עבור לתוכן

עזרה: נורמל או סופר זום? קנון או פנאסוניק? 4 דגמים בפנים.

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לחברי הפורום היקרים!

לפני כ3 שנים, קניתי את הדיגיטלית הראשונה שלנו, ששירתה אותנו בנאמנות עד אשר הלכה לבלי שוב.

כעת, נזקק אני לעזרתכם החשובה בבחירת מצלמה חדשה.

הקטגוריה המבוקשת: קומפקטית.

טווח מחירים: 1000-1200¤‎‏ (‏למצלמה נטו).

ייעוד: צילום דמויות, בעיקר בתאורה ביתית, אך גם באור יום ובלילה, ולפעמים נופים.

פלאש: פעיל ברוב הזמן.

פלאש חיצוני: אין עוגן.

חצובה: מסורבלת לסחיבה. כסא מזדמן...

צפיה: 80% במחשב, 20% (המוצלחים) בהדפסה בגודל רגיל.

מוד צילום: 99% על אוטומט, כשהכיוונון ה'ידני' היחיד זה ביטול והפעלת הפלאש...

פרמטרים:

מוד אוטומט יעיל: עדיפות עליונה.

צמצם פתוח ומהיר: עדיפות גבוהה.

טעינת פלאש מהירה: עדיפות גבוהה.

פיקוס וצילום (shutter lag‏)‏ מהיר: עדיפות גבוהה.

זיהוי פנים: עדיפות גבוהה.

עדשה רחבה: עדיפות גבוהה.

איכסון: עדיפות גבוהה לSD/HC.

וידאו VGA עם קול: עדיפות גבוהה.

רזולוציה: 7MP‏ מספקים. (אין שימוש בהגדלות)

זום גבוה: עדיפות משנית.

וידאו HD: עדיפות משנית.

זום אופטי בוידאו: עדיפות משנית.

קביעת צמצם וחשיפה, איזו גבוה, היסטוגרמה, עינית, מאקרו, פוקוס ידני - אינם פרמטר להעדפה.

בטווח המחירים הרצוי מצאתי את הדגמים הבאים בB‎&H:

(יש לי קרובים מניו יורק שמגיעים ארצה בקרוב, כך שאוכל להביא איתם את המצלמה ללא בעיות מיסים)

בקטגורית 'נורמל זום' עם צמצם 2.8 -

פנאסוניק FX520 ‏(ב220$)

יתרונות: עדשה רחבה 25mm, מסך מגע לבחירת נקודת פוקוס, ושליטה ידנית שאולי אתלמד בה, וידאו HD.

קנוןSD880-Ixus870 ‎‏ ‏(ב259$)

יתרונות: מוכרת, פידבקים חיובים כאן, אפשרות הוספת פאטצ'ים של צילומי רצף וraw.

ובקטגורית 'סופר זום' עם צמצם 3.3 -

פנאסוניקTZ5 ‎‏ ‏(ב235$)

יתרונות: זמן רב בשוק עם פידבקים חיוביים, צפיפות פיקסלים נמוכה, וידאו HD, מסך ברזולוציה כפולה.

פנאסוניקZS1-TZ6 ‎‏ (ב265$)

יתרונות: מעבד 2009, עדשה 25mm‏ ו300mm‏ טלה.

ההתלבטות הכפולה שלי הינה, איזו קטגוריה עדיפה, מבחינת איכות תמונה, (לאור הקישור שהכנסתם בשאלון על 'סטיה אכרומטית' הנפוצה בעדשות סופר זום), ואיזו מצלמה עדיפה בכל קטגוריה.

את המפרטים של DPreview‏ אני כבר יודע בעל פה, אך הבעיה שלא תמיד מפרט טכני גבוה מתורגם כיאות לתמונה אמיתית.

אם כן, אבקש ממשתתפי הפורום החשובים, שיחוו את דעתם בשאלה אודות הקטגוריה העדיפה, וישתפו את ניסיונם עם הדגמים שציינתי.

תודה רבה מראש על ההתייחסות!

טבלת השוואה:

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sd880is%2Cpanasonic_dmcfx500%2Cpanasonic_dmctz5%2Cpanasonic_dmczs1&show=all

פורסם

על פניו, מהדרישות שפרטת, אין לך צורך באורך מוקד ארוך במיוחד ("סופר-זום").

לצורך הדיון, תמונות בפנים הבית ותמונות קבוצתיות לרוב יצולמו בזווית רחבה יחסית (24 עד 50 מ"מ). פורטרטים מצולמים לרוב בזוית רגילה עד טלהפוטו קצר (50 עד 100 מ"מ). תמונות נוף טיפוסית יצולמו לרוב עם זוית רחבה, טלהפוטו ארוך ("זום חזק", ערכים מעל 200 מ"מ) מיועד לצילום פרטים מסוימים בנוף.

אתה מציין שאתה מרבה להשתמש במבזק הפנימי של המצלמה, האם שקלת לצמצם את השימוש בו על מנת להשיג תוצאות טבעיות יותר (במיוחד בצילומי אנשים ובמשנה תוקף בצילומי ילדים)? אם כן, יש מצלמות קומפקטיות שיותר מכוונות לכך (פוג'י F100FD בגבול העליון של התקציב שלך, אולם לא נמכרת כבר ב-B&H היורשת F200EXR אמורה להתאים אף יותר לצלמים "אוטומטיים", עולה 330 דולר).

לגבי הפנסוניק. ה-TZ5 היא מצלמה רבת זכויות המוציאה תוצאות משובחות בתנאים שונים. היא מעט מיושנת, אולם המחליפה הישירה שלה ZS3 עדיין יקרה למדי (400 דולר), ניתן לשקול את ה-ZS1 (המחליפה של ה-TZ4) אבל אין עליה מספיק נתונים על מנת לחרוץ דעה.

כך גם לגבי ה-FX520. אין עדיין ביקורות רציניות, במיוחד לא בסעיף איכות הצילום והוידאו. אפשרויות תפעול ידניות עשויות להיות מועילות במקרים מאוד מסוימים, אולם בבחירת מצלמה כזאת זה ממש לא הנקודה המכרעת.

אישית לא הייתי ממליץ על אף אחת מהן ובכל זאת הולך על ה-F100FD, אפילו פה בארץ. צילמתי מעט עם ה-TZ5 ולא אהבתי את הארגונומיקה והתפריטים, זאת בנוסף ליתרון של הפוג'י באור חלש והאפשרות להשתמש פחות במבזק. מדובר כמובן בהעדפה אישית לחלוטין, אולם כוונתי לומר כאן שמומלץ שתנסה לכל הפחות לאחוז במצלמה לפני שאתה רוכש אותה משום שיש דברים שלא תוכל להתרשם מהם מקריאת ביקורות בלבד.

***** אם הקניה מתבצעת בחנות עצמה במנהטן ולא מוזמנת בדואר אל מחוץ למדינת ניו-יורק, אל תשכח להוסיף למחירים מס קניה של 8.75% שאין החזר עליו!

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על ההתייחסות, ותודה רבה על התגובה המושקעת!

על פניו, מהדרישות שפרטת, אין לך צורך באורך מוקד ארוך במיוחד ("סופר-זום").

לצורך הדיון, תמונות בפנים הבית ותמונות קבוצתיות לרוב יצולמו בזווית רחבה יחסית (24 עד 50 מ"מ). פורטרטים מצולמים לרוב בזוית רגילה עד טלהפוטו קצר (50 עד 100 מ"מ). תמונות נוף טיפוסית יצולמו לרוב עם זוית רחבה, טלהפוטו ארוך ("זום חזק", ערכים מעל 200 מ"מ) מיועד לצילום פרטים מסוימים בנוף.

אכן, ברוב המקרים אין לי צורך בזום כה גדול, אך הtz5/6 זכו לביקורות כה חיוביות, שהינן מועמדות בזכות האינטלגנציה האוטומטית שלהן, אף לולא הזום, שמהוה בונוס מכובד.

אתה מציין שאתה מרבה להשתמש במבזק הפנימי של המצלמה, האם שקלת לצמצם את השימוש בו על מנת להשיג תוצאות טבעיות יותר (במיוחד בצילומי אנשים ובמשנה תוקף בצילומי ילדים)?

דוקא בצילומי ילדים, הפלאש חיוני לצמצם מהיר לצילום מוצלח לפני שהשובב ברח מהפריים, לא?

אם כן, יש מצלמות קומפקטיות שיותר מכוונות לכך (פוג'י F100FD בגבול העליון של התקציב שלך, אולם לא נמכרת כבר ב-B&H היורשת F200EXR אמורה להתאים אף יותר לצלמים "אוטומטיים", עולה 330 דולר).

הF100fd, דוקא ברף התחתון של התקציב, אך ככל הפוג'י סובלת מרינונים על סוללה חלשה. וכשמדובר בליטיום, סוללה נוספת שוות ערך לכמעט רבע מעלות המצלמה.

והF200, בביקורת בDPreview‏, לא הצדיקה את ההילה שפוגי ניסתה לקשור לראשה, כיורשת הF31 המיתולוגית.

לגבי הפנסוניק. ה-TZ5 היא מצלמה רבת זכויות המוציאה תוצאות משובחות בתנאים שונים. היא מעט מיושנת, אולם המחליפה הישירה שלה ZS3 עדיין יקרה למדי (400 דולר), ניתן לשקול את ה-ZS1 (המחליפה של ה-TZ4) אבל אין עליה מספיק נתונים על מנת לחרוץ דעה.

דוקא בDPreview‏ זכתה הtz6 למעמד כמעט שווה ערך כtz7 ויחדיו קטפו את המקום הראשון במבחן קבוצתי לקטגורית 'סופר זום קומפקטיות'.

http://www.dpreview.com/reviews/q209grouplongzoom/page16.asp

כך גם לגבי ה-FX520. אין עדיין ביקורות רציניות,

צודק ביותר, אך עם לאחר שנה בשוק עדיין אין הרבה ביקורות, כנראה שגם לא יהיה... (עקב תמחור גבוה מדי)

במיוחד לא בסעיף איכות הצילום והוידאו. אפשרויות תפעול ידניות עשויות להיות מועילות במקרים מאוד מסוימים, אולם בבחירת מצלמה כזאת זה ממש לא הנקודה המכרעת.

אישית לא הייתי ממליץ על אף אחת מהן ובכל זאת הולך על ה-F100FD, אפילו פה בארץ. צילמתי מעט עם ה-TZ5 ולא אהבתי את הארגונומיקה והתפריטים, זאת בנוסף ליתרון של הפוג'י באור חלש והאפשרות להשתמש פחות במבזק. מדובר כמובן בהעדפה אישית לחלוטין, אולם כוונתי לומר כאן שמומלץ שתנסה לכל הפחות לאחוז במצלמה לפני שאתה רוכש אותה משום שיש דברים שלא תוכל להתרשם מהם מקריאת ביקורות בלבד.

המלצה חשובה ביותר, אך לצערי בארץ איני מכיר חנויות המאפשרות התנסות במצלמה, ובוודאי שלא אמצא בפנסוניק, אשר גם ככה נדירה בחנויות.

***** אם הקניה מתבצעת בחנות עצמה במנהטן ולא מוזמנת בדואר אל מחוץ למדינת ניו-יורק, אל תשכח להוסיף למחירים מס קניה של 8.75% שאין החזר עליו!

שוב צודק, אך אני עושה משלוח מחוץ לניו יורק (מדינה).

ושוב, תודה רבה על העזרה‎!

פורסם

לגבי צילום ילדים, הם מגיבים רע מאוד לפלאש, במובן פוטוגרפי כמובן. תמונות של ילדים שמצולמות בהבזקה ישירה בד"כ סובלות מגוון עור פנים מרוח ולא טבעי ועיניים ריקות מהבעה. בשלב מסוים העדפתי להסתכן בויתור על עוד פוזה חמודה ולנסות להתמקד יותר באיכות התמונות של הילד שלי ופחות בכמות. המעבר מ-snapshots לתמונות יותר מושקעות אומר שיש לי אמנם הרבה פחות תמונות של הילד (אל דאגה, עדיין יש כמויות נכבדות), אבל יש לי יותר תמונות מרהיבות ומחמיאות ששווה גם להגדיל ולתלות על הקיר אצל הסבא/סבתא (ואפילו אצלי בבית).

היתרון של הפוג'י F100/F200 היא שהיא מאפשרת לך לשדרג את איכות התמונות מבלי לצאת ממצב אוטומטי/סצינה ומבלי לוותר אפשרויות צילום. זה בעיקר בזכות חיישן רגיש יותר שלמרות הביקורת הצוננת עדיין נותן יתרון של 0.5-1 סטופ לעומת ה-ZS1 ומצבי סצינה ייעודיים לצמצום השימוש במבזק.

לגבי אורך חיי הסוללה - יצא לך סביב ה-200-250 (לכל היותר) בכל המצלמות האלו. זה המחיר של סוללה קטנה, שימוש תמידי במסך, שימוש מרובה במבזק וזום ממוכן.

בכל מקרה, ה-ZS1 ממש לא תאכזב אותך ובתוספת בונוס של זום חזק היא בהחלט מצלמה מעולה.

פורסם
  • מחבר

אז מכל הארבעה, אתה ממליץ על ZS1/TZ6?

פורסם

אני לא יכול להמליץ על מצלמה שאני לא ממש מכיר. אבל על פי הנתונים שזמינים ומה שמסרת כאן נראה לי שהמצלמה הזאת תתאים לך ביותר.

פורסם

לי הייתה TZ5 , מכרתי וקניתי עכשיו את ה TZ7 . עדיין בוחן אותה (בנתיים אחת הטובות שהיו לי).

ה 5 תספיק לך, עולה כ 1200 שקל... מנסיון אחלה מצלמה, עדשה 28 (מספיק בהחלט) ההבדל העיקרי בינה לבין ה TZ6 שב 6 יש עדשה 25 . לא משהו שכבר קריטי לך כי ה 28 מספיקה.

צבעים של 5 טובים מאוד, קומפקטית וזום גדול.

אגב TZ7 = ZS3

TZ6= ZS1 (ההבדל הוא שיטה של PAL לעומת שיטה של NTSC שסתם ככה דרך אגב ה NTSC מוצלח יותר בוידאו).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה טל!

אז בהשוואה של הTZ5 מול הTZ6, אתה ממליץ על הראשונה.

ומה בנוגע בהשוואה למצלמות זום סטנדרט? - הFX520‎‏ והIXUS870?

האם אורך מוקד גבוה לא גורם לעיוותים?

אור.

פורסם

אצלי ב TZ7 יש עיוות קל בפתיחה מלאה של WIDE , לי אישית זה לא מפריע, כי אני רגיל לעדשות כאלה ב SLR שלי (ניקון D300)

יצא לי לצלם ב FX520 החדשה- דוד שלי הביא אותה מחו"ל.

נחמדה מאוד, עדשה 25, מסך מגע (ממש ,אבל ממש מרגיז).

יש לה אופציה של צילום ידני M - אופציה מצויינת.

יחסית היא קטנה ודקה, נראית טוב, זום X5 בלבד.

אם 28 לא מפריע לך (ואני בטוח שלא), לך על ה TZ5. אתה תהנה ממנה...

אתה צריך זום כ"כ גדול? 5 אמור להספיק, אצלי יש 12 ואני צריך אותו...

פורסם
  • מחבר

שוב תודה טל!

אמש, יצא לי לראשונה לשחק בלומיקסית (fs15), אני מוכרח לציין שהממשק הרבה יותר פשוט וברור מקנון. נהנתי מאד מהאפשרות של af tracking‏ ‏- נעילת פוקוס על אובייקט ללא צורך בחצי לחיצה. האם בTZ5 זה גם קיים? או שזה התווסף רק בדגמי 2009? (בTZ6/ZS1 קראתי שזה קיים).

בגדול, אין לי צורך מיוחד באורך מוקד גדול, הסיבה שהTZ5 והTZ6 הוכנסו להתלבטות הינה בשל הציונים הגבוהים שלהם בDPreview‏.

בין 25mm‏ ל28mm‏ אין לי הבדל.

מדוע מסך המגע של הFX520 קיבל אצלך את הציון 'מרגיז'?

אגב, הFX520/FX500 היא כבר ישנה... הוחלפה ע"י הFX580.

פורסם

אז כנראה הכוונה שלי הייתה ל 280. לא זוכר את הדגם שלו האמת, הוא הביא אותה עכשיו מארה"ב , חדשה יצאה רק באפריל.

מרגיז כי זה מרגיז. זה אולי גימיק, אבל אין כמו כפתור. מה גם שהמסך תמיד ניהיה מלוכלך עם סימנים.

אין אופציה של בחרה מסך/ כפתור. זה רק נגיעה במסך ע"מ לבחור אפשרויות.

אם לא משנה לך 25/28 לך על ה TZ5, זולה יותר.

בקשר לנעילה- האמת לא ראיתי את זה ב 5 אולי יש ולא ידעתי... תקרא בביקורות.

יש לי את זה ב TZ7 - זה לא "נוח" ו"מדהים" כמו שזה נשמע... זה בורח מהר עם הנועה שלך לא עקבית עם האובייקט...

אותה רודף אוחרי מטוסים בשמיים ?

כולה מצלם ילד/חיית מחמד שזזים מפה לשם, תעשה פוקוס בחצי שנייה וצלם... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים