עבור לתוכן

עזרה - איך מבדילים בין המעבדים השונים? (וכן, קראתי את כל מה שכתוב בFAQ)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני כבר זמן רב משוטט כאן בפורום ובאינטרנט בכלל ומנסה להבין מה ההבדלים בין המעבדים השונים, אך ללא הצלחה מרובה, קראתי את כל ה FAQ שכאן בפורום ועדין יש לי כמה שאלות שלא הבנתי, אם מישהו יוכל להסביר לי בבקשה:

איך אני בוחר את המעבד שיתאים לי הכי טוב ויהיה הכי זול?

על איזה קריטריונים אני צריל להסתכל?

למשל עכשיו אני רוצה לקנות מחשב חדש (ספציפית אני רוצה נייד אבל השאלה עדין כללית), ואני יודע מה אני רוצה להריץ עליו :אינטרנט, מוזיקה, אופיס, תוכנות עריכה (וידאו ותמונות) ,סרטים בHD (וגם משחקים אבל זה לא באמת חשוב מספיק לי שרק ירוצו).

איך אני מבדיל בין המעבדים שונים?

ראיתי כל מיני טבלאות באתרים שנים שמדרגים מחשבים שנים (לדוגמא אני פשוט לא מצליח להבין מה עושה את מעבד X יותר טוב ממעבד Y ולמה? ואין אני יודע שהוא יותר טוב כשאני קורא עליו במפרט של מחשב?)

איך אני אמור להבין שהמעבד שאני קורא עליו יותר טוב מאחר ובאיזה הבדל הוא יותר טוב?

איך זה שיש מעבדים עם פחות GHz, אבל הם עדין נחשבים יותר טובים?

איך זה שלפעמים נגיד מעבד Pentium Dual-Core יותר טוב ממעבד Core2 Duo למרות שהוא חדיש יותר?

לדוגמא: ( כל הנתונים על פי האתר www.cpubenchmark.net)

Pentium Dual-Core T4200 @ 2.00GHz (מהירות CPU ממוצעתMHZ 1531) נחשב טוב יותר מאשר Intel Core2 Duo E4400 @ 2.00GHz (מהירות CPU ממוצעתMHZ 1875)

ושאלה אחרונה:

נגיד יש לי מחשב Pentium 4 @ 2.40GHz , האם זה יותר טוב, או פחות טוב ממעבד Pentium Dual-Core @ 2.00GHz ?

לראשון מהירות יותר גבוהה, אבל השני הוא Dual-Core האם הכוונה היא שבעצם יש שם 2 מעבדים של 2.00GHz ובתאוריה הם כמו 4.00GHz ?

יוכל להיות שעשיתי קצת סלט ואני מצתער אם כן.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

שלום לכולם

אני כבר זמן רב משוטט כאן בפורום ובאינטרנט בכלל ומנסה להבין מה ההבדלים בין המעבדים השונים, אך ללא הצלחה מרובה, קראתי את כל ה FAQ שכאן בפורום ועדין יש לי כמה שאלות שלא הבנתי, אם מישהו יוכל להסביר לי בבקשה:

איך אני בוחר את המעבד שיתאים לי הכי טוב ויהיה הכי זול?

על איזה קריטריונים אני צריל להסתכל?

למשל עכשיו אני רוצה לקנות מחשב חדש (ספציפית אני רוצה נייד אבל השאלה עדין כללית), ואני יודע מה אני רוצה להריץ עליו :אינטרנט, מוזיקה, אופיס, תוכנות עריכה (וידאו ותמונות) ,סרטים בHD (וגם משחקים אבל זה לא באמת חשוב מספיק לי שרק ירוצו).

ביתאוריה היית צריך להסתכל על כל מאפייני המעבד ולהחליט. מעשית קוראים ביקורות ושואלים אנשים שיש להם את המעבד.

קשה מנתוני נייר גרידא לומר האם מעבד מספיק חזק בשביל המשימות שאתה רוצה, אלא אם כן יש לך ניסיונות קודמים שיתנו לך תחושות

איך אני מבדיל בין המעבדים שונים?

ראיתי כל מיני טבלאות באתרים שנים שמדרגים מחשבים שנים (לדוגמא אני פשוט לא מצליח להבין מה עושה את מעבד X יותר טוב ממעבד Y ולמה? ואין אני יודע שהוא יותר טוב כשאני קורא עליו במפרט של מחשב?)

כל מאפייני המעבד ביחד קובעים את הציון שלו. למשל:

• נניח יש לך מחשב עם מיליון מעבדים שכל אחד מהם חלש ביותר. אתה תרנדר תמונה הרבה יותר מהר כי יהיה לך מעבד לכל פיקסל, אבל תהיה גרוע ביותר לחישובים שלא ניתנים לכזו כמות של מקביליות.
  • יש לך שני מעבדים זהים פרט ל-IPS. מעבד עם IPS של 10 ומעבד אחר עם IPS של 1, אתה יכול לראות שהראשון יעבוד יתאורטית פי עשר מהר יותר

המבחנים בדרך כלל מהווים תוצאות או של רינדור, או של חישוב ארוך אחר, כאשר רצוי שהוא לא יהיה תלוי בכרטיסים אחרים.

איך אני אמור להבין שהמעבד שאני קורא עליו יותר טוב מאחר ובאיזה הבדל הוא יותר טוב?

בדרך כלל מצורפים השוואות של מבחני ביצועים שלפי הם יהיה לך מאוד קל לראות באיזה רמות המעבד נמצא. מה הפך אותו ליותר טוב? שילוב יותר טוב של מאפיינים שונים כמו מכפלה, תדר מבנה IPS.

איך זה שיש מעבדים עם פחות GHz, אבל הם עדין נחשבים יותר טובים?

איך זה שלפעמים נגיד מעבד Pentium Dual-Core יותר טוב ממעבד Core2 Duo למרות שהוא חדיש יותר?

לדוגמא: ( כל הנתונים על פי האתר www.cpubenchmark.net)

Pentium Dual-Core T4200 @ 2.00GHz (מהירות CPU ממוצעתMHZ 1531) נחשב טוב יותר מאשר Intel Core2 Duo E4400 @ 2.00GHz (מהירות CPU ממוצעתMHZ 1875)

המעבדים הנ"ל כמו שאתה רואה שייכים לשתי סדרות שונות. חוץ מהפרשי תדר יש ביניהם הבדלים גדולים.

ה-D בנוי משני מעבדי פנטיום 4 שהולחמו ביחד (כמובן שהוכנסו הרבה שינויים למעבד כדי שזה יקרה והתיאור מאוד פשטני).

ה-Core2 מעבד חדש שכל הארכיטקטורה שלו נבנתה כדי להיות עם 2 ליבות. ובהתאם מתפקד באופן חסכוני יותר ויעיל יותר מהקודם (pentium D).

ושאלה אחרונה:

נגיד יש לי מחשב Pentium 4 @ 2.40GHz , האם זה יותר טוב, או פחות טוב ממעבד Pentium Dual-Core @ 2.00GHz ?

לראשון מהירות יותר גבוהה, אבל השני הוא Dual-Core האם הכוונה היא שבעצם יש שם 2 מעבדים של 2.00GHz ובתאוריה הם כמו 4.00GHz ?

באופן תיאורטי ביותר אם יש לך 2 מעבדים אחד הם 2 ליבות והשני עם ליבה אחת. ויש לך 2 משימות בלתי תלויות המעבד עם 2 הליבות יסיים את 2 המשימות כהמעבד עם הליבה הבודדת יסיים משימה אחת. מעשית זה לא עובד כך, המשימות תלויות, רק ליבה אחת יכולה לגשת לזיכרון בכל רגע נתון, וכל מיני בעיות אחרות.

יוכל להיות שעשיתי קצת סלט ואני מצתער אם כן.

תודה רבה לעוזרים!

הדברים העיקריים שכדאי שתיסתכל עליהם במעבד (מבחינת מהירות) הם IPS ,תדר, מכפלה, מבנה, זיכרוון מטמוןו.

אני גם לא מבין יותר מדי אז אם טעיתי תהיו עדינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים