש, אני יותר ממרוצה מהתוצאה!

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים