עבור לתוכן

זקוק לעזרה בתכנון מעגל

Featured Replies

פורסם

אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים:

נתוני המתח :

in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a

in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma

in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a

in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma

יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה.

תדריכו אותי בבקשה!!!

אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי?

תודה מראש.

פורסם

תקנה בחנות ספק ממותג ל5V 2A, ותפצל את היציאות שלו. אין אפשרות לבנות בבית ספק ממותג באיכות שתתקרב למוצר מוכן. מה גם שהחלקים יעלו לך כמה מאות שקלים בנפרד. ספק רגיל לא יעזור לך, כי הגדרת מתח כניסה משתנה בין 100ל240V.

פורסם

אבל קודם אתה חייב לשנות את הכותרת :P

פורסם

האם אתה צריך שתהיה הענות ל100V?

פורסם
  • מחבר

האם אתה צריך שתהיה הענות ל100V?

לא חייב שיעבוד במתח של 100V .אני רוצה להטעין את שני המכשירים ביחד,האם זה אפשרי?

פורסם

לא מומלץ

פורסם

.אני רוצה להטעין את שני המכשירים ביחד,האם זה אפשרי?

קנה ספק מוכן, ותפצל את היציאות. אפילו אם תשתמש בשנאי ברזל ותוסיף מיישר, מסנן ומייצב, עדיין תקבל קופסה מכוערת במשקל קילו ומחיר מפוקפק.
פורסם

אין שום בעיה לקנות ספק 2A מיוצב (יש כזה עם יציאה של 5V מוכן), ולפצל את היציעה לטעינה של 2 המכשירים .

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם אני יצליח להטעין את שני המכשירים בו זמנית!!!

פורסם

כל עוד שני המכשירים מחוברים ביחד הכל סבבה, אבל אם תחבר רק אחד אז זה יטען אותו בזרם של 2 אמפר...

מבין..

ואז אתה תבשל אותו..

פורסם

כל עוד שני המכשירים מחוברים ביחד הכל סבבה, אבל אם תחבר רק אחד אז זה יטען אותו בזרם של 2 אמפר...

מבין..

ואז אתה תבשל אותו..

לא נכון!

הזרם תלוי בצרכן בלבד! הזרם של 2A זה הזרם המקסימלי שהספק מסוגל להוציא , לא זרם שהוא מוציא באופן קבוע.

בקיצור הכל יהיה בסדר, גם אם יטעין מכשיר אחד וגם אם 10 , כל עוד המתח שלהם שווה והזרם הכולל של הצרכנים לא עובר את הזרם שהספק מסוגל לספק.

פורסם

מבין..

ואז אתה תבשל אותו..

את רצינית...? לפי התמונות שהעלית מעבודות שלך, נראה שזו הייתה תגובה צינית משהו...
פורסם

מה קובע את משך הטעינה, כמות הזרם שהמטען מוציא..

זאת אומרת שטעינה עם זרם גדול יותר תהיה קצרה יותר. לכן אם הוא יטען משהו עם פי 2 זרם הוא יצתרך חצי זמן טעינה אחרת הוא יבשל אותו.

אני לא מדברת על כל הטלפונים והמכשירים שיודעים לנתק את הטעינה שזה מגיע ל100% אלא על טעינה באופן כללי.

פורסם

מה קובע את משך הטעינה, כמות הזרם שהמטען מוציא..

זאת אומרת שטעינה עם זרם גדול יותר תהיה קצרה יותר. לכן אם הוא יטען משהו עם פי 2 זרם הוא יצתרך חצי זמן טעינה אחרת הוא יבשל אותו.

אני לא מדברת על כל הטלפונים והמכשירים שיודעים לנתק את הטעינה שזה מגיע ל100% אלא על טעינה באופן כללי.

יש הבדל בין מטען לספק .

מטענים שטוענים בזרם קבוע מוגבל משנים את מתח הציאה שלהם , ספק נשאר עם מתח יציאה קבוע .

במקרה של בחור , ספק 5V 2A יספק למכשיר שלו אותו זרם בדיוק כמו ספק 5V 100A .

הזרם בטעינה הוא גבוהה בהתחלה ולקראת הסוף הוא יורד , כי אז מתח הסוללה מגיע למתח היציאה של המטען.

פורסם

אם אתה מדבר על טעינת סוללות ליטיום אז אתה צודק.

אם הוא ינסה לטעון סוללת ליטיום עם 2 אמפר וללא בקר טעינה, היא תעלה באש - (ניסיתי)

אם זה דברים יודעים לעצור את הטעינה לבד, אז זה יכול לעבוד, אבל אם זה לא (נגיד פאק סוללות) אז הוא יצתרך לנתק אותו אחרי חצי מהזמן.

סתם דוגמא, אם האז הוא מחבר שני איפודים לUSB ומנסה לטעון אותם. במקרה הזה לא יקרה כלום כי האיפוד יודע לעצור את הטעינה.

אבל אם הוא רוצה לטעון עם זה פאקים של סוללות אז מהירות הטעינה תשתנה בהתאם למה שמחובר, ואםהוא לא ינתר את זה בזמן הסוללות יגיעו למצב של טעינת יתר.

אבל אני אפילו לא הבנתי מה הוא רוצה לחבר. והכדור בדולח שלי בתיקון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים