עבור לתוכן

C2D E8400 vs Phenom II x3 710 (יש עידכון.. דרוש לוח אם ל720BE עד 600 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

מחפש מעבד חדש עקב צוואר בקבוק שהמעבד הנוכחי יוצר לי (מפרט נוכחי בפרופיל) עם הכרטיס מסך.

המעבד הולך לעבור OC ללא העלת מתחים ועם קירור אוויר (ה‎Freezer 64 Pro‎ יכול להתאים לתושבת AM3 של ה710?)

אני יודע שC2D הוא זן שהולך ונכחד וששדרוג עתידי יחייב אותי להחליף גם את הלוח אם, בזמן שבphenom רק מעבד..

מבחינת ביצועים איזה מהם עדיף לי? איזה לוח אם כדאי לי לקנות (תקציב משזולב של מעבד+לוח אם בסביבות ה1200-300) שיתן לי OC טוב ויציב?

תודה לעוזרים

פורסם

במשחקים הE8400 לוקח, אבל בכל מקרה אם אתה כבר ממצב משהו מול הE8400 זה צריך היות 720X3 כי המחיר שלו הרבה יותר קרוב לE8400.

פורסם
  • מחבר

ההבדל היחיד (לפחות שאני שמתי לב אליו) זה הבדל של 200mhz בין ה710 ל720 לעומת הבדל מחיר של כמעט 100 שקלים ביניהם... בגלל זה רשמתי את ה710 ולא את ה720..

ההבדל בין ה8400 ל710 עומד על מעל 100 שקלים.. עכשיו בהנחה ששניהם עוברים OC מה עדיף לי לקחת?

או שבכל מצב שיש עדיף לי את ה720?

ושואל שוב בנוגע לקירור: ה‎Freezer 64 Pro‎ יכול להתאים לתושבת AM3?

פורסם

בספק אם תרגיש בהבדל בניהם, כמו ההבדל בין E8400 ל-E8500 או בין Q6600 ל-Q6700.

אבל כמובן שהפנומים עדיפים בגלל שיש להם יותר ליבות ולכן הם גם מובילים בביצועים של משחקים שמנצלים יותר מ-2 ליבות.

פורסם
  • מחבר

אז ברמת העקרון אם אני מסתכל על יחס של תמורה למחיר עדיף לי לקחת את ה710 במידה ואני מתכנן OC?

(מישהו מכיר ביקרות על המעבד הזה? עם הסתכלות על ביצועים אחרי OC?)

פורסם

אם אתה עושה OC ל710 אתה מקבל 3 ליבות מומהרת ואופציה לפתוח את הרביעית דרך הביוס.

פורסם

^^^

אפשר לפתוח את הליבה הרביעית רק בלוחות של ACC ולא תמיד זה עובד. בארץ הלוח הכי זול עולה 450 שקל ונמכר רק ב IQPC, שאר הלוחות עולים 500 שקל או יותר.

ברוב המקרים הפנום 2 יהיה טוב יותר. במיוחד אם יש לך לוח שאפשר פתיחה של ליבה נוספת ואתה מצליח לפתוח את הליבה הנוספת.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לאפשרות של פתיחה ליבה רביעית אבל אני לא מעונין בזה... כמו שאמרתי אני עושה למעבד OC ועם הליבה הרביעית רוב הסיכויים שזה יקרוס...

אז בחזרה לנושא.. מבחינה של כסף תמורת ביצועים עדיף לי לקחת את ה710? או שבאמת כבר עדיף להוסיף עוד כמה שקלים בשביל 720/8400?

(ואם כבר מדברים על ה720.. מה ההבדל בין הגירסא הרגילה לבין הBE?)

פורסם

720 הוא BE, אין לו 2 גירסאות. BE מגיע עם מכפלה פתוחה, זה ההבדל בין 710 ל 720 (חוץ מההבדל הקטן במהירויות שעון). בגלל זה אם אתה עושה OC כדאי לקנות 720BE ולא 710.

אם אתה רוצה לעשות OC כמו שצריך אז כדאי לך לקנות לוח טוב, עדיף שיהיה עם צ'יפסט 790 (אחד מהם). הלוחות האלה יותר טובים בהרבה מה 780G וה 770.

ראיתי הרבה אנשים שפתחו ליבה רביעית ועשו OC, אם הליבה תקינה אז זה לא אמור להפריע כל כך, אתה תגיד לתדר נמוך יותר בגלל החום הנוסף אבל בפועל תיהיה לך עוד ליבה אז הביצועים יהיו טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

אז תודות לעזרה שלכם אני הולך על ה- 720BE

:xyxthumbs:

עכשיו נשאר לי הלוח אם.. מצאתי בנועה מחשבים את המעבד ב750 (כולל משלוח) וזה משאיר לי 550-600 שקלים ללוח אם

מסריקה מהירה שלי ברשת הבנתי שאם אני רוצה להנות מהמעבד אני צריך לקחת לוח אם עם צ'יפסט 790 שיתן לי ביצועים טובים יותר לOC ואופציה לפתוח ליבה רביעית

באיבורי (אני מודע לאיכות שירות שלהם) ראיתי את הלוח הבא של גיגהבייט GA-MA790X-UD4

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3260

בקיי אס פי ראיתי את ‏GA-MA790X-UD4P

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3038

ההבדל במחירים עומד על 60 שקלים לטובת הלוח הראשון

עכשיו ממה שהצלחתי להבין לגבי הלוח השני שעם הגירסא הכי עדכנית של הביוס הביצועים של המעבד בOC ובפתיחת ליבה ריביעית ממש טובים, אבל לגביי הלח הראשן לא מצאתי שום מידע. אמור להיות לי הבדל משמעותי (אם בכלל) בין הלוחות?

ויש אפשרות ללוחות אחרים באותו סדר גודל של מחיר שיתנו לי יותר?

פורסם

ב-IQPC יש לך לוח של Biostar מבוסס 790.

הזול ביותר שראיתי.

:yelclap:

פורסם
  • מחבר

אני גר באיזור הצפון וממה שאני רואה יש להם חנות רק באשדוד.. כך שמבחינת שירות אני די תקוע

מה שגם אין לי ממש ניסיון עם ביוסטאר..

פורסם

לא צריך ניסיון עם לוח, רוב הלוחות אותו (במקרה הזה הביוס של BIOSTAR יחסית שונה אבל מתרגלים מהר). הוא הגיע גם לירושלים:

http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1711

סוף סוף חנויות מביאות לוחות של BIOSTAR, ההבדלים במחירים מדהימים :o לאתר של PANDAS הוסיפו אותם לרשימה של הלוחות אבל עוד לא הוסיפו לאתר, תנסה לישאול אותם.

נ.ב.

בחו"ל התחילו למכור לוחות שמבוססים על 760G החדש וגם מעבדים מסדרות PHENOM II X2 ו ATHLON II X2, לפי מה שראיתי ב NEWEGG מישהו הצליח לפתוח 2 ליבות :yelclap:

פורסם
  • מחבר

עם כל הכבוד לביוסטאר אני מעוניין לממש את התקציב שלי עד כמה שאפשר... יש המלצות נוספות?

ומחזיר שוב על ההבלדים בין הלוחות של גיגהבייט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים