עבור לתוכן

משהו שאני רוצה להגיד בנושא קונסולות-מחשב

Featured Replies

פורסם

הווי,בזכות הממשק הפשוט שלו(אין צורך לשנן כפתורים או ללמוד להשתמש בג'ויסטיק,רק לנופף עם השלט והכל עובד),ה"טריק" המגניב שלו("אתה עושה פעולה והדמות בטלוויזיה עושה בדיוק אותו דבר!!"),והמשחקים הצבעוניים והקלילים שלו,פתחו דלת לעולם הקונסולות לאנשים שמעולם לא שיחקו ומעולם לא חשבו שישחקו במשחק כלשהו..עקרות בית,אנשים בוגרים,אנשים שלא מתעניינים במשחקים אבל כן מתעניינים באימונים אינטרקטיביים סטייל WII FIT..ובגלל כל אלו הקונסולה הזו היא הנמכרת ביותר בדור הנוכחי,ואולי גם המפורסמת ביותר..נינטנדו פשוט הצליחו להגדיל את קהל היעד של המוצר שלהם,וע"י כך גם הגדילו את המכירות שלהם בצורה משמעותית.

אז להגיד שאין אנשים אחרי צבא עם WII? זה הכי פחות נכון,כי עובדתית יש הכי הרבה אנשים מבוגרים שמשחקים בווי,ולאו דווקא באקסבוקס או בPS3,יש מבין?

• תגובות 178
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הWII לא פונה לדמוגרפיה הקלאסית של גברים בגילאי 18-35 שקונסולות פנו אליה עד עכשיו, אבל בכל דמוגרפיה אחרת, היא הצלחה מטורפת. החיסרון של העניין זה שאלו דמוגרפיות הרבה פחות רווחיות פר אדם. הם קונים פחות משחקים, וקשורים פחות למותג ולכן כשסוני וMS יכנסו לתחום חזק, נינטדו עשויה להיות בבעיה.

פורסם

^

מצד אחד אתה לגמרי צודק,אבל אסור לשכוח שכשמדובר בדמוגרפיה קז'ואלית ולא בררנית,נינטנדו והמפתחות האחרות לווי יכולות להרשות לעצמן להשקיע הרבה פחות במשחק,והוא עדיין ימכר במספרים סבירים מפני שזו לא אוכלוסייה בררנית מדי,לעומת זאת המפתחות לבוקס ולPS3 יודעות מראש שמשחק הוא לא בעל תקציב של הפקה הוליוודית וציוני AA באתרי הביקורות-הוא לא ימכור.

ולכן,גם אם הPS3 והבוקס ימכרו על פניו יותר משחקים(וקונסולות),הרווח הגולמי של נינטנדו עדיין יהיה גדול הרבה הרבה יותר,וזה מה שנינטנדו חותרים אליו ממילא..הם מרוויחים הון עתק רק על מכירות הקונסולה מיום השקתה,מרוויחים הון על משחקים פשוטים להחריד וגם על "ציוד עזר" במחיר מופקע..בעוד שמייקרוסופט וסוני נלחמים בכדי להציג מספרים מרשימים,נינטנדו לא צריכה את זה..היא את הכסף הגדול עושה כבר מזמן..

פורסם

אני לא כל כך בטוח גם לגבי זה. נינטדו בטוח מרוויחה מהעניין, כל השאר- לא בטוח. הביאו כתבה לא מזמן שצריך למכור בערך מיליון עותקים בשביל להיות רווחי בWII, וממש מעט כותרים מגיעים לזה- הרוב של נינטדו.

פורסם

זה אולי מסביר למה כמעט ואין משחקי צד ג' טובים וגדולים לווי..אבל מה זה מעניין את נינטנדו? כל עוד הם מרוויחים ויפה..

פורסם

זה מעניין את נינטדו כי תמיכת צד שלישי מאפשרת מחזור חיים ארוך יותר לקונסולה, ומן הסתם כסף על רישיונות, SDK וכו

פורסם

נינטנדו אוהבת למרוח את הקהל שלה עם אותם כותרים שהיא משחררת. הבעיה שהקהל של נינטנדו חיים בבועה ולא מוכנים להבין שכל שנה שנינטנדו משחררת משחק לאותו כותר היא למעשה לא מחדשת להם, היא רק מורחת אותם.

בכ"מ חן, עדיין לא ענית לי על השאלה שלי-בן כמה אתה?

אתה יחסית דביל אני חייב להודות, אתה מדבר דברים שאין לך מושג בהם, דברים שאתה לא מבין בהם. לדבר על משבר כלכלי? אתה כולה ילד קטן שעדיין חיי על חשבון ההורים, הרבה אנשים פה עובדים ומפרנסים את עצמם ובנוסף לכך מרשים לעצמם לקנות משחק כי בשביל זה הם עובדים, כדי שיהיה להם את הכסף לקנות את המשחק שהם חושקים בו. אני אישית עובד ומרוויח כסף ולצערי אני מרוויח סכום קטן ועם הסכום הזה אני ממן לעצמי לימודי נהיגה, פלאפון, מחשב, פסיכומטרי ולמרות שעם הסכום הקטן הזה אני משלם את כל זה, אני עדיין שומר בצד כסף לקנות משחקים. אתה יודע למה אני שומר כסף למשחקים? כי משחקי קונסלות עדיפים על מחשב ב100%. אני מעדיף לקנות משחק כי זאת התרומה היחידה שאני יכול לתת למפתחי המשחק ולקוות שהם ימשיכו לפתח משחקים לקונסולות ולא ירוצו כבר למצוא עבודה אחרת והנה עוד כותר הלך לעולמו.

ובהצלחה בהמשך הדיון, אני עברתי מפה ללמוד לבגרות שלי אז היה שלום אנשים.

פורסם

אני מעדיף לקנות משחק כי זאת התרומה היחידה שאני יכול לתת למפתחי המשחק ולקוות שהם ימשיכו לפתח משחקים לקונסולות ולא ירוצו כבר למצוא עבודה אחרת והנה עוד כותר הלך לעולמו.

זה הטיעון הכי מטומטם ששמעתי בפורום הזה אי פעם.

מפתחי המשחקים לא צריכים תרומות, וזו לא תרומה, אתה משלם כי זה מוצר שמוכרים לך ואתה חושב שזה נכון ושווה לשלם עליו ממיטב כספך.

ה"תרומה" שלך היא לא מה שגורם להם להשאר בעבודה שלהם כי בעבודה שלהם יש המון כסף, הלוואי על כולנו עבודה כזאת.

גילוי נאות - אני פיראט.

פורסם

הWII לא פונה לדמוגרפיה הקלאסית של גברים בגילאי 18-35 שקונסולות פנו אליה עד עכשיו, אבל בכל דמוגרפיה אחרת, היא הצלחה מטורפת. החיסרון של העניין זה שאלו דמוגרפיות הרבה פחות רווחיות פר אדם. הם קונים פחות משחקים, וקשורים פחות למותג ולכן כשסוני וMS יכנסו לתחום חזק, נינטדו עשויה להיות בבעיה.

נינטנדו פונים לכולם

אתה יכול להגיד בצדק שמבחינת אחוזים לקונסולה יש פחות קור בWII

בגלל שהרבה מהאחוזים הם משחקי \מסיבה \קזואל \כושר ושטויות אחרות -אבל בכל זאת יש קהל נכבד של גימרים שיש לו את הקונסולה בנוסף לקונסולה אחרת

עכשיו בעניין חברות צד שלישי היום גם בזה הWII מוכר יותר צד שלישי -אולי לא יותר משחקי קור

אבל כן יותר צד שלישי מהאחרות ככה שנינטנדו לא צריכה לדאוג

בנוגע לנטל והפרויקט של סוני עד שהם יגיעו לשוק ובכלל יתבססו בשוק אני מצפה לשמוע הרבה על היורש של הWII

כי זה בערך 5-6 שנים מההשקה ועוד של קונסולה מבוססת גימקיוב

גם בלי נטל לWII יש את החסרונות שלה שבסופו של דבר יפילו אותה באופן טבעי

אבל תחשוב על זה ככה עוד שנה וחצי לנטל +שנה שיקח לו במידה ויצליח ליתבסס בשוק גם ה360 לא יהיה בדיוק טכנולוגיה חדישה

מלא לPS3 שיש ארד דיסק ובלו רי בכל חבילה אז מפתחים יכולים לנצל אותו יותר לטווח ארוך

אם ה360 או שמחיבים ארד דיסק או שמתפשרים על האיכות הסופית של המשחק

פורסם

בחיי איזה קישקוש אתה כותב, בקונסולה המפתחים פשוט מורידים לך ים פרטים (POLY COUNT) למודלים ואיכות הטקסטורה, על מנת שהקונסולה תצליח להחזיק-

קצב של 30 FPS.

במחשב יש לך אפשרות לשלוט על רמת פירוט גראפית, זה שאנשים ישר מרימים את כל ההגדרות על מכסימום למרות שאין להם יכולת בכרטיס...

זה כבר סיפור אחר.

וצר לי לאכזב אותך, שיחקתי GTA IV על PS3 מול מחשב, ו... למרות שהמשחק הוא פורט מהקונסולה! רמת הפירוט וספירת הפוליגונים במודלים היא לפחות פי כמה-

מהקונסולה.

תצאו כבר מהסרט...? PS3=7800GTX / XBOX360=XT1900XTX נו... כמה דורות זה כבר.

הקישקוש היחד פה הוא אתה אני אמרתי שהיא רק נראת דומה(הבדלים לא כל כך בולטים ולפעמים בלתי נראים) תראה למשל FAR CRY 2 כנראה ממש דומה לגרסת המחשב. ברור שיש הבדל בין מחשב שכל שנה מתחדש לקונסולה אבל כל היתרון בקנסולה שקונים פעם אחת וזהו ולא צריך לשדרג ומבחינה כלכלית זאת אפשרות מעולה . חוץ מי זה שיש הרבה משחקים שאפשר לשחק כמה אנשים אז אל תבלבל את המוח שהמחשב זה הכי טוב כי זה לא נכון לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרנות. GTA IV הוא פורט עלוב עזוב אותי מהמשחק הזה יש לו מנוע כבד ולא יעיל בכלל .

בנוגע לנטל והפרויקט של סוני עד שהם יגיעו לשוק ובכלל יתבססו בשוק אני מצפה לשמוע הרבה על היורש של הWII

כי זה בערך 5-6 שנים מההשקה ועוד של קונסולה מבוססת גימקיוב

גם בלי נטל לWII יש את החסרונות שלה שבסופו של דבר יפילו אותה באופן טבעי

אבל תחשוב על זה ככה עוד שנה וחצי לנטל +שנה שיקח לו במידה ויצליח ליתבסס בשוק גם ה360 לא יהיה בדיוק טכנולוגיה חדישה

מלא לPS3 שיש ארד דיסק ובלו רי בכל חבילה אז מפתחים יכולים לנצל אותו יותר לטווח ארוך

אם ה360 או שמחיבים ארד דיסק או שמתפשרים על האיכות הסופית של המשחק

מסכים עם כל מילה

נטל יצא בחג המולד 2010

פורסם
  • מחבר

הבנתי.אז הWII בעיקרון היא יותר קונסולה חברתית,בעוד שהאחרון הן קונסולות יותר למשחקים לבן אדם אחד

עכשיו לגבי הגראפיקה שאמרו כאן-בדיוק בגלל העובדה שאתה קונה פעם אחת מכשיר והגראפיקה תמיד אותו דבר,זה חיסרון!מכיוון שהגראפיקה קבועה תמיד,אבל בשלב מסויים היא יורדת וניהית פחות טובה,לעומת זאת במחשב אתה שם כרטיס מסך שיכול להחזיק משחקים עם דרישות גבוהות מאוד הרבה זמן,ועדיין תראה גראפיקה מצויינת ולא תראה שום ירידה גראפית

פורסם

לא הבנתה הWII פונה לקהל רחב וגם הPS3\360 פונים לקהל רחב

פשוט הקהלים בWII יותר מפוזרים אם נגדיר את זה ככה כי היא הצליחה לחדור ליותר קהלים שלא קנו בעבר קונסולות

קהלים כמו זקנים\עקרות בית \וכו

אבל גם MS וסוני רוצים חלק ב"עוגה" הזאת אחרי שהם הבינו שהיא קימת

מבחינה של משחקים אם חברים זה קיים גם ב360 \PS3

ומשחקים לשחקן יחיד קימים בWII

ויש יתרונות וחסרונות לכל פלטפורמה אין קונסולה מושלמת אבל כל קונסולות המינסטרים מקבלות מיגוון משחקים

להרבה סוגי קהל שונים

פורסם

בסדר, נכון מה שתגיד...

אפשר להתקדם הלאה? כי זה מתחיל :עכביש:

פורסם
  • מחבר

הנה,עכשיו בדקתי איך רואים עם ה4850 שקניתי היום,ורואים ממש טוב,אפילו אני חושב יותר טוב מPS3

מחר אני אצלם תמונה(רק אם אפשר להזכיר לי איך כי אני לוחץ PRTSCN) וזה לא מצלם משום מה...

ומישהו אחר כמו ליביו יעלה תמונה של PS3 ונראה

אה דרך אגב,אם יש לכם מחשב,שמחובר למסך LCD גדול שמסוגל לשדר FHD,זה בדיוק כמו שיש לכם סוני 3,רק המשחקים שונים

אז מה ההבדלים?חוץ מבלו ריי שיש בPS3...

פורסם

ההבדלים הם במשחקים שאני כתבתי - אין אותם למחשב.

אין לי ספק שעם 4850 ומחשב חזק אתה תראה יותר טוב במשחקים שיוצאים גם וגם ואף אחד לא אמר אחרת.

ליביו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים