עבור לתוכן

למה התמונות שלי יוצאות מטושטשות לפעמים? אני לא ממש מרעיד את הידיים!

Featured Replies

פורסם

הדגם הוא Sony DSC-P72 Cyber-Shot Digital Camera ואני לא יודע למה חלק מהתמונות מטושטשות.

זה מוזר כי אם כל רעידה טנה הורסת את התמונה זה מוגזם לפי דעתי...מה אתם אומרים? (צילמתי את זה בגודל שלvga 640x480 כי לא היה לי באותו הרגע מספיק מקום בזיכרון בעע אז אולי זה גם קשור איכשהו?) רוב התמונות יוצאות חלקות וברורות בעיקר בבוקר אבל יש פה ושם ולפעמים לא קצת תמונות מטושטשות וזה דיי מעצבן ואני משדל כמה שיותר לא לרעוד עם הידיים

הינה דוגמאות:

1061071850.JPG

פורסם

צילום לילה

אין מה לעשות

הצמצם נפתח בין חצי שניה ל-2 שניות וכל תזוזה הכי קטנה מורגשת

אין מה לעשות נגד זה חוץ מלהניח את המצלמה על משהו קשיח

נסה להחזיק לייזר ולכוון אותו לקיר ממרחק של 5 מטר ותראה איך הוא משתולל.

נסה להחזיק לייזר ולכוון אותו לקיר במרחק של 50 מטר ותראה איך הוא משתולל עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה :D אבל גם למשל אם אני מצלם בחדר שלי כשיש אור של מנורת פלורוסנט אז זה יוצא קצת מטושטש אולי בגלל שלא כיוונתי את הwhite balance למצב של פלורוסנט?

פורסם

ההבדל הגדול הוא שבחדר אתה מצלם למרחק של 5 מטר גג אז כל תזוזה קטנה יחסית למרחק. כשאתה מצלם בחוץ אתה מצלם מקורות אור במרחק של 100 מטר ויותר וכל תזוזה של המצלמה גורמת לתזוזה גדולה של העצם אותו אתה מצלם. בדיוק כמו שאתה מכוון לייזר לקיר במרחק 5 מטר יש תזוזה קטנה אבל במרחק 100 מטר יש תזוזה גדולה (מה יש לי עם הלייזר הזה).

עריכה - המממ עכשיו שמתי לב שעניתי על משהו לא קשור :) אופס.

לגבי הפלורוסנט אין לי ממש מושג

פורסם

פלורסנט זה לא תאורה , אור לצילום זה אור שמש טבעי ושופע , אין מנורה שממש מתקרבת לזה , ומה לעשות שצילום זה בעצם אור שפוגע בחיישן או אור שמשפיע על חומר כימי בפילם ובלי אחד כזה התמונה לא יוצאת כמו שצריך.

בשביל זה יש פלאש במצלמות (חשבת שזה שם כי שיעמם למישהו? ;) ), וכמובן שפלאש לא אפקטיבי למרחקים גדולים ובמקרה כזה צריך לעשות חשיפה ארוכה ואת זה אי אפשר (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) לעשות בלי חצובה (חשבת שמצלמים בלילה עם חצובה גם כי משעמם למישהו... לא עובדים עם הדברים האלה סתם...) צילומים כמו שעשית אי אפשר לעשות בלי חצובה , ההכי הרבה שאתה יכול לעשות זה לכוון לISO גבוה ולהשתדל להיות כמה שיותר יציב (כולל תמיכה בגוף כמינימום) , אבל זה עדיין לא יעזור לגמריי - רק חצובה או השענה על משהו קשיח ושימוש בטיימר.

וזה שחוקי הטבע קצת מוגזמים בשבילך... כדאי ללמוד קצת על צילום לפני שקונים מצלמה או לקבל את הצילום איך שהוא אחרי שקונים אותה.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה פשוט אני דיי n00b בקטע של צילום...אבל בכל אופן זה דיי בסדר ולא בעייה ממש להעמיד את המצלמה במקום יציב ולעשות אותה אולי איפלו על timer תודה לכל מי שהגיב :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים