עבור לתוכן

המחשב מרסט את עצמו - בעיות טמפרטורה?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לציין שהמחשב בן חצי שנה, ועבד יופי עד עכשיו. פתאום, ביום בהיר אחד, המחשב נתן לעצמו ריסט. בלי מסך כחול, בלי שום התראה - ריסט. מאותו רגע כל פעם שהלוגו של Windows עלה, המחשב נותן לעצמו ריסט (אין מסכים כחולים). לפעמים הוא אפילו מצטיין ומכבה את עצמו. הנחתי שהבעיה הינה בעיית תוכנה, אז התקנתי מחדש את Windows. החלק ה - DOS-י של ההתקנה עבר בשלום, וברגע שהמחשב הגיע לחלק ה - Windows-י של ההתקנה, שוב הוא נתן לעצמו ריסט. לאחר בדיקה, שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד עולה לאזור ה - 75 מעלות מיד לאחר הריסט. אי לכך, שמתי משחה תרמית חדשה, וקיוויתי לטוב. אממה - המחשב עדיין נותן לעצמו ריסטים, והמעבד שוב מגיע ל - 75 מעלות. יש למישהו רעיון?

המפרט של המחשב:

מעבד AMD Athlon 5200+ עם קירור סטוק.

לוח אם Gigabyte 78GM-S2H.

זכרון 2G של Kingston.

דיסק קשיח 320 ג"ב של WD.

צורב LG כלשהו.

מארז+ספק של Compucase.

יש לציין שהמחשב לא עבר OC.

תודה!

פורסם

תן את ההספק של הספק החברה ודגם של הספק.

ככל הנראה זה ספק גאנרי שלא מצליח להתמודד לסחוב גם את הCD\DVD וגם את הHD.

העניין של הטמפ' נראה לי גם מאוד גבוה... תבדוק שהמאוורר עובד כמו שצריך (יש סיכוי של סנסור דפוק) הטמפ המקסימלית לפי היצרן הם 55-68'C ‎ .

יכול להיות שסיבת הטמפ הגובה בגלל אי יציבות של הספק.

פורסם
  • מחבר

מדובר במארז+ספק של Compucase HEC מדגם 6K31 (אמור לספק 300 וואט, שהמחשב הזה לא אמור להתקרב אליהם). כמו כן נציין שקניתי שני מחשבים מהמפרט הזה, והשני עובד מצויין.

איך אתה ממליץ לבדוק את המאוורר? עושה רושם שהוא נקי מאבק ומסתובב מהר :)

פורסם

אוקיי אז ככה (תזהר בבדיקה לא לוקח על זה אחריות).

אם המארז פתוח אתה יכול לנסות לגעת בחאדסינק (גוף קירור) ולהרגיש פחות או יותר מה הטמפ' ידנית. תזהר לא לגעת בחוזקה וגם לא להיפגע מהמאוורר. חשמל סטטי גם יכול לפגוע בלוח (סבירות נמוכה).

אוקיי זה דבר ראשון דבר שני את הספק קיבלת ביחד עם המארז. והמארז עצמו לא עולה יותר מ250 ש"ח סביר מאוד להניח שזה ספק ג'נארי שבמקרה הטוב נותן 150W. כמובן שיש מצב שזה באמת ספק של HEC 300W שהוא אמור להחזיק את המערכת.

תסתכל גם על הלוח אם שאין בו קבלים נפוחים או שנזלו. זה גם יכול לקראת ולהשפיע על יציבות המערכת מן הסתם =)))...

פורסם
  • מחבר

את זה עשיתי... ללא שינוי או מסקנות חדשות. כמו כן, זה אכן ספק של HEC.

אני כבר אקח אותו לחנות (עדיין באחריות :)).

תודה!

פורסם

אם הוא קנה את המארז בחבילה..אז הוא קיבל ספק של HEC..שנחשב לסביר בהחלט..

כמו כן לגעת בהיטסינק לא יתן לו כלום..אין לו מד טמפ' ביד !

בכל אופן פותח התרד תבצע בדיקה עם מארז פתוח ומזגן או מאוורר ביתי..ותראה אם הטמפ' כאן היא הבעיה..או הספק..

פורסם

ברוב המקרים מעבד עם 75C מעלות אתה תרגיש את זה טוב בגוף הקירור ויש אבדל חזק בין 50 שאתה מסוגל להחזיק את היד 75-70 שזה כבר לא יהיה ממש נוח לגעת בו...

אבל עזבו השיטות שלי באמת מוזרות P-:

פורסם

כמו שאתה יודע...ההיטסינק לא מגיע לטמפ' של הליבה כמובן...

מה שהוא עושה זה בעצם לקרר את הליבה...הוא לא מגיע לטמפ' שלה...אצלי נגיד רשום על הליבות 33-37 עכשיו(Core Temp)...ההיט סינק על 25...(יש לי בקר טמפ' חיצוני)..

ההיטסינק לא מגיע לטמפ' של מעבד!!!

...

יש אבק על צלעות הקירור?..

על המאוורר?..

בחורי האוורור של המאווררים?..

תנקה אבק..

אם זה לא משפר טמפ' כנראה שתצטרך להחליף קירור..

פורסם

ברור שע"י מעבר חום ממעבד לגוף קירור הגוף קירור יהיה יותר קר. גם העובדה שהוא מקורר ע"י מאוורר להעברת חום יותר מהירה קיצר תרמודינמיקה.

מה שסה"כ התכוונתי שניתן להרגיש את הבדל הזה אפילו בגוף קירור עם המעבד בטמפ' לא נורמאלית שלו או שהוא במסגרת המותרת ששם הטמפ מקסימלית היא 68.

מכיוון שהמעבד לא יעבוד ב100% אז הטמפרטורה שלו אמורה להיות הרבה יותר נמוכה ואז הגוף קירור צריך להיות קצת חמים. ואם הוא פועל על 75C אז גוף קירור יהיה מאוד חם עד אשר שלא יהיה לך נוח לגעת בו.

איזה כבדים אתם ברור שאין סנסור ביד אבל בחייכם לא צריך להיות אסטרופיזיקאי בשביל לדעת עם המרק חם או קר... :bash:

פורסם

CRT אני ממש מצטער..אבל אנחנו לא כבדים ;D

גם אם תיגע בטמפ' של 50 או 60 או 80..אתה תרגיש זה חם מאוד..אבל 50 ו60+- זה עוד תקין..בעוד 80 לא..ולכן זה לא אינדקיצה.. :xyxthumbs:

פורסם

בקיצור..

לגעת בצלעות הקירור לא יתן לו שום דבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים