עבור לתוכן

האם יש מחשב netbook שיודע לקרוא כתב יד בעברית?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

אני מעוניין לקנות לאישתי מחשב netbook. המחשב ישמש בעיקר כ-PDA עם מסך נורמלי (שימוש עיקרי) ולעריכת מסמכי word (שימוש מישני). אשתי היא טכנופובית לא קטנה אבל פשוט חבל לי לראות אותה נסחבת כל הזמן עם יומנים ענקיים. לכן, לשימוש הראשון אני רוצה לעשות לה את המעבר לקל עד כמה שאפשר וזה אומר, כתיבה ליומן בכתב יד. אם אפשר, אני רוצה שתהיה לה האפשרות גם לכתוב ל-word בכתב יד. התוכנה הזו צריכה להיות טובה עד כמה שאפשר. זה פיצ'ר חשוב מאד.

כמו כן, המשקל חשוב מאד. ראיתי כמה מתחת לקילו וזה יהיה פשוט נהדר. גודל קטן ככל האפשר זה גם כן פלוס גדול.

כמו שאתם מבינים מהכתוב לעיל, המפרט הטכני של המחשב מעבר למשקל וגודל לא ממש חשוב.

השאלה היא אם יש כזה מחשב?

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

עשיתי קצת חיפושים. הסמסונג NC10 קיבל ביקורות מעולות אבל הוא קצת גדול וכבד. הסוני VAIO P נראה מגניב לאללה אבל המחיר שלו אסטרונומי.

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=VGNP530H&Cat2Cat1ID=13&Cat2ID=61&aff=Zap〈=HE

ולא מצאתי בשום מקום התייחסות לנושא זיהוי כתב יד. :(

פורסם

ובכן, נטיית ליבך תואמת יותר את הציפיות ממכשיר אינטרנט נייד (MID). אלו עדיין לא פרצו לתודעה ולכן קשה למצוא אותם במחיר סביר. כמו כן, רובם מגיעים ללא מקלדת (וגם אם כן, היא קטנה מדי בשביל שימוש שוטף). המטרה היא להשתמש או בזיהוי כתב יד או במקלדת הוירטואלית על המסך.

איני רוצה להוליך אותך סחור סחור. הדברים שציינת אומנם קיימים, אך הטכנולוגיה עדיין בחיתוליה ולא מספקת את הסחורה בצורה שוטפת לטעמי. התמיכה הרצינית בתחום זיהוי כתב היד תכנס עם השקת Windows 7 בחודשים הקרובים, אך איני יודע אם קיימת תמיכה לזיהוי כתב בעברית, ומההתנסות (המעטה יש לציין) שלי, זה לא נראה כתחליף לדף ועט.

ייתכן מאוד ובעוד חצי שנה-שנה הדבר יהפוך למקובל. בטוח שהנושא יצבור פופולאריות, אך ספק רבק שהוא יהווה תחליף מלא בשלב זה, וצריך לקחת זאת בחשבון.

בתחום הנטבוקים, אין הרבה טאבלטים עדיין. החדש של אסוס שהושק בשבוע שעבר (אך יגיע לחנויות רק בעוד כחודש-חודשיים להערכתי), הוא באופן יחסי קל יותר וקטן יותר(צריך לבדוק את הנתונים הטכניים היות ו'קל' נובע מההתרשמות האישית שלי, שכן יצא לי לראותו במו עיניי). המסך הוא 8.9" בלבד, וכמו שאמרתי, נושא זיהוי הכתב (בפרט בעברית) עדיין בחיתוליו.

שווה לבדוק גם את ה-Viliv 5"/7" אבל אלה יותר נוטים לכיוון של MID.

פורסם
  • מחבר

איני רוצה להוליך אותך סחור סחור. הדברים שציינת אומנם קיימים, אך הטכנולוגיה עדיין בחיתוליה ולא מספקת את הסחורה בצורה שוטפת לטעמי. התמיכה הרצינית בתחום זיהוי כתב היד תכנס עם השקת Windows 7 בחודשים הקרובים, אך איני יודע אם קיימת תמיכה לזיהוי כתב בעברית, ומההתנסות (המעטה יש לציין) שלי, זה לא נראה כתחליף לדף ועט.

הנה הלכו התוכניות. :(

פורסם

יש את GigaByte M918

נטבוק עם מסך מגע טאבלט (כלומר מסך מסתובב) בגודל 8.9.

עוד זמן קצר אמור לצאת אחיו הגדול עם מסך 10.1.

פורסם
  • מחבר

באופן עקרוני, קטן יותר זה טוב יותר. באופן מעשי, אני צריך לוותר על הדרישה הכי חשובה וזה כנראה יוריד את כל התוכניות שלי לטימיון. :([br]פורסם בתאריך: 16.06.2009 בשעה 08:16:42

שווה לבדוק גם את ה-Viliv 5"/7" אבל אלה יותר נוטים לכיוון של MID.

בהתאם לעצתך עשיתי חיפוש ומצאתי את הלינק הבא.

http://www.mydigitallife.info/2009/06/11/dynamism-introduces-new-viliv-x70-mid-with-7-wsvga-touch-screen-display/

השורה הבאה הגניבה אותי לחלוטין: Smart Viliv virtual keyboard with haptic feedback. מה זה בדיוק? המסך משנה את המרקם שלו?

וחוץ מזה, יש להם תמיכה בעברית?

פורסם

i-pink מהפורום הזה סיפרה בדיון המפלצתי על נטבוקים בישראל שהיא התקינה על מחשב הטאבלט שלה לינוקס ותוכנה שמזהה את כתב היד שלה. אני לא בטוח שהבנתי בדיוק מה היא עשתה, אפשר פשוט לשאול אותה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הלינק. שלחתי לה מייל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים