עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט INTEL ב5400 ש"ח למשחקים וכו'

Featured Replies

פורסם

שלום רב לאנשי הפורום!! :D

אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר.

* המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'...

* OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות.

* המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD.

* בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. :)

המפרט:

CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1

Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) - [685 NIS] 1

Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory - [317 NIS] 2

Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [543 NIS] 1

Video Card : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card - [1,700 NIS] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [51 NIS] 1

CD/DVD-ROM : DVD-ROM BenQ 16/48 Retail - [260 NIS] 1

Case : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case - [299 NIS] 1

Service : Computer Assembly - [151 NIS] 1

סה"כ : ¤ 5395

ולשאלות:

* האם אני צריך לקנות קירור בנפרד מהמעבד? האם הקירור שמגיעה עם המעבדים של אינטל מספיק טוב כדי לספק יציבות של המערכת (ללא OC)? האם מגיעה בכלל קירור עם המעבד?

*האם הלוח אם מגיע עם הביוס המעודכן ביותר לאותו לוח או שאני אצטרך לעדכן אותו בעצמי לאחר הקניה?

* בשם של כרטיס המסך מה ה - DH מייצג? לתקופה הארוכה (לפחות שנתיים) עד כמה עדיף לקנות את הרדאון 9800NP מאשר את הרדאון Radeon 9500 Pro(אני מבין שהשאלה הזו מקומה בפורם גראפיקה אך רציתי לנסות לקבל תשובה מסודרת במקום אחד)?

אהה... וליתר בטחון לכרטיס המסך הזה אני אוכל לחבר את המסך הרגיל שיש לי בבית(Samsung SyncMaster 750s), נכון?

* מה אתם אומרים על CD/DVD-ROM של BenQ?

* ושאלה אחרונה: כיוון שאני מתכוון כנרא לקנות ב PCHardware.co.il אני אשמח אם מישהו יוכל לספר לי על ניסיונו איתם ועל אופי השירות או להפנות אותי לת'רדים שעסקו בנושא כיוון שאני לא הצלחתי למצוא כאלה, שדנו ב PCHardware.co.il !

אודה מאד על כל התייחסות ונסיון לעזור!!

תודה מראש, Talkman !!

8)

פורסם

השינוי היחיד שכדאי לעשות הוא לקחת כלוח אם את ה-NEO2-ILS של MSI, שהוא הלוח עם הביצועים הטובים ביותר בגלל ה-Dynamic Overclock שלו, אשר אומר שהוא עושה אוטומטית OC כאשר יש עומס.

תשובות לשאלות:

1)לא צריך לקנות שום קירור בנפרד, כי בניגוד לקירור שבא עם מעבדי AMD, הקירור המקורי של Intel הוא מעולה, ואנשים הצליחו להגיע איתו ל-OC מאוד גבוה, אז אין לך בשביל מה להחליף אותו.

2)הלוח מגיע עם הביוס הכי חדש נכון לתאריך ייצורו של הלוח, לכן בדרך כלל תצטרך לעדכן את הביוס.

3)אני לא יודע מה זה ה-DH, אבל מה שבטוח זה שה-R9800NP הוא טוב מה-R9500PRO, זה לא הבדלים של יום ולילה, אבל יש הבדלים, ושני הכרטיסים יספיקו לך לשנתיים הבאות ויותר. וברור שהמסך יתאים, לא יהיה שום בעיה.

4)ה-DVD-ROM של BenQ נחשב די טוב, אתה יכול לראות סקירה עליו פה:

http://test2.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=106

5)אני לא יודע, אחרים יספרו לך.

פורסם

ולשאלות:

* האם אני צריך לקנות קירור בנפרד מהמעבד? האם הקירור שמגיעה עם המעבדים של אינטל מספיק טוב כדי לספק יציבות של המערכת (ללא OC)? האם מגיעה בכלל קירור עם המעבד?

*האם הלוח אם מגיע עם הביוס המעודכן ביותר לאותו לוח או שאני אצטרך לעדכן אותו בעצמי לאחר הקניה?

* בשם של כרטיס המסך מה ה - DH מייצג? לתקופה הארוכה (לפחות שנתיים) עד כמה עדיף לקנות את הרדאון 9800NP מאשר את הרדאון Radeon 9500 Pro(אני מבין שהשאלה הזו מקומה בפורם גראפיקה אך רציתי לנסות לקבל תשובה מסודרת במקום אחד)?

אהה... וליתר בטחון לכרטיס המסך הזה אני אוכל לחבר את המסך הרגיל שיש לי בבית(Samsung SyncMaster 750s), נכון?

* מה אתם אומרים על CD/DVD-ROM של BenQ?

* ושאלה אחרונה: כיוון שאני מתכוון כנרא לקנות ב PCHardware.co.il אני אשמח אם מישהו יוכל לספר לי על ניסיונו איתם ועל אופי השירות או להפנות אותי לת'רדים שעסקו בנושא כיוון שאני לא הצלחתי למצוא כאלה, שדנו ב PCHardware.co.il !

*הקירור שבא עם מעבדי INTEL מצוין ללא OC, וגם בכלל לא רע ב-OC (אתה יכול לבדוק בדטאבייס של האתר ולראות שלא מעט אנשים עברו עם הקירור המקורי של INTEL את ה-3GHz).

*הלוח מגיע עם ה-BIOS הכי עדכני נכון לאותו הזמן שייצרו אותו. בכל מקרה, אם לא תתקל בבעיות מיוחדות, לא תצטרך לעדכן BIOS.

*DH נראה לי שזה מתקשר ליציאת ה- DVI או לאי יציאת ה- VIVO, אבל לא סגור על זה. בכל מקרה, כפי שהסברתי לך בת'ראד שפתחת בפורום גראפיקה, R9800 כרטיס מעולה ומשתלם מאוד (אולי אפילו המשתלם ביותר כיום) וההבדלים בינו לבין R9500P גדולים מאוד.

וכמובן שהוא יתחבר למסך שלך. אין מה לדאוג ;D

*כונן DVD מעולה!

*לא יצא לי לקנות שם מחשב, אבל הם נחשבים למקצועיים והיחס שנתנו לי כשביקרתי בחנות היה מצוין.

כנ"ל לגבי זיגזאג, שאף נחשבת אולי לחנות הטובה ביותר בארץ בכל הנוגע לרמת השירות (ואיכות הרכיבים שהיא מוכרת, גבוהה לפחות כמו זו של PCH). שווה לבדוק גם שם...

השינוי היחיד שכדאי לעשות הוא לקחת כלוח אם את ה-NEO2-ILS של MSI, שהוא הלוח עם הביצועים הטובים ביותר בגלל ה-Dynamic Overclock שלו, אשר אומר שהוא עושה אוטומטית OC כאשר יש עומס.

בהחלט פיצ'ר חביב, אבל לדעתי הלוח של Abit יותר טוב. (ואל תביא לי עכשיו קישור לסקירת המובו של טום ;) )

* המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'...

אתה יכול לפרט עד כמה עריכת הוידאו תהיה מקצועית?

זה פרט מאוד חשוב, כי זה עלול לשנות לך כמה דברים במפרט.

תן בבקשה פרטים על רמת המקצועיות של עריכת הוידאו שאתה מתכנן...

פורסם

אחלה מפרט בנית לך. מבחינת שירות PCH נותנים שירות טוב מנסיון, אין לי טענות כלפיהם. חנויות נוספות שמספקות שירות טוב הן זיגזג וסיפלטק, כאשר בסימפלטק בודקים לך את החומרה שקנית אישית כדי לבדוק שהיא אכן תקינה (לא צוחק).

פורסם

*הקירור שבא עם מעבדי INTEL מצוין ללא OC, וגם בכלל לא רע ב-OC (אתה יכול לבדוק בדטאבייס של האתר ולראות שלא מעט אנשים עברו עם הקירור המקורי של INTEL את ה-3GHz).

*הלוח מגיע עם ה-BIOS הכי עדכני נכון לאותו הזמן שייצרו אותו. בכל מקרה, אם לא תתקל בבעיות מיוחדות, לא תצטרך לעדכן BIOS.

*DH נראה לי שזה מתקשר ליציאת ה- DVI או לאי יציאת ה- VIVO, אבל לא סגור על זה. בכל מקרה, כפי שהסברתי לך בת'ראד שפתחת בפורום גראפיקה, R9800 כרטיס מעולה ומשתלם מאוד (אולי אפילו המשתלם ביותר כיום) וההבדלים בינו לבין R9500P גדולים מאוד.

וכמובן שהוא יתחבר למסך שלך. אין מה לדאוג ;D

*כונן DVD מעולה!

*לא יצא לי לקנות שם מחשב, אבל הם נחשבים למקצועיים והיחס שנתנו לי כשביקרתי בחנות היה מצוין.

כנ"ל לגבי זיגזאג, שאף נחשבת אולי לחנות הטובה ביותר בארץ בכל הנוגע לרמת השירות (ואיכות הרכיבים שהיא מוכרת, גבוהה לפחות כמו זו של PCH). שווה לבדוק גם שם...בהחלט פיצ'ר חביב, אבל לדעתי הלוח של Abit יותר טוב. (ואל תביא לי עכשיו קישור לסקירת המובו של טום ;) )אתה יכול לפרט עד כמה עריכת הוידאו תהיה מקצועית?

זה פרט מאוד חשוב, כי זה עלול לשנות לך כמה דברים במפרט.

תן בבקשה פרטים על רמת המקצועיות של עריכת הוידאו שאתה מתכנן...

מיידל'ה, אני מציע לך ללכת לחטוב עצים :lol:

בבקשה,וזה לא טום...:

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=63936

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=64325

פורסם

אחלה מפרט בנית לך. מבחינת שירות PCH נותנים שירות טוב מנסיון, אין לי טענות כלפיהם. חנויות נוספות שמספקות שירות טוב הן זיגזג וסיפלטק, כאשר בסימפלטק בודקים לך את החומרה שקנית אישית כדי לבדוק שהיא אכן תקינה (לא צוחק).

כנ"ל זיגזאג. לאחר שהם מרכיבים את המחשב, הם מריצים עליו 3DMark למשך 8 שעות לבדוק שהכל תקין ואין קריסות.

אתה מביא לי קישור לאתר מאומץ של MSI (NeoSeeker)???

פורסם

WTF?אתר מאומץ של MSI?על מה אתה מדבר?תן הוכחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על התגובות וכמובן שאשמח אם תמשיכו ככה! ;)

בקשר לעריכת הוידאו, אני אסביר!!

אני מתכנן לקנות בערך עוד חצי שנה (עד שנה) מצלמת וידאו דיגיטלית, ואני רוצה, שתיהיה לי האפשרות להעביר את הסרטים באופן דיגיטלי למחשב ואז לערוך את הסרטים הללו. הסרטים יהיו סרטים של המשפחה והחברים לא משהו ממש מקצועי, אבל בכל זאת אני רוצה שתיהיה לי את האופציה לערוך אותם (להוציא קטעים, להוסיף קטעים, להוסיף הפקטים מצחיקים או סתם יפים ובאותה הזדמנות לקבל קצת ניסיון חובבני סתם בשבילי כדי שאם אני אצטרך אני אוכל לעשות מה שצריך).

כמובן, שכרגע אני לא יודע איזה מצלמה אני בדיוק אקנה או איך אני מתכוון לייצא את הסרטים מהמחשב אבל סביר להניח שתחילה אני אקנה כרטיס שיאפשר לי להוציא וידאו באיכות טובה יותר מ VIVO או שאולי אחסוך קצת ואקנה צורב DVD או לך תדע אולי המצלמה יכולה להעביר את הסרט מהמחשב אליה בחזרה. :P

אז כרגע סך הכל אני רוצה להכין את הקרקע לנושא כלומר, שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי לבצע עריכות מסוג זה.

מה אתם אומרים...?

אודה לכם מאד אם תגיבו ואהיה אסיר תודה על כל ניסיון לעזור!!

8)

פורסם

אוקיי, אם זה לא רציני אז המפרט בסדר, רק שאני חושב שכדאי לקחת כונן קשיח יותר גדול.

WD 120GB 7200rpm ATA100 8MB Buffer זה עולה עוד 200 ש"ח מהכונן הקיים במפרט שלך.

WTF?אתר מאומץ של MSI?על מה אתה מדבר?תן הוכחה.

חחח מצטער על ההאשמה, אבל ממבט חטוף על השם חשבתי על משהו כזה... ;D

בכל אופן, זה לא ישנה את דעתי. IS7 יותר טוב, לדעתי (ואני בטוח שגם לדעת עוד רבים מפה)

פורסם
  • מחבר

"The Shark", קודם כל תודה על התגובה/עצה, בעיקרון אני מתחתי ממש את התקציב שלי כך, שאני לו יכול להרשות לעצמי להוסיף אפילו עוד 200 ש"ח.

ואם אני אבחר בהרד דיסק יותר גדול אני אצטרך לוותר על כרטיס המסך, שבחרתי, ומצד שני בנתיים אני חושב, שה80 ג'יגה, שבחרתי יספיקו לי יחסית להרבה זמן. אחרי הכל לא כתבתי קודם, אבל יש לי צורב בבית, שאני אוסיף כאשר אקבל את המפרט/מחשב, כך שכל מיני דברים, שאני אוריד מהאינטרנט ילכו לצריבה בצורה מסודרת. ומה שנשאר זה מערכת הפעלה משחקים ותוכנות כך, שאני חושב, שבנתיים ה80 ג'יגה מספיק בהחלט, לא כך?!

וחוץ מזה אחרי זמן מסויים (ואני חושב, שיותר משנה וחצי - שנתיים) כשההרד דיסק יתמלא, ואני אצטרך הרדיסק יותר גדול או מהיר הרי אני בטוח, שאוכל לקנות אז את הרד דיסק המבוקש תמורת פחות כסף, ולקבל ביצועים טובים יותר. במיוחד עם ההתקדמות וההתפתחות של תקן ה SATA, ותקן זה נתמך ע"י לוח האם במפרט שהרכבתי.

הערה:

מי, שיגיד, שתקן הSATA יתפתח לקצבים גדולים יותר מהיום (כגון: 600MB/Sec) צודק אבל בטוח, שתיהיה גם תאימות לאחור! :)

אשמח לשמוע עוד דעות/הצעות/תגובות! :D

8)

פורסם

אתה צודק בהחלט בקשר לHD

פורסם

Talkman, הבנת אותי לא נכון.

אני בדעה מוחלטת שבנאדם ממוצע לא צריך יותר מ-80GB איחסון. אבל אצלך המצב שונה... אתה אומר שאתה רוצה אופצייה לעריכת וידאו, ועריכת וידאו היא לא שימוש ממוצע ::)

אין לך מושג כמה מקום יכול לקחת סרט וידאו...

ובקשר לצורב, כל עוד אין לך צורב DVD זה לא רלוונטי. צורב רגיל צורב במקסימום 800MB... סרט וידאו שמועתק למחשב לוקח כמה ג'יגות טובות, שאפילו צורב DVD לא תמיד יצליח לצרוב :-\

אבל בסדר... תשאר עם מה שיש לך, כשתחליט להתחיל לערוך וידאו ותקנה כרטיס מקצועי לכך, קנה גם עוד כונן קשיח של 40GB... זה כבר יספיק :P

פורסם
  • מחבר

סבבה... הרי אני כמו, שציינתי קודם, לא מתכוון להתחיל לערוך את הווידיאו היום או מחר ולכן אם אני אראה, שאני זקוק למקום אז אני באמת אקנה עוד הרד דיסק! ואפילו יותר מ40 ג'יגה. וכמו, שציינתי בתגובה הקודמת שלי סביר להניח, שאותו הרד דיסק יהיה יותר זול ואף בעל ביצועים טובים יותר!

רציתי להוסיף:

ששמתי לב שבין כל החנויות הישראליות באינטרנט, שגלשתי בהן המחירים של PCHardware היו הכי זולים אם זה בכמה שקלים בודדים או במאה עד מאתיים ש"ח הפרש(כאשר ב PCH המחיר היותר נמוך), לכן אני מעוניין לקנות דרך החנות הזו ולכן אני מאד מעוניין לקבל מידע על איכות השירות, המקצועיות והתמיכה שלהם!

דרך אגב עצם העובדה, שאני משלם על ההרכבה מה זה נותן לי? כלומר, האם זה נותן לי עוד איזה שהיא אחריות, שלא הייתה לפני זה? האם בזמן ההרכבה הם גם מתאימים/מסדרים/מכוונים את הביוס כך, שייתן מקסימום ביצועים?

שוב תודה על התגובות!! :-* כמובן שאשמח לקרוא תגובות נוספות בכל הקשור למפרט או לשאלות, שהעלתי!

8)

פורסם

80 ג"ב הם יותר ממספיק לעריכת ווידאו קצר כמו סרטים משפחתיים של חברים וכו'.. לא צריך להגזים, לא מדובר כאן על תחנת עבודה שזו כל מטרתה.

צורב דיוידי זה טוב ונחמד, והמחירים שלהם יורדים הרבה לאחרונה.. זה גם מאפשר ליצור עותקים לחברים.

אבל אם זה לא מתאים עכשיו תמיד אפשר להמתין ולקנות יותר מאוחר.

כמו כן, מכיוון שאתה קונה לוח אם עם חיבור 1394 Firewire עליו, אין לך צורך בשום כרטיס בשביל עריכת וידיאו, רק לוודא שהמצלמה החדשה שתקנה תגיע עם החיבור המתאים גם כן, ואז אין שום צורך ב-VIVO. עריכת DV, הדבר הכי פשוט שיש.. רק צריך תוכנה עם פיטצ'רים טובים.

PCH הם חנות מעולה.. כמו גם זיגזג.

אני לא מאמין שתשלום על ההתקנה נותן לך אחריות מורחבת או בדיקות תאימות מיוחדות.

פשוט מרכיבים את זה שמה במקום שאתה תעשה את זה.

יש איזה ת'רד עליהםם בכללי לא מזמן

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=7;action=display;threadid=43024

פורסם

להרכבה ב-PCH בהחלט יש השלכות על האחריות.

אם אתה משלם להם על הרכבה, אתה מקבל אחריות על המחשב כמערכת שלמה. לעומת זאת אם אתה מרכיב לבד, אתה מקבל את האחריות על כל חלק בנפרד.

כדי להיות בטוח, כמובן שתשאל לפני הקניה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים