עבור לתוכן

לקראת קניה של עדשה ראשית עבור SONY A350

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להחליף את עדשת הקיט המסופקת עם הA350 שלי בעדשה קצת יותר מהירה ועם תכונות אופטיות ומכאניות מעט יותר טובות.

כרגע אני מתכונן על ה 17-50 של TAMRON אך אני רוצה גם מאקרו ואת זה ה TMARON לא נותנת. האם יש לי אופציות טובות יותר שיתנו לי גם מהירות וגם מאקרו (כאשר הגבול הוא 2000 שח לעדשה)?

פורסם

יש לך את האפשרות של הסיגמה המקבילה (דיי מקבילה)

http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3320&navigator=6

המרחק פוקוס מינימלי שלה הוא 20 (לעומת 27 בטמרון) והגדלה 1:3 אבל היא עדיין לא עדשת מאקרו יעודית (ולא תתן תוצאות של אחת כזאת)

האיכות האופטית שלה מעט יותר גרועה, איכות הבניה דומה וסך הכל שתי העדשות דומות מאוד (גם במחיר).

פורסם

אתה יכול להוסיף לאחת העדשות טבעת הארכה ולקבל הגדלה טובה שיכולה להגיד ל1:1 אאל"ט.

אין עדשות מאקרו בטווחים האלו, אם כבר תוכל למצוא עדשת 50 או 90

פורסם
  • מחבר

טוב, אז הזמנתי את ה 17-50 של TAMRON ואני אחשוב על אופציות למקרו (למרות שיש לי את ה 70-300 של TAMRON שעושה מאקרו לא רע).

פורסם

מגניב...

גם אני עם A350 ובדיוק היום הזמנתי את הטמרון 17-50..

(1700 ש"ח בCAMERA, טוב. זה בתשלום אחד אז קיבלתי הנחה משמעותית)

פורסם

אם יש לך את ה-70-300 אז אין לך צורך בזום נוסף עם מקרו. בניגוד לעדשת מקרו ייעודית לא תראה שיפור גדול בתוצאות או ביחס ההגדלה, וטווח העבודה יהיה הרבה פחות נוח.

ה-17-50/2.8 היא בחירה מצויינת. רק אל תשכח לבדוק אותה לאחר הקנייה (וזה נכון לכל עדשה).

פורסם

דיברת אלי? כנראה שכן..

לא קניתי את הטמרון בשביל צילומי מאקרו, ממש לא.

העדשה הבאה בתור היא SIGMA 105mm

עקבתי אחרי הרבה תמונות שצולמו איתה והיא פשוט מדהימה!

קצת יקרה אמנם (סביבות 2300) אבל נסתדר.

פורסם

התגובה שלי הייתה ל-Solidus Snake, אבל אם יש לך את ה-70-300 אז היא נכונה גם לך.

אגב, ה-90 מקרו של טמרון איכותית לא פחות מהסיגמה ושווה בדיקה. אני לא רואה סיבה ללכת על סיגמה אם יש אלטרנטיוות טובות לא פחות. הסבר כאן.

פורסם
  • מחבר

רציתי לשאול מה היא הדרך הטובה ביותר לבדוק עדשות אחרי קניה - כלומר האם יש איזה אלגוריתם מסודר?

עריכה רכשתי עכשיו גם פילטר 67mm PRO1 Super HMC מאיביי ב 170 שח.

ואגב אם מישהו רוצה עדשת SONY 18-70 במצב מעולה עם שני פילטרים ;) יש לי אחת ספייר.

פורסם
  • מחבר

יש אובייקט מסויים שכדאי לצלם - האם יש תמונות מיוחדות שמדפיסים וצריך לצם אותן על מנת לבדוק חדות.

מה חשיבות התאורה בבדיקה.

פורסם

יש אובייקט מסויים שכדאי לצלם - האם יש תמונות מיוחדות שמדפיסים וצריך לצם אותן על מנת לבדוק חדות.

ההעדפה שלי היא נוף עירוני מפורט ממקום גבוה. יש כאלה שמעדיפים לצלם שטרות או עיתונים, אבל אז עומק השדה הופך לגורם בעייתי. בצילום נושא באינסוף אין בעיה כזו, אבל יש יותר סיכוי להתקל בבעיות של field curvature.

מה חשיבות התאורה בבדיקה.

חשוב שהיא תשאר אחידה לאורך כל הבדיקה, ולכן רצוי לצלם ביום בהיר ולא בסמוך לזריחה או לשקיעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים