עבור לתוכן

ה QUAD הכי קריר אשר מסוגל לעבוד בקירור פסיבי וגם טוב לאוברקלוק גבוה- עם מאורר

Featured Replies

פורסם

היי GUYS

אני מחפש מעבד 4 ליבות קריר ככול הניתן אשר מסוגל לעבוד עם קירור פסיבי איכותי כמו ULTRA 120 EXTREME 120.

המחשב ימוקם בחדר שינה ומתוכנן לעבוד 24 שעות ביממה ולכן פעולה שקטה בשעות הלילה נימצאת בעדיפות עליונה.

יחד עם זאת בשעות אחרות אני רוצה מעבד שאני אוכל להמהיר אותו ככול הניתן.

לכן אני ארכוש בניפרד שני מאוררים של 120 מ"מ עם ספיקת אוויר גדולה,שיופעלו בזמן שתבוצע המהרה.

השימושים הצפויים כוללים בין היתר:משחקים כבדים וכול מיני פעולות הקשורות לוידיאו כמו דחיסת וידיאו בזמן אמת ל-H.264

המרת וידיאו מפורמט אחד לפורמט שני וכיוצא באלו.

יחס עלות\תועלת הוא משמעותי מבחינתי ולכן מעבדי AMD מסוג פנום 4 BLACK EDITION הם בהחלט מועמדים ראויים .

אולם השיקול הכספי הוא מישני בחשיבותו לעומת השיקולים האחרים כמו פליטת חום מינימלית ופוטנציאל גבוהה להמהרה.

המלצות?

פורסם

קח את הAMD אם אתה רוצה OC דינמי

1. הTRUE הוא לא פסיבי, נקודה.

2. בכל מקרה אני ממליץ לך להשתמש אולי בשינוי מהירות המאוורר מאשר פסיבי מלא....

פורסם

מה השימושים בכלל?

כפי שנאמר לא תגיע רחוק באוברקלוק עם קירור פאסיבי.

ולא הבנתי את המשפט "הכמובן שבהמהרה בכוונתי להפעיל את המאורר שעל גבי ה-ULTRA" שהרי ל-TRUE120 אין שום מאוורר, אולי התכוונת שתוסיף לו מאוורר.

פורסם

q8200 קריר למדי אבל הוא חלש יותר 2.33

פורסם
  • מחבר

-

פורסם
  • מחבר

מה השימושים בכלל?

כפי שנאמר לא תגיע רחוק באוברקלוק עם קירור פאסיבי.

ולא הבנתי את המשפט "הכמובן שבהמהרה בכוונתי להפעיל את המאורר שעל גבי ה-ULTRA" שהרי ל-TRUE120 אין שום מאוורר, אולי התכוונת שתוסיף לו מאוורר.

אני מחפש מעבד 4 ליבות קריר ככול הניתן אשר מסוגל לעבוד עם קירור פסיבי איכותי כמו ULTRA 120 EXTREME 120.

המחשב ימוקם בחדר שינה ומתוכנן לעבוד 24 שעות ביממה ולכן פעולה שקטה בשעות הלילה נימצאת בעדיפות עליונה.

יחד עם זאת בשעות אחרות אני רוצה מעבד שאני אוכל להמהיר אותו ככול הניתן.

לכן אני ארכוש בניפרד שני מאוררים של 120 מ"מ עם ספיקת אוויר גדולה,שיופעלו בזמן שתבוצע המהרה.

השימושים הצפויים כוללים בין היתר:משחקים כבדים וכול מיני פעולות הקשורות לוידיאו כמו דחיסת וידיאו בזמן אמת ל-H.264

המרת וידיאו מפורמט אחד לפורמט שני וכיוצא באלו.

יחס עלות\תועלת הוא משמעותי מבחינתי ולכן מעבדי AMD מסוג פנום 4 BLACK EDITION הם בהחלט מועמדים ראויים .

אולם השיקול הכספי הוא מישני בחשיבותו לעומת השיקולים האחרים כמו פליטת חום מינימלית ופוטנציאל גבוהה להמהרה.

המלצות?

פורסם

לשימושים שלך אתה בהחלט צריך מרובע ליבות.

ישנן כמה אפשרויות (המחירים הם הכי זולים לפי זאפ, כמובן שאולי אפשר למצוא זולים יותר)

1. Q8400, בשביל אוברקלוק ידרוש לוח חזק. עולה 880 שקלים, אותם ביצועים כמו לאופציה הבאה.

2. Q6700, אוברקלוקר טוב יותר שכן לא ידרוש לוח חזק למשימה. 900 שקלים.

3. 720BE, אולי תפתח את הליבה הנוספת שלו, הוא אוברקלוקר מצוין ויגיע רחוק. 730 שקלים.

אופציות נוספות הן AMD X4 920, AMD X4 810, Intel Q9400.. אך אלו יקרים יותר מה-Q8400 ולא תרגיש בהבדל.

אני אישית מעדיף לקחת את הזול יותר, אפילו שהכסף לא מעניין אותך, גם אם לא תפתח את הליבה הרביעית אז לא תהיה בבעיות כי הוא לא מפגר מאחור בצורה משמעותית. אולי אפילו לא היית מרגיש בהבדל, זה דבר שאי אפשר לדעת.

עריכה- בעניין הקירור הפאסיבי, כל עוד מדובר בקירור טוב אז כל מעבד יסתדר איתו לפני אוברקלוק. לאחר אוברקלוק כולם יתנו פחות או יותר את אותם ביצועים. (בהנחה שתפתח את הליבה הרביעית של ה-720BE אז אתה תגיע לאותם ביצועים של ה-Q6700 והחברים האחרים.)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לשימושים שלך אתה בהחלט צריך מרובע ליבות.

ישנן כמה אפשרויות (המחירים הם הכי זולים לפי זאפ, כמובן שאולי אפשר למצוא זולים יותר)

1. Q8400, בשביל אוברקלוק ידרוש לוח חזק. עולה 880 שקלים, אותם ביצועים כמו לאופציה הבאה.

2. Q6700, אוברקלוקר טוב יותר שכן לא ידרוש לוח חזק למשימה. 900 שקלים.

3. 720BE, אולי תפתח את הליבה הנוספת שלו, הוא אוברקלוקר מצוין ויגיע רחוק. 730 שקלים.

אופציות נוספות הן AMD X4 920, AMD X4 810, Intel Q9400.. אך אלו יקרים יותר מה-Q8400 ולא תרגיש בהבדל.

אני אישית מעדיף לקחת את הזול יותר, אפילו שהכסף לא מעניין אותך, גם אם לא תפתח את הליבה הרביעית אז לא תהיה בבעיות כי הוא לא מפגר מאחור בצורה משמעותית. אולי אפילו לא היית מרגיש בהבדל, זה דבר שאי אפשר לדעת.

עריכה- בעניין הקירור הפאסיבי, כל עוד מדובר בקירור טוב אז כל מעבד יסתדר איתו לפני אוברקלוק. לאחר אוברקלוק כולם יתנו פחות או יותר את אותם ביצועים. (בהנחה שתפתח את הליבה הרביעית של ה-720BE אז אתה תגיע לאותם ביצועים של ה-Q6700 והחברים האחרים.)

לא ברור לי כלל מדוע המלצת על Q6700.

הוא מיוצר ב-65NM ולכן הוא חם משמעותית מאחרים.

אותי מענינים רק QUADS שמיוצרים לכול היותר ב-40NM.

הכי חשוב שה-TDP יהיה נמוך ככול האפשר,וזאת משום שנושא הקירור הפסיבי בלילה,חשוב לי ביותר.

אני בהחלט מעוניין ב-OC כבד,אולם אין לי שום כוונה לפתוח ליבה שנוטרלה מפני שיש בכך סיכון לא קטן במידה ויתברר שהליבה שפתחתי

הינה פגומה באמת ולא סתם מבוטלת בכוונה למטרת צרכים שיווקים בלבד.

אין עדיפות כלפי AMD או אינטל.

לאור הנתונים שסיפקתי מהו לדעתכם מעבד ה-QUAD העדיף ביותר לצרכים הספיציפיים שלי.

תודה.

פורסם

אמרתי לך כבר אבל אתה מתעקש לחשוב אחרת או שלא להקשיב.

1. אינטל Q8400

2. אינטל Q6700- אמנם TDP גבוה יותר אבל בלי אוברקלוק או עם אוברקלוק קטן לא תהיה לקירור פאסיבי שום בעיה להחזיק אותו בטמפרטורה טובה (כמו קירור אוויר פשוט). כפי שאמרת, אתה תבצע אוברקלוק על קירור אוויר אך בלילה לא יהיה אוברקלוק והקירור יהפוך לפאסיבי.

3. AMD 720BE- אם הליבה הנוספת אינה תקינה אז אתה תגלה זאת ולא תפעיל אותה, פשוט מאוד, היא לא מפריעה לאף אחד. בביצועים לא יהיה הפרש משמעותי אבל אתה כן תחסוך לעצמך לא מעט כסף ועדיין תקבל מעבד חזק יותר מ-Q8200 לדוגמא.

אין כאן שום בעיה, אתה סתם מנפח את השימושים שלך בהצהרות כמו "מעבד מרובע הליבות הקר ביותר שקיים בתבל". השימושים שלך לא תובעניים כמו שציינת ולא תהיה לך בעיה גם לעבוד באוברקלוק בינוני ומטה עם ה-Q6700 וקירור פאסיבי.

פורסם
  • מחבר

אמרתי לך כבר אבל אתה מתעקש לחשוב אחרת או שלא להקשיב.

1. אינטל Q8400

2. אינטל Q6700- אמנם TDP גבוה יותר אבל בלי אוברקלוק או עם אוברקלוק קטן לא תהיה לקירור פאסיבי שום בעיה להחזיק אותו בטמפרטורה טובה (כמו קירור אוויר פשוט). כפי שאמרת, אתה תבצע אוברקלוק על קירור אוויר אך בלילה לא יהיה אוברקלוק והקירור יהפוך לפאסיבי.

3. AMD 720BE- אם הליבה הנוספת אינה תקינה אז אתה תגלה זאת ולא תפעיל אותה, פשוט מאוד, היא לא מפריעה לאף אחד. בביצועים לא יהיה הפרש משמעותי אבל אתה כן תחסוך לעצמך לא מעט כסף ועדיין תקבל מעבד חזק יותר מ-Q8200 לדוגמא.

אין כאן שום בעיה, אתה סתם מנפח את השימושים שלך בהצהרות כמו "מעבד מרובע הליבות הקר ביותר שקיים בתבל". השימושים שלך לא תובעניים כמו שציינת ולא תהיה לך בעיה גם לעבוד באוברקלוק בינוני ומטה עם ה-Q6700 וקירור פאסיבי.

תראה 200-300 שקל לא משחקים אצלי תפקיד ולכן נראה לי שאני מראש אלך על QUAD .

האם מה שאמרתי משנה קצת את התמונה?

התקציב למעבד עומד על 1500 שקל,אבל כמובן שאני לא רוצה לזרוק כסף טוב על משהו שלא יתן לי שיפור מורגש בביצועים ו\או אוברקלוק ו\או

שקט מקסימלי בלילה .

להזכירך,המחשב ימוקם בחדר השינה ומתוכנן לעבוד ברציפות (בלילה אני פשוט אכבה ידנית או בעזרת תוכנה את המאוררים )

פורסם

זה לא משנה שהם לא משחקים אצלך תפקיד, ה-3 ליבות של AMD לא מפגר מאחור.

פורסם
  • מחבר

זה לא משנה שהם לא משחקים אצלך תפקיד, ה-3 ליבות של AMD לא מפגר מאחור.

בדקתי את המחירים ואני יכול להשיג את הQUAD של AMD דגם 920 בסכום של כ-900 שקל ואילו את ה-940 באלף שקל בערך.

תקן אותי אם לדעתך אני טועה,אבל נראה לי שבהתחשב בכך שהפער במחיר בין ה-AMD 720BE לבין 940 עומד סכום הדומה לשכר של

יום עבודה אחד,עדיף כבר ללכת על ה-940 .

נכון שכרגע הפער בביצועים זניח ,אולם אם לוקחים בחשבון שהמעבד הזה ישמש אותי לשנים רבות ,הפער במחיר נראה לי כחסר משמעות.

כמו כן יש לזכור שיש סיכוי גדול שאני לא אצליח להפעיל את הליבה המושבתת של ה- 720BE וזה יפריע לי יותר ויותר בעתיד לאור המגמה ההולכת

והמתרחבת של תוכנות ומשחקים לנצל טוב יותר ריבוי ליבות.

פורסם

אז תקנה core i7..

פורסם

תגובה לא ראויה יחסית למנהל כמוך, Nike

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים