עבור לתוכן

מפרט עד 2000 ללא היקפי, צריך עזרה לגבי חלקים מסוימים

Featured Replies

פורסם

1. לא שידוע לי.

2. RTFM !

3. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

1. לא שידוע לי.

2. RTFM !

3. לשיקולך.

מה זה RTFM?

פורסם

RTFM

ואיזה היגיון יש בלצטט את ההודעה שמעל הודעתך ? "לעשות כבוד" למחבר ? ;)

פורסם
  • מחבר

ממש לא כדי לעשות כבוד אלא כדי להסב את תשומת הלב על מה אני שואל ולמי אני מפנה את השאלה.

דבר שני, אם הייתי רוצה ל-RTFM אז הייתי קורא על כל החלקים ומרכיב את המחשב לבד. אם פניתי לפורום כאן ושאלתי לא מעט שאולות ופירסמתי לא מעט הודעות אז כנראה שאני לא מעוניין בכך והייתי רוצה לקבל תשובה מכובדת.

אם כל אחד היה פשוט RTFM אז לא היינו צריך את הפורום הזה (או כל פורום אחר)...

תחשבו על זה...

פורסם

עם כל הכבוד, דבריך שקולים ל-"עשו נא בשבילי את העבודה, כי אני לא מעוניין לטרוח". גישה זו, כפי שאני מקווה ששמת לב (אולי רק עכשיו ?), איננה מקובלת - לא פה, ולא באף פורום אחר שבו ביקרתי עד עתה - בארץ או בעולם, ולא בכדי : אף אחד לא אוהב נצלנים.

ובכלל, מי שיגיע לכאן עם שיעורי-בית מוכנים בד"כ יזכה לייעוץ מושקע יותר, כי הרבה יותר מתגמל לסייע למי שמעוניין ומנסה לסייע לעצמו (ובכך גם מסייע למי שמסייע לו) - מאשר למי שבא רק כדי לקחת - "שואל לא מעט שאלות, ומפרסם לא מעט הודעות", אולי להודות, ולהיעלם... עד הפעם הבאה שצריך משהו !

פורסם
  • מחבר

עם כל הכבוד, אתה ממש טועה.

אם הייתי נוקט בגישה הזו לא הייתי שואל שאלות אלא מקבל מפרט וכמו ילד טוב הולך וקונה אותו. דבר שני, אם תחזור להודעה הראשונה אתה תראה שעשיתי לא מעט שיעורי בית, באתי מוכן (ואפילו מאוד מוכן) והשאלות מגיעות ממקום בו אני יודע מה אני צריך אבל הידע שלי בחלקים השונים אינו מעמיק ונכנס לרזולוציה כמו אנשים אחרים כאן בפורום שאני שמח ללמוד מהם. אני ממש לא כאן כדי "לקחת"!

אם אני בתור רואה חשבון לעתיד אראה שאלה של מישהו על המס שלקחו לו, אני לא אפנה לפקודת מס הכנסה בת 500 עמודים אלא אסביר לו את מדרגות המס ונקודות הזיכוי ומשם הוא יוכל לחשב את מה שיצטרך.

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה.

שיהיה שבוע מקסים!

פורסם

מבקש-עצתי, ובפרט כזה שאיננו לקוח (ואינני מתוגמל בעד זמני המושקע פה ביד-רחבה), בכל תחום שבו אעסוק אי-פעם, שיש לו גישה לרשת, ומסוגלות סבירה להריץ שאילתא במנוע-חיפוש, בעניין שבו אני משוכנע כי יוכל להשיג כך את התשובה המבוקשת ובקלות רבה (וגם ללמוד ולהחכים קמעא בדרך...), בד"כ יקבל RTFM כתשובה.

והרי ל-RTFM שלך זכיתה כאשר שאלתה שאלה המעידה, לכל הפחות, על עצלנות קיצונית ("מה ההבדל בין מעבד ה-E5200 ל-E5300 ?") - כאשר השקעה בחיפוש של פחות זמן מזה שנדרש לכתיבת הודעתך, הייתה מניבה לך את התשובה המדוייקת, אז בלי הצטדקויות, בבקשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים