עבור לתוכן

מתנדבי מד"א החרדים יפעילו המירס בשיניים בשבת

Featured Replies

פורסם

ממש אין לי בעיה אם תן לחיות. סתם משעשעים אותי שלל הנסיונות של הדוסים לחפש דרכים שונות ומשונות, לעקוף חוקים שהם מאמינים בהם.

• תגובות 42
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש אין לי בעיה אם תן לחיות. סתם משעשעים אותי שלל הנסיונות של הדוסים לחפש דרכים שונות ומשונות, לעקוף חוקים שהם מאמינים בהם.

אוקיי, מה שאני מנסה לציין, שזה משעשע אותך מהסיבה הפשוטה שאתה ממש לא אובייקטיבי

תבין שאתה לא אמור לחשוב כמו שאתה חושב, הם מקיימים את האמונה שלהם, בצורה שלהם, מבחינתי זה כשר

לצחוק? למה בגלל שזה נוגד את כללי החיים והמוסכמות שלך?

פורסם

זה בדיוק כמו אלה שלא עובדים בשבת, ולא רוצים לתת פרנסה בשבת, ובכל זאת הולכים למסעדה כאשר הם שילמו לפני כניסת השבת.

כמו שאמרו, אלו קומבינות לתחמן את אלוהים.

אין לי בעיה שאיש באמונתו יחיה, אבל להאמין שאסור לעבוד או לשלם בשבת ולשלם מראש אז הם כן מעודדים עבודה בשבת. הם סותרים את עצמם בעזרת כל מיני דרכים "עקיפות"

פורסם

זה בדיוק כמו אלה שלא עובדים בשבת, ולא רוצים לתת פרנסה בשבת, ובכל זאת הולכים למסעדה כאשר הם שילמו לפני כניסת השבת.

כמו שאמרו, אלו קומבינות לתחמן את אלוהים.

אין לי בעיה שאיש באמונתו יחיה, אבל להאמין שאסור לעבוד או לשלם בשבת ולשלם מראש אז הם כן מעודדים עבודה בשבת. הם סותרים את עצמם בעזרת כל מיני דרכים "עקיפות"

מה שרשמת ממש לא תקף לפי ההלכה היהודית

מה שרשמת מרגיז מהסיבה שאתה שולל, והשלילה שלך היא עקב שחייה בבורות אינסופית

הסיבה שנוגעים במוקצה בשבת בשינוי, היא לא לתחמן את אלוהים, קודם צריך להבין מהיכן בא האיסור לגעת בו

לא תעשה קודש כחול, המשמעות של זה היא , דבר שאתה עושה ביום חול , אל תעשה ביום קודש קרי שבת

אם אתה לוקח איתך מפתח בימי החול,אין בעיה קח אותו גם בשבת, אבל בשינוי, שים אותו מקום אחר

פורסם

אוקיי, מה שאני מנסה לציין, שזה משעשע אותך מהסיבה הפשוטה שאתה ממש לא אובייקטיבי

תבין שאתה לא אמור לחשוב כמו שאתה חושב, הם מקיימים את האמונה שלהם, בצורה שלהם, מבחינתי זה כשר

לצחוק? למה בגלל שזה נוגד את כללי החיים והמוסכמות שלך?

לדעתי גם משעשע שאנשים מפחדים מחתול שחור, דופקים 3 פעמים על עץ (טפו טפו טפו), פוחדים לעבור מתחת לסולם, חושבים שמס' 13 מביא מזל רע וכד'. לאף אחד מהדברים הללו אין קשר ליהדות, אלא להפך. המצוות ביהדות משעשעות אותי באותה מידה כל עוד הן harmless.

ברגע שאדם מאמין שלעבור מתחת לסולם מביא מזל רע, אך הוא מחליט שזה תופס רק למעבר רגלי ואם הוא יזחל תחתיו אז זה בסדר - זה ישעשע אותי עוד יותר. כך גם מצוות ביהדות - אם למשל בפסח לא אוכלים חמץ בתור הזדהות עם יציאת בני ישראל ממצרים - אז למה לכל הרוחות ממציאים לחמניות כשרות לפסח, עוגיות כשרות לפסח ושאר דברים, שיש להם כמעט אותו טעם בדיוק, אך הם "כשרים" - אם זה לא נקרא לעבוד על עצמך, אני לא יודע מה כן.

פורסם

לדעתי גם משעשע שאנשים מפחדים מחתול שחור, דופקים 3 פעמים על עץ (טפו טפו טפו), פוחדים לעבור מתחת לסולם, חושבים שמס' 13 מביא מזל רע וכד'. לאף אחד מהדברים הללו אין קשר ליהדות, אלא להפך. המצוות ביהדות משעשעות אותי באותה מידה כל עוד הן harmless.

ברגע שאדם מאמין שלעבור מתחת לסולם מביא מזל רע, אך הוא מחליט שזה תופס רק למעבר רגלי ואם הוא יזחל תחתיו אז זה בסדר - זה ישעשע אותי עוד יותר. כך גם מצוות ביהדות - אם למשל בפסח לא אוכלים חמץ בתור הזדהות עם יציאת בני ישראל ממצרים - אז למה לכל הרוחות ממציאים לחמניות כשרות לפסח, עוגיות כשרות לפסח ושאר דברים, שיש להם כמעט אותו טעם בדיוק, אך הם "כשרים" - אם זה לא נקרא לעבוד על עצמך, אני לא יודע מה כן.

:hizuk:

כמו אלה שמאמינים לכל מה שהאפיפיור אומר, הוא יגיד שכל יום שלישי צריך לעמוד על הראש במשך שעה אז מליוני מאמינים יעשו את זה.

יש חוקים וזה בסדר, אבל אנשים מכופפים אותם ואומרים שזה בסדר כי איזה רבי/כומר/שייח גדול אמרו שאפשר...

חוץ מזה שיש רבנים שבדרך כלל נותנים למוצר כלשהו אישור כשרות (שהוא באמת כשר) אבל בתשלום די גבוהה לפי מה שהבנתי,

למשל יין, יש יינות כשרים ויש לא, מה לא כשר ביין? או בעוגית מזל סינית? בארה"ב הלכתי למסעדה סינית כשרה ולא היו עוגיות מזל כי זה לא כשר למרות שחודשים לפני זה כן עבר השגחת כשרות :silly:

פורסם

^^

זה בגלל שיש מרחק גדול מאוד בין הדת המקורית לבין הכת הרבנית ששולטת כיום בציבור לא קטן

אבל חבל להפוך את זה לדיון דת ואמונה... (למרות שזה די היה ככה כל הדיון)

פורסם

כן, תראה לי מישהו אחד דתי שעושה את זה.

הבורות באשכול פה חוגגת.

פורסם

אמרתי דתי? אל תקרא לי בור, תקרא את את מה שכתבתי לפני שאתה מעביר ביקורת על מה שכתבתי.

התכוונתי לאנשים שמאמינים, ואין פה יותר מדי בורות, אנשים מדברים פה מידע, אף אחד לא ממציא דברים.

ונראה לי שמיצינו את הדיון הזה,

אז כל מה שאני ועוד פה אומרים, שזה ממש מטומטם שמותר להשתמש במשהו בשבת בשביל שלא יהיה פיקוח נפש רק אם משנים את הדרך שבה עושים זאת.

וכן, לענות עם השיניים יכול לקחת יותר זמן, אני בטוח שחרדים שנוסעים באמבולנס בשבת לא נוסעים עם הרגליים על ההגה.

ואפשר לשנות את זה במקום הדרך שבה תמיד עונים לאצבע אחרת או משהו כזה, זה גם שינוי.

ותפסיקו לקרוא לאנשים בורים רק בגלל שאתם לא מסכימים איתם.

פורסם

^^

אתה לא בור ,אבל ידידי היקר אתה מדבר על מושגים שאינך בכלל למדת, למדת אי פעם מהם המלאכות בשבת?

נראה לך הגיוני שגדולי תורה יפסקו נגד התורה?

הכל מתבצע שם בדיקדוק רב.

אם אתה מדבר על מאמינים ,ישנם כאלה שבכלל לא יודעים הלכות.

אבלבכל זאת תביא מקור לדברייך.

תאמת שלא שמעתי על שיניים תמיד ראיתי בצורה רגילה, אם יש עיכוב על ידי השיניים [שהרי זה סכנה לאדם] אז ברור שנוהגים כרגיל.

לגבי נושא מוקצה בשבת -ראה הסבר של 15 דקות

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=10403

בעיקרון שינוי בשבת זה סימן היכר בין חול לשבת.

לגבי כשרות :יש הבדל בין "כשר" ל"כשר למהדרין".

הכשרות של ה"רבנות" אינה רצינית, ולכן בעלי-עסקים עם "כשרות של הרבנות" מוכרים לפעמים גם דברים אסורים.

מסיבה זו החרדים אוכלים רק כשרות של הבד"ץ [כל הכשרויות למהדרין: החת"ם סופר, העדה החרדית, בד"ץ, הרב מחפוד ועוד - כולם למהדרין]. ההבדל בין כשרות רגילה של "הרבנות" ובין כשרות למהדרין של הבד"ץ הוא הבדל שבין שמים וארץ. אצל הבד"ץ יש משגיחי כשרות במפעלים ושמגיעים לחנויות והכל עובר סינון דרכם כך שלא יצא לך לאכול דברים לא כשרים.

פורסם

טוב שהם לא צריכים להדליק סירנה עם השיניים, או לדבר במכשיר קשר בשיניים, או לענות לטלופן עם השיניים :D

פורסם

מוקצה בשינוי זה לאו דווקא שיניים.

דוגמא :אתה רגיל להעביר דבר שהוא מוקצה לדוגמא מכשיר פלאפון ביד, אז בשבת אם לדוגמא הוא מפריע לך תוכל להזיז אותו בשינוי ... לדוגמא על ידי הרגל וכו'.. העיקר שזה מתבצע בשינוי מהדרך שאתה עושה זאת ביום חול.

פורסם

אבל מי מחליט איזה שינוי הוא מספיק? אם בדרך כלל אני מדבר בטלפון כשאני עומד עם שתי רגליים, אז בשבת אני יכול לדבר בטלפון כשאני עומד על רגל אחת?

פורסם

שינוי זה רק בדבר מוקצה ,שמתי לינק להסבר מהיר .

לדבר בטלפון זה כבר איסור שבת ממש ,שוב ראה הסבר למוקצה בשבת.

פורסם

כיף לזרוק סיסמאות באויר הא? במיוחד שלאחר מכן אתה מצטייר כילד ממש ממש ממש ילדותי

Thank you, appreciate that. :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים