עבור לתוכן

זקוק להמלצה על קומפקטית בהתבסס על צרכים, בלי תקציב מוגדר

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

האישה צריכה קומקפטית, עדיפות לכמה שיותר קטנה, פוינט אנד שוט, בלי פונקציות מתוחכמות ומיותרות - האיכות הכי סבירה על מצב אוטומטי, לא מסך מגע.. היא לא ממש יודעת מה היא רוצה, רק שהיא רוצה פוינט אנד שוט דיגיטלית, לדעתי עדיף לה שתהיה כמה שיותר קטנה/דקה/נכנסת לכיס כי היא הולכת להיות ניידת איתה, ומן הסתם חשוב שיהיה דגם אמין, נוח, אחריות נורמלית, זמין לקנייה פיזית (ולא מופיע באיזו חנות אינטרנטית נידחת בזאפ).. לא משנה איזה אורך עדשה, לדעתי עדיף כמה שפחות אם זה חוסך בגודל, כל עוד הגודל נשאר אותו דבר אז מן הסתם שעדיף כמה שיותר יכולת זום.. זהו נראה לי, קצת מיותר היה לענות על השאלון הרגיל, 90% מהשאלות שם לא רלוונטיות.

לסיכום - נוחה (זמן תגובה סביר בצילום ובהרצת תמונות), אמינה עם אחריות סבירה, זמינה פיזית (בצפון), כמה שיותר קטנה כל עוד העדשה שימושית (צילום כללי, אם כי סבירות גבוהה לצילום שעיקרו אנשים), איכות תמונה סבירה בכל הסיטואציות יום/לילה וכו' על מצב אוטומטי (לא יהיו הדפסות ענקיות, בעיקר מחשב), וכמה שיותר זולה כל עוד זה לא פוגע משמעותית במאפיינים הנ"ל.

אני יודע שזה בעייתי בלי תקציב, והסברתי לה שמצלמה יכולה לעלות 500 ש"ח וגם 2000, והיא אמרה שאין הגבלת תקציב והיא תלך על ה- 2000 אם זה באמת שווה את זה. מה זה שווה את זה? לך תדע... אז ניסחתי את הצרכים הנ"ל כדי שיהיה לנו יותר קל להבין. אני ממש לא בקיא בדגמים שיש היום, תודה מראש...

פורסם
  • מחבר

המלצה קלילה.. אני פונה אל הלב שלכם...

פורסם

לדעתי עדיף לה שתהיה כמה שיותר קטנה/דקה/נכנסת לכיס כי היא הולכת להיות ניידת איתה

ולדעתה? היא מתכוונת ללכת עם המצלמה בכיס או בנרתיק/תיק?

שלא משנה איזה אורך עדשה, לדעתי עדיף כמה שפחות אם זה חוסך בגודל, כל עוד הגודל נשאר אותו דבר אז מן הסתם שעדיף כמה שיותר יכולת זום..

מכפלת הזום לא מעניינת, אלא הטווח. תן לה לקרוא את זה:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

זהו נראה לי, קצת מיותר היה לענות על השאלון הרגיל, 90% מהשאלות שם לא רלוונטיות.

השאלון ממש לא מיותר כי הוא חוסך פינג פונג של שאלות שתמיד (אבל תמיד) קיים בלעדיו. השאלות שלמעלה בנושא גודל המצלמה וטווח העדשה הן דומה טיפוסית, והן לא ממצות את המידע שחסר בהודעת הפתיחה. בקיצור, אין הנחות. 10 השאלות הראשונות יספיקו, על האחרות אפשר לדלג (אבל סביר שההמלצה תהיה פחות מדוייקת).

פורסם
  • מחבר

ולדעתה? היא מתכוונת ללכת עם המצלמה בכיס או בנרתיק/תיק?

מכפלת הזום לא מעניינת, אלא הטווח. תן לה לקרוא את זה:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

השאלון ממש לא מיותר כי הוא חוסך פינג פונג של שאלות שתמיד (אבל תמיד) קיים בלעדיו. השאלות שלמעלה בנושא גודל המצלמה וטווח העדשה הן דומה טיפוסית, והן לא ממצות את המידע שחסר בהודעת הפתיחה. בקיצור, אין הנחות. 10 השאלות הראשונות יספיקו, על האחרות אפשר לדלג (אבל סביר שההמלצה תהיה פחות מדוייקת).

בלי לפגוע באף אחד - היא באמת באמת לא רוצה לקרוא את זה. קרא לזה ראש קטן (כי זה מה שזה), באמת שאני לא בא לזלזל. רוצה לבוא לחנות - לדעת שיש לה שם של מצלמה כדי שלא יסבנו אותה מוכרים - ולקנות אותה. לגבי הגודל היא לא תקח אותה בכיס, היא תהיה אצלה בתיק, אבל תחשוב על בחורה קטנה שרוצה פוינט אנד שוט - כמו שהיא ניסחה את זה "שתהיה קטנה וחמודה אבל לא שברירית".

פורסם

פוג'י F200

בעצם, עזוב. זו לא דרך להמליץ על מצלמה עם דרישות של "שתהיה קטנה וחמודה אבל לא שברירית". עדיף שהיא תיגש לחנות ותבחר לפי העיצוב והתחושה ביד. ממילא אין משמעות לשאר.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שטעיתי בהערכה שלי, אבל אתה משקיע בתגובות אז אני מרגיש מחויב:

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

אין מגבלה, כמה שיותר זול עפ"י הצרכים

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

אין חוקיות, צילום כללי, זה יכול להיות נוף בטבע לאור יום וזה יכול להיות בפאב חשוך.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

בגלל שזה פוינט אנד שוט שמיועד למצב אוטומטי בלבד אז לא - הפלאש קופץ אז התמונה תלקח עם פלאש.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

לא - אם אפשר לקבל את היכולת הזו בעבור אותו מחיר או בהתפשרות על פונקציות שלא ציינתי שצריך אז למה לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

לא

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

מסך

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

אין טווח ספציפי, צילום כללי, מן הסתם שלא צריך דמוי סלר כבדה עם זום 20 (או טווח עדשה מטורף).. אול אראונדרית אוטומטית כזו

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

כן, אופציה, בתיק, אם היא תעשה הבדל לדרישות הנ"ל אז שתהיה קצת עבה יותר, אבל לא דמוי סלר ענקית או משהו שמתקרב לזה[br]פורסם בתאריך: 6.06.2009 בשעה 19:34:26

ועוד איך יש משמעות.. יכולים לדחוף דגמים יקרים בלי תמורה אמיתית... או דגם ישן מאוד שיצא מייצור כי יש בו בעיות (אני סתם זורק פה..)... אם אתה יכול פשוט תרשום מספר דגמים שנחשבים לטובים ועונים על הדרישות, ואז אותם אפשר יהיה למשש...[br]פורסם בתאריך: 6.06.2009 בשעה 19:35:44
יאללה נוספה דרישה - ליתיום בלבד
פורסם

הפוג'י F100 תתאים ויש לה יכולת טובה יותר מרוב הקומפקטות האחרות בצילום באור חלש ללא פלאש. ה-F200 טובה מעט יותר, אבל עולה 50% יותר, כך שאני לא חושב שיש טעם ללכת עליה במקרה הזה.

אם אפשר להתפשר על גודל ועל יכולת צילום באור חלש, אז המצלמות מסדרה TZ של פנסוניק כוללות ממשק משתמש מוצלח יותר וטווח עדשה הרבה יותר גדול מה-28-140 של הפוג'י - 28-280 ב-TZ4/TZ5 ו-25-300 ב-TZ6/TZ7 החדשות יותר. גם הקנון SX200 נכנסת לקטגוריה הזו - זום גדול עם מימדים סבירים.

פורסם
  • מחבר

תודה, אפשרויות נחמדות ביותר.

מה עם משהו זול כמו - olympus fe3000, ליתיום, דקה, קלה, 600 ש"ח..? המגרעה שלה זה העדשה (36-108)? יש עוד משהו?

פורסם

מחיפוש זריז ברשת נראה שאין אף ביקורות על האולימפוס הזו - לא ביקורות מקצועיות ולא ביקורות משתמשים, כך שבאופן אישי לא הייתי לוקח סיכון. במיוחד שהנתונים שלה כל כך חלשים. טווח העדשה גרוע בכל קנה מידה, החיישן קטן משל הפוג'י, עיבוד התמונה פחות מוצלח משל פוג'י/פנסוניק/קנון (אם לשפוט מדגמים אחרים של אולימפוס), אין תמיכה בכרטיסי SD.

מעבר לכך, יש לפוג'י, סוני וקסיו לא מעט דגמים דומים, וגם הם לא מוצלחים במיוחד. אל תצפה מאולימפוס להיות הראשונים שייצרו מצלמה בגודל כזה שתוכל לתת פייט לדגמים שציינתי. עבור מזעור משלמים, והדברים הראשונים שהולכים לפח הם הארגונומיה, ואיכות העדשה (כן, גם אם כתוב עליה "Carl Zeiss").

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ירדתי מהזולות. איך ה- fuji j250 לעומת ה- f100? מעט זולה יותר, מסך מעט גדול יותר, עדשה זהה.. אבל חיישן קטן יותר = ביצועים גרועים יותר?

פורסם

ביצועים הרבה יותר גרועים. פוג'י משתמשים בתהילה של מצלמות ה-SuperCCD (כמו ה-F100) בשביל לקדם את המכירות של מצלמות החיישן הקטן, אבל אלו מצלמות שונות לחלוטין בכל הקשור לתוצאות המתקבלות מהן.

פורסם

אם פוג'י קומפקטית, אז רק סדרה F. שאר הסדרות לא שוות את הטרחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז הכיוון הוא F100, אבל אולי ניתן לה למשש גם את ה- TZ5 ונראה. תודה בינתיים, אני אעדכן איך זה ממשיך/מסתיים.

פורסם
  • מחבר

Fuji F100 נקנתה. תודה חברים..

פורסם

תתחדשו, מצלמה מעולה ותתן לך תוצאות יפות גם ב-AUTO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים