עבור לתוכן

שאלה | מעבד Intel Dual Core E5200 2.5GHz

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה,

כמו שראיתם פתחתי נושא השוואה בין מעבד E6400 ל E5200, ובסוף החלטתי שרוב הסיכוים אני יחליף את המעבד שלי ב E5200.

ועכשיו שמתי לב שיש כמה דגמים למעבד הזה.

ראיתי שיש Revision:

Core stepping:

- R0

- M0

זה מה שראיתי עד עכשיו, אולי יש דגמים נוסיפים.

רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה היתרונות, מי מהם צורך פחות מתח ויותר טוב ל OC ?

ותגידו מה זה Next stepping ? רשום שם שהוא QJLU (מה זה)

זה המעבד.

http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLAY7.html

ועוד שאלה, עכשיו הייתי באתר היצרן Abit.

ובדקתי באיזה מעבדים הלוח אם שלי תומך, ולא כתוב שם שהמעבד E5X00 תומך. זה הגיוני ?

http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_p35_ip35-pro.htm

פורסם

מה ההתלבטות שלך בכלל? קח את ה- E6XX החדש שיצא, E6300 אם אני לא טועה, מתקרב בביצועים ל- E7400. עדיף יותר על ה- E5200.

פורסם

הי, שלום

תואיל בטובך לענות בת'ראד שפתחת בפורום מפרטי מחשב,

העניינים שם מתחממים, אם אתה רוקד על כמה חתונות ;D אל תקפח

אף אחת מהן :xyxthumbs:

ומה הקשר בין זה לדיון? יכלת לשלוח לו הודעה פרטית.

בפעם הבאה תקבל אזהרה על ספאם. לאחר 3 אזהרות תועבר לטיפול אחראי הפורומים.

פותח הת'רד- אני דובק בדעתי, אתה לא צריך להחליף מעבד.

פורסם

KAKADU, הודעות הספאם שלך נמחקו.

עריכה:

שלום יניב,

ה-E5200 הוא אחלה מעבד תקציבי, הוא זול, הוא מציג ביצועים שהולמים את המחיר ואפילו הוא אוברקלוקר טוב (אם נופלים על חתיכה טובה.)

אתה צריך להבין שלמרות זאת יש לך מעבד שאינו חלש ולאו דווקא יתן לך משהו להחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

קניתי אתמול את המעבד, כשהירכבתי אותו ראיתי שהוא יחסית מתחמם למעבד NM45.

אבל אני זוכר שהייתה מדבקה על המעבד והורדתי אותה לאחר שהורדתי הטמפ' ירדו בכ - 3-5 מעלות !

אבל עדיין הטמפ' יחסית גבוהות לדעתי, עד עכשיו היצלחתי להגיע ל 4.1GHz ו 4GHz יציב ב 100%.

הנה תמונה.

461997076.JPG

הבעייה שלי שאני לא יכול לעבור את ה 4.1GHz, כשאני שם את המעבד על תדר 4.1125GHz המחשב פשוט לא עולה (הוא נדלק אבל לא עולה)

ויש לי מסך על הלוח אם שלי כשהוא פועל זה רושם FF (כשאני בווינדוס וכו') וכשזה לא נכנס זה רושם לי 9.0 (אין לי מושג מה זה אומר)

אולי אני צריך לעשות עידכון לביוס ? כי ראיתי אנשים הצליחו להגיע אם הלוח אם שלי + מעבד E5200 ל 4.5Ghz

פורסם

מה הטמפ' כרגע בזמן מאמץ מלא?

לגבי ה-OC,

תן קפיצה קטנה עם תדר הבאס, זה עשוי לפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

במאמץ של 100% הטמפ' מגיעות עד ל 63 בכל ליבה לא יותר (זה כשאני על 4GHz)

עכשיו העלתי את התדר ל 4112GHz זה מתחיל כזה להכנס לוינדוס ונתקע האמצע, אתה יודע אולי מה הבעייה ?

פורסם

4.1 GHZ יציב ? ועוד ב 1.43V ? אני בספק, מאוד בספק. תן לנו תמונה של 3 שעות אורטוס לפחות, עדיף OCCT.

הM0 האחרונים הם עם VID גבוה. תן לנו תמונה של CORETEMP עם הVID. יש כמה מעבדי זהב - די ישנים שמגיעים עם VID של 1.1 - 1.13 והם אלו שמגיעים באמת ל 4 על אוויר. מעבר לזה יש עוד מעבדים נדירים שזה פשוט מזל, לרוב הם עם VID של 1.16 - 1.18. רוב החדשים הם 1.225 או 1.25.

המעבד שלי אגב עושה BOOT ב 4.3 GHZ עם 1.4, אבל זה הכל (סידרה נדירה ומוזרה של B000 עגול). פחות מזה לצערי אני בFSB HOLE. באמת מעניין לבדוק אותו על P35 או P45 טובים שטובים קצת יותר ל OC EXTREME עם E5200.

פורסם

האמת היא שאני חייב להצטרף ולשאול כיצד בדקת יציבות למעבד.

SUPER PI בוודאי לא מספיק.

ואני באופן אישי די חושש לחצות את ה 1.4 במתח המעבד בסדרה הזו....

גם הטמפרטורות אצלך מפתיעות לטובה במתח הזה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי יציבות דרך Super pi 32M והרצתי GTA IV במשך שעה, ועוד כמה משחקים נוסיפים.

והמחשב פועל מהבוקר ולא עשה שום ריסט או מסך שחור.

הייתי רוצה להמשיך אם ה OC שלי, אבל הוא לא נותן לי לעבור את ה 4.1Ghz (מוזר מאוד) חבר שלי הצליח להגיע בקלות ל 4.2GHz אם הלוח אם GA P45.

ובתמונה שהעלאתי בזמן מנוחה המכפלה של המעבד יורדת ל 6 וזה עושה את המהירות שלו 1968mhz לכן המתח היה יחסית נמוך, ככה שמתי את המתח על 1.5275V

עכשיו על 4GHz אני עובד אם מתח 1.4675V

הייתי שמח אם הייתם עוזרים לי במהשך השל ה OC.

פורסם

אין לך מה להמשיך בלי שתבדוק יציבות. בכל מקרה התוצאות די נחמדות גם עם מה שתיארת - אבל בלי OCCT נחמד זה ממש ממש לא שווה כלום.

אם יש לך תמונה של המעבד אנא (בשביל הידע הכללי כאן) פרסם שבוע ייצור.

אנא העלה תמונה של CORETEMP שנראה את הVID (אולי יש לך משהו נדיר וחבל סתם לפתח אשליות אצל אנשים שיאכזבו).

המתח שלך הוא לא מתח עבודה למעבד הזה. כל דבר מעבר ל 1.4 לא מתאים לעבודה 24-7 כי הוא פשוט יקצר את חיי במעבד (במקרה הטוב). המתח הרשמי המקסימאלי למעבד הזה הוא 1.365, רוב רובם של האוברקלוקרים בעולם לא עוברים את המתח הזה ל 24-7. עם הTUNIQ אולי היתי שם גם 1.4, זה מאוד תלוי.

בקיצור - אנו מתעניינים בVID שלך אז אנא פרסם אותו.

פורסם

מצטער לומר לך, אבל ככה לא עושים OC... אתה חייב להשתמש בתוכנת יציבות... אחרת, המחשב יכול פשוט לקרוס בפתאומיות כי שחכת לדוגמה שהוא לא חזק מידי להמרות וידאו... ואז דברים לא שמורים יכולים ללכת לאיבוד...

אני מאוד ממליץ לך על התוכנה PRIME95. תוכנה מאוד חזקה. אם תפעיל אותה 3 שעות, אני מאמין שזה יספיק בהחלט.

פורסם

פותח התרד SPUER PI לא משקפת יצביות מלאה..שכן זאת בדיקה שאורכת מעט זמן..ובודקת רק X מהמעבד ומכלל המערכת..

בצע בדיקות עם תוכונות מאמץ..ותעדכן אותנו לפני שאתה ממשיך.. ;D

פורסם
  • מחבר

קודם כל הינה תמונה מ core temp.

454358032.JPG

ואני רוצה לראות עד כמה המעבד הזה יכול להגיע במקס' לא שהוא יהיה יציב או משהו.

רק להגיע לתדר כמה שיותר גבוה ולהריץ super pi אתם מבינים, ואפשר בבקשה לראות איפה כתוב שהמתח המקס' למעבד הזה הוא 1.365V

פורסם

זה שטויות.... אנשים כל הזמן לא קוראים כמו שצריך את הנתונים באינטל... זה המתח שמקסימלי שהמעבד יכול להגיע אליך בסטוק, ולא המתח המקסימלי שמומלץ לשים לו... בקיצור, את תתיחס למה שכתב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים