עבור לתוכן

קירור שקט ל- HTPC (תקציב 500ש"ח)

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לשדרג את ה-HTPC שלי לקרור שקט יותר.

הנה המפרט הנוכחי:

מארז - (Thermaltake Bach (VB8000BNS

ספק - Antec TruePower Trio 550W

לוח אם - Asus P5N32-E-SLI Plus

מעבד - E6600

כרטיס מסך - XFX GeForce 9600GT 512MB

כרגע כל המאוררים במארז מקוריים: המאורר של ה-CPU, כרטיס מסך והמאוררים של המארז.

חשבתי להיפטר מכמה מהם ולהחליפם בקירור פסיבי:

קירור למעבד - CoolerMaster Hyper Z600

קירור לכרטיס מסך - Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2

בנוסף להחליף את המאוררים המקורים של Thermaltake שבאו עם המארז במאורר בודד גדול ושקט, אשמח להמלצות.

השאלות הקריטיות הם:

1. האם הקירור הפסיבי של המעבד נכנס במארז?

מידות גוף הקירור הן: 127.28mm x 127.28mm x 160mm

מידות המארז הן: 170mm x 430mm x 450mm

לא צופה בעיות בצדדים, אבל מה מבחינת הגובה? האם 40cm הם יותר מגובה לוח האם+מעבד?

2. האם קירור פסיבי זה ומאורר נוסף אחד יספיקו ע"מ לקרר את המארז. חשוב לציין כי זהו HTPC ולא מחשב למשחקים.

סך הכל מדובר בהשקעה של 500 ש"ח, סכום שאשמח להשקיע כדי לקבל קצת שקט בבית...

אשמח לכל המלצה נוספת! תודה!

פורסם

פותח התרד תוסיף את התקציב לכותרת בבקשה..כמו כן אם אתה לא מתכנן OC קיצוני...יש קירורים בחצי מהתקציב הזה שיספקו אותך..

כמו כן לגבי מאווררים..בספק אם תמצא מאווררי 60מ"מ "שקטים" אבל את ה80מ"מ בקידמת המארז אפשרי בהחלט להחליף..

והגובה של המארז שלך הוא 17 ס"מ..זאת אומרת שבאזור 14-16+- גובה..זה המקום שיש לך במארז..בדוק את זה..

פורסם
  • מחבר

taotao, תודה על התשובה. כפי שציינתי אני לא מתכנן OC בכלל וזאת מכיוון שהמחשב משמש כ-HTPC בלבד ולכן אין לי צורך (כרגע) ב-OC.

הדגש בבחירת גופי הקירור הינו שקט ולכן בחרתי בגופי קירור ללא מאוררים כתחלופה זולה לקירור מיים שהוא Overkill מבחינתי.

לגבי גובה המארז, אני יהיה חייב למדוד אבל כרגע נראה כי לא יהיה מספיק מקום לדחוס את הZ600 מכיוון שגובהו כמעט 13ס"מ....

אני מתכנן לנתק את המאוררי 60מ"מ ולהחליף את המאורר 80מ"מ, אשמח להמלצות? כמו כן, האם המאורר בקדמת המארז יספיק ליצירת סירקולציה?

פורסם

אתה צריך גופי קירור בפרופיל נמוך כמו:

Arctic Cooling Freezer 7 LP

SCYTHE Shuriken

לגבי המאווררי 60 מאחור תוכל להוריד אותם אבל תצטרך מאווררי 80 טובים מקדימה בשביל לשמור על זרימת אוויר טובה

ה60 עושים בעיקר רעש ולא אוויר

פורסם
  • מחבר

האם קיימים גופי קירור בפרופיל נמוך ללא מאוררים?

פורסם

אני לא חושב שקיימים קירורים פסיביים לפרופיל נמוך, כל הפסיביים שאני מכיר הם עצומים ובקושי נכנסים למארזים רגילים.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי ה-Silverstone SST-NT06 שגובהו 7.8ס"מ או ה-SST-NT01 v2.0 שגובהו 10.8ס"מ? לדעתי הראשון בוודאי יכנס מכיוון שמדובר במארז HTPC סטנדרטי ולא במארז Low-Profile. מישהו יכול לתת לי חוות דעת על גופי הקירור?

פורסם

הפסיבי הכי נמוך זה הנינגה מיני שאני לא בטוח שיכנס למארז שלך

הSILVERSTONE לא תפסו יותר מדי בארץ, את הNT01 צריך לבדוק התאמה ללוח שלך כי המבנה שלו מוזר יחסית והNT06 אולי נמוך אבל עם מאוורר הוא לא בדיוק כזה.

עדיף לדבוק בפרופילים הנמוכים שיש

פורסם
  • מחבר

ה-NT06 הוא Fanless Cooler, למה צריך להוסיף לו מאורר? המחשב לא תחת מאמץ מיוחד ולא בוצע בו OC.

גוף הקירור ללא מאורר צריך להספיק, לא?

פורסם

iakovl זה אומנם מארז HTPC..אבל כמו שאפשר לראות במפרט הגובה שלו די סביר ועומד על 17 ס"מ..

ככה שיש לו לפחות באזור ה14+- ס"מ מקום לקירור..ולכן גם קירורים גבוהים יכנסו בלי הרבה בעיות..

ככה שהNINJA MINI או קירור כגון הFREEZER יכנסו בלי הרבה בעיות..

כמו כן פותח התרד אני מבין את הצורך בשקט..אבל לא חסר קירורים פאסיבים עם מאווררים שקטים..שלא תשמע..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים