עבור לתוכן

אני מחפש מצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

אני די מתחיל בעיקרון בצילום, ובSLR אין לי ניסיון בכלל. אני צריך את המצלמה בשביל צילומי קהל (באירועים למיניהם) לפעמים קהל ענק ממש, צילומי אנשים צפציפיים (קלוז אפ), צילומי נוף (גם בגדול וגם בקטן) ושהמצלמה תתאים לצילום גם בבית גם בחוץ, גם באור שמש חזק וגם בצל, גם בתוך אולמות גדולים עם זום אפילו עד כדי כך שהפלאש לא יכול להגיע לאובייקט המצולם, בקיצור הכל. ושאני יוכל להוציא גם תמונות עמוקות שהכל מצולם חד (בצילום של קהל ענק במרחקים גדולים) וגם רדוד מאוד, מומלץ שאני יוכל גם לצלם קטעי וידאו באותה המצלמה.

התקציב שלי בעיקרון הוא עד 4000 בתשלומים כולל עדשה מינימלית אבל אני יכול להתגמש תלוי במה שתציאו לי.

שמעתי משהו שנקרא תצוגה חיה, למה הכוונה? יש דבר כזה לא לראות את מה שאני מצלם תוך כדי הצילום? אז כן זה חשוב לי לראות תוך כדי שאני מצלם.

יש לי עדיפות על קנון או ניקון על פני חברות קטנות יותר, אבל אני יכול להתגמש.

ראיתי אחרי ששלחתי את ההודעה את השאלון אז אני עורך ומוסיף.

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? סביבות ה4000 אני לא סגור

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? עדשה בסיסית ופלאש

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לא יודע

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כנראה שלא

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. היה לי עד עכשיו רק דמוי SLR

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? כתבתי למעלה

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? כן, כתבתי למעלה

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? ספורט לא נראה לי אבל אם יזדמן לי לצלם אני יצלם

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? חשיבות בינונית כמובן שחשוב לי גם לצלם בלי זה

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? קנון וניקון רק בגלל שהם הכי נפוצות, נסו להעביר אותי :P

מצב צילום ווידאו חשוב

כמות פיקסלים 8 ומעלה

פורסם

אין הרבה מצלמות DSLR שיודעות לצלם וידאו.

וחלק מאילו שיודעות, זקוקות למיקרופון חיצוני לסאונד, או שהפוקוס עובד רק ידנית במצב וידאו, או שהחשיפה שנקבעה בהתחלה נשארת לאורך כל הסירטון, או הכל ביחד...

פורסם

שתי מצלמות DSLR שקרובות לתקציב וכוללות ווידאו הן הניקון D5000 והנקון 500D. על ההבדלים בינהן אפשר לקרוא בפוסט הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404089.msg3469526#msg3469526

שתיהן חורגות מהתקציב בכ-600~700 ש"ח (בקנייה עם עדשת קיט 18-55).

פורסם
  • מחבר

שתי מצלמות DSLR שקרובות לתקציב וכוללות ווידאו הן הניקון D5000 והנקון 500D. על ההבדלים בינהן אפשר לקרוא בפוסט הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404089.msg3469526#msg3469526

שתיהן חורגות מהתקציב בכ-600~700 ש"ח (בקנייה עם עדשת קיט 18-55).

איך הן מבחינת התצוגה החיה?
פורסם

התצוגה החיה די דומה, אבל בניקון יש מסך מפרקי. בקנון המסך אמנם קבוע, אבל האיכות שלו גבוהה יותר.

פורסם

אני די מתחיל בעיקרון בצילום, ובSLR אין לי ניסיון בכלל. אני צריך את המצלמה בשביל צילומי קהל (באירועים למיניהם) לפעמים קהל ענק ממש, צילומי אנשים צפציפיים (קלוז אפ), צילומי נוף (גם בגדול וגם בקטן) ושהמצלמה תתאים לצילום גם בבית גם בחוץ, גם באור שמש חזק וגם בצל, גם בתוך אולמות גדולים עם זום אפילו עד כדי כך שהפלאש לא יכול להגיע לאובייקט המצולם, בקיצור הכל. ושאני יוכל להוציא גם תמונות עמוקות שהכל מצולם חד (בצילום של קהל ענק במרחקים גדולים) וגם רדוד מאוד, מומלץ שאני יוכל גם לצלם קטעי וידאו באותה המצלמה.

התקציב שלי בעיקרון הוא עד 4000 בתשלומים כולל עדשה מינימלית אבל אני יכול להתגמש תלוי במה שתציאו לי.

אתה מצפה ליותר מדי ממצלמה ועדשה ב-4K. אתה רוצה למעשה מערכת שיודעת להוציא תמונות חדות גם בתנאי תאורה קשים ועם טווח זום מרשים. אתה גם מבקש תמונות מאוד רדודות, מה שעדשת קיט עם מפתח מרבי של 3.5-5.6 תתקשה לתת לך (שלא לדבר שרוב עדשות הקיט נותנות תמונות חדות רק במפתח 7-10). בנוסף אתה מבקש גם תצוגה חיה אפקטיבית ואופצית וידאו שמצמצים את הבחירה שלך עוד יותר...

על מנת לקבל המלצה טובה, אתה חייב לצמצם את הדרישות או להרחיב (מאוד) את התקציב.

פורסם

אי אפשר להמליץ לו קאנון 400די?

פורסם

אי אפשר להמליץ לו קאנון 400די?

לא, כי צילום וידאו חשוב לו.

פורסם

שלום.

אמנם לא SLR אבל עונה על רוב הצרכים שלך: תנסה לבדוק Canon PowerShot SX1 IS . כדי ללמוד לעומק תכנס ל-http://www.dpreview.com/reviews/canonsx1is .

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים