עבור לתוכן

שאלה | מעבד Intel Dual Core E5200 2.5GHz

Featured Replies

פורסם

BASASH - היתי אומר שאתה בטוח מדי במה שאתה אומר ללא סיבה מוצדקת... אין שום בעייה שתגיד מה אתה חושב, אבל לפחות תגיד את זה בצורה שמבינים שזה מה שאתה חושב.

חוץ מלהחזיק את המעבד הזה אני חושב שקראתי עליו בין כמה מאות לכמה אלפים של דפים באינטרנט - זה מעבד מעניין. ואיך שאומרים - יש אוברקלוקרים ויש אוברקלוקרים ;) כל אוברקלוקר רציני יודע שלא עוברים את הטווח מתחים המוגדר ביותר מ 10-20 אחוז וכל אוברקלוקר לא עובר את הטמפרטורה המומלצת (שמצויינת באותו מסמך של אינטל לגבי כל מעבד). מי שמעוניין להגיע למקסימום האפשרי ונהנה מלהשתמש בזה ביום יום וממש לא אכפת לא מהתקינות של המעבד - אז זה לגטימי ומקובל וקורה לא מעט - אי ןשום בעייה עם זזה, אבל זה לא מה שממליצים לאנשים שלא כלכך מבינים לעומק מה הם עושים.

המתח VID המקסימלי התאורטי שמצויין בספרות של אינטל הוא כמובן לא מתח שמגיעים בו מעבדים אלא יותר גבוה. אינטל מגדירה טווח מתחים לעבודה "תקינה" מעבר לזה המעגלים פשוט עלולים להתבלות לאורך זמן (בלי שום קשר לטמפרטורה) כי הם פשוט לא נועדו לשמור על התכונות הפיזיות שלהם במתחים הללו (בדיוק כמו שמעבד לא יוכל לעבוד בצורה תקינה בתוך השמש :) ).

המתח המקסימלי שניצפה למעבדי E5200 ( ה VID) הוא 1.275. זה נכו שתיאורטית הם יכולים להוציא מעבד עם 1.365 אבל בסופו של דבר זה מעולם לא קרה (שמוציאים במקסימום) וזה פשוט משמש לאוברקלוקרים כנקודת התייחסות שאותה משתדלים לא לעבור יותר מדי (בד"כ 10-20 אחוז).

מומלץ להתחיל לחפש בגוגל לגבי מתחים מומלצים ואז להגיב כאן. כמעט אף אחד בפורומים הרציניים של הOC לא עובד עם המעבד הזה מעבר ל 1.45 ב 24-7. אבל לבדיקות בדיוק כמו שאתה עושה לחלוטין כן.

מה שכן, ואני מניח שזה מה שבאשאש ניסה להגיד - אין פה חוקים ושום דבר לא וודאי, זה רק עניין של "ניהול סיכונים". יש פשוט לא מעט מקרים של מעבדים שעברו מתח מומלץ בצורה משמעותית והמעבד התחיל לעשות צרות אחרי תקופה מסויימת (יכולה להיות גם ארוכה). גם חום יוצר בעיות כאלו אבל אלו שני דברים שונים. מומלץ לחפש בגוגל מידע על זה.

לינק לנתונים מתומצתים של אינטל ל סטפינג M0:

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAY7#

פורסם

"אוברקלוקר רציני יודע שבלה בלה בלה..." יש לך הוכחות? דגמאות לאובקלוקרים "רציניים" מהאתר אולי?... או שכולם פה לא באמת "אוברקלוקרים רצניים"?

פורסם

ויי זמיר.

בגלל שאמרתי משהו נכון אז עכשיו הבעייה היא בכלל שאני פוגע ומזלזל באנשי האתר ? כאילו זה הISSUE של הנושא עכשיו ? (מזכיר לי את המקרה שכאשר שוטר תופס ערס על עבירת תנועה בסוף הוא זה שמקבל תלונה מהערס על "אלימות""זילזול" "שימוש בכוח" "הוא דחף אותי" "הוא הרים עלי את הקול" ובלה בלה בלה...).

אם אתה רוצה להראות רצינות - לפחות אל תבקר אחרים במה שאתה לא עושה (הוכחות שמתחים כמו 1.5 - 1.6 מומלצים ל E5200).

הסיבה היחידה שאני מתעקש כאן היא שאתה ממליץ לאנשים לעשות משהו שעלול לפגוע להם בשימושיות ובהנאה מהמוצר ואולי אף כספית.

http://www.overclock.net/intel-cpus/390358-e5200-overclocking-thread.html

תתחיל לקרוא.

זה לא אתר שהוא אתר מחשבים כמו שלנו, זה אתר שהוא אתר אוברקלוק - וכל הרציניים כאן קוראים בו ואף משתתפים בו במקביל לאתר הזה.

הנה רק ציטוט קטן ומקרי מפוסט מלפני 7 שעות בעמוד 364 (העמוד האחרון נכון לכרגע) בתרד הראשי של המעבד הזה, ניתן לראות איך אנשים שם מתייחסים לאוברקלוק של המעבד הזה:

Stopped there because of heat problems. Running stable though. I should still be able to get the FSB up a bit since I'm not at a reported 1.3625 in my bios yet.

כמובן ההמלצה היא לפותח התרד או לכל אחד שבאמת יכול להפיק תועלת מהמידע שם ולא מנסה להוכיח X או Y בלי שום קשר אם זה נכון או לא :) .

פורסם

לא רציתי לרדת לרמה הזאת מקודם.... אבל בבקשה ממך אדוני, תפסיק .... תשכל.

אם היית נכנס לקישור שאתה בעצמך הבאת, היית רואה שכמעט כולם שם ששמו את תוצאות ה-OC שלהם, הריצו אותו על מתח 1.4 ומעלה!!!

בשיא הרצינות עכשיו, אין לך מושג על מה אתם מדבר... אתה מביא כל מיני מושגים מוזרים, אומר כל מיני אמונות תפלות על OC מהתקופה בה הוא היה למילה גסה.

גם אם תעבוד על 1.45V בטמפ' שיגיע לעד 70 מעלות, המעבד ישרוד יפה מאוד ורק אחרי אולי 10 שנים של עבודה קשה, הוא ישבר. "בלאי מעגלים"?... נו באמת! מתי ראית בפעם האחרונה מעבד שאיבד מהביצועים שלו או הפסיק לעבוד סתם ככה אחרי פחות מ-6 שנים של עבודה מפרכת תחת OC דומה לזה שתיארתי?

"המתח המקסימלי שניצפה למעבדי E5200 ( ה VID) הוא 1.275. זה נכו שתיאורטית הם יכולים להוציא מעבד עם 1.365 אבל בסופו של דבר זה מעולם לא קרה (שמוציאים במקסימום) וזה פשוט משמש לאוברקלוקרים כנקודת התייחסות שאותה משתדלים לא לעבור יותר מדי (בד"כ 10-20 אחוז)."

אתה המצאת את זה. אולי עכשיו, אולי אתמול, אולי חבר עזר, בכל מקרה, אתה המצאת את זה.

פורסם

חברים בוא נתרכז בתרד בבקשה..אני לא הולך להיכנס לויכוח (דיון) הזה.. ;D

פורסם

וואו הוא פשוט ילד :lol:

(חבל שהרמה המקצועית של הפורום נפגעת מהקביעות החד משמעיות שלו בדברים שאין לו באמת מושג, שחוץ מלצעוק, להתחצף לעשות שרירים ולעשות פוזות מאחורי המקלדת כאילו מי שצועק, מזלזל ומקלל בלי מילים מפורשות זה מה שבאמת קובע מה נכון או לא נכון).

עכשיו בשביל הקוראים - תקראו טוב ותראו שלא אמרתי שום דבר ודאי, רק אמרתי מה קורה היום בפועל עם המעבד הזה בשנת 2009 ונתתי את המלצותי, כל מה שניסו להכניס לי לפה זה שטויות של מישהו שמתעצל לקרוא לינקים, ולא הבין מה זה אוברקלוק בשביל למצוא את המקסימום ולפרסם (מה שפותח התרד רוצה) ומה זה 24 על 7. לכן אני ממליץ לא להתבלבל מחוסר הידע של איך דברים עובדים בפועל אצל אוברקלוקרים.

כמו שארתי מתח של 1.4 זה בסדר כל עוד יודעים מה עשוים (בנ יגוד למה שניסו להכניס לי לפה), מתחים שמתקרבים כבר ל 1.5 זה מאוד לא מומלץ לעבודה יומיומית.

למנהלי הפורום:

אני ממליץ לשים לב לאנשים שמזלזלים, שוללים דברים מנומקים של אחרים בסגנון של שוק ומשתמשים בחוצפה ובשפה בעייתית (אפילו אם זה שלוש נקודות במקום "תפסיק לזיין את השכל"), אחרי זה הפורום סתם הולך לאיבוד וחבל. יש אגו ויש מידע אינפורמטיבי, ונראה לי ברור מה זה מה בתרד הזה.

:xyxthumbs:

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח..אין בעיה לעבוד עם המעבדים האלו גם ב1.45 אפקטיבי..לא צריך להגזים..

פורסם

נראה לי ששניכם נראים ככה >:(:bash:

אבל עזבו רגע את הויכוח שיוכל להימשך לנצח (או לפחות עד שישרף או שלא ישרף איזה מעבד)

בגדול שניכם אומרים את אותו הדבר אל תעבור את ה מטח 1.45 לעבודה 24\7.

ובכדי לשבור את השיא האישי שלך זה עניין שתלוי רק בטמפ' שלא כדאי לעבור שהיא 75 מעלות צלזיוס וכמובן ביכולות מערכת שלך אבל אל תשאיר את השיא שלך בתור תדר יום יומי

פורסם

^ בדיוק! זה הרבה יותר קשור לטמפ' בהם המעבד עובד! אם יש לך קירור מים אז גם מתח 1.5 (24/7... כן, אני יודע מה זה...) זה בסדר גמור! ויש כאלו שגם יותר מ-1.5... בעבודה יום יומית!

ice, אתה אומר שאני מזלזל באנשים (בך במקרה הזה...). קראת את התגובה שלך? לאורך כל התגובה אתה היית כל כך בטוח שמה שאני כותב זה שטויות, השמצת את דברי, ואמרת שאני לא באמת יודע על מה אני מדבר... האם אתה באמת יודע על מה אתה(!) מדבר?...

taotao גם כן חיזק את דעתי... אם בא לך, תתווכח איתו. אני לא יתיחס לתגובות שלך יותר. אתה נראה לי לא רוצה להפנים את העובדה שיש לך הרבה מה ללמוד. תפסיק לחשוב שבגלל שאתה קורא בפורומים כמו "overclock.net" אתה פתאום גאון ומבין יותר מכולם כאן רק בגלל שזה לא פורום "לאוברקלוקרים רציניים..."

:la:

פורסם

חברים ;D אני מבקש להפסיק את התגובות אחד לשני, תודה.

אם למשיהו יש עוד מידע חיוני ! להוסיף..אתם מוזמנים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים