עבור לתוכן

מחפש מצלמת דמוי DSLR (שאלון בפנים) בתקציב-עד 2300 ש''ח .

Featured Replies

פורסם

היי חברים ,

הורי נוסעים לחו''ל ולרגל הנסיעה מעוניינים לרכוש מצלמה טובה...אז הנה השאלון (אודה לכל מי שיעזור,עשיתי חיפוש מוקדם גם בפורום וגם בגוגל מצאתי שתי מצלמות עיקריות שאני מתלבט בינהן ,אודה אם ההמלצות יהיו בקשר לדגמים שאני מתלבט,אבל אני פתוח לרעיונות חדשים אם הם ממש טובים בהרבה ).

התעלמתי מהשאלות הלא רלוונטיות אליי כמו אלו המתייחסות לחצובה ועוד כמה אחרות..

תקציב : עד 2300ש''ח למצלמה עצמה .

תנאי תאורה: שתעשה עבודה טובה/טובה מאוד בכל תנאי תאורה(יום/לילה,חוץ/פנים) במצב אוטומטי(בתבניות המוכנות מראש) - לא במצב ידני .

כיום יש לי olympus u-750 שעושה עבודה טובה בתנאי תאורה נוחים ..אבל במקומות חשוכים היא מזייפת,בנוסף גם הזום שלה ממש מגרען את התמונה וגם כאשר מדליקים את החיישן עיניים אדומות עדיין יוצאות עיניים אדומות שזה ממש מעצבן . מעבר לאלה מציק לי בה הדיליי בין תמונה לתמונה ושהמצבי הצילום המובנים מביאים תוצאות לא משהו בלשון המעטה...לכן אני עובד איתה על ידני ובגלל שהיא של הורי שלא ממש מבינים בזה..אז חשוב שגם המצבים המובנים יתנו תוצאות טובות.

יש לי כוונה גם להדפיס ..גודל מקסימלי A4 הכי גדול ..וגם כמובן לצפות במסך מחשב/טלוויזיה .

לגבי הטווח עדשה ,קשה לי להגיד ..אבל חשוב שיהיה אפשר לצלם תמונות נוף איכותיות (מצטער על הפישוט המופרז .)

משקל/גודל הם לא מכשול ואין בעיה לנרתיק/תיק נפרד .

לגבי היצרן..אני בערך נעול על אולימפוס כי התפריטים שלהם בעברית וכאמור זה בראש ובראשונה להורים שלי (אחכ גם לי) ..אבל אם יש מוצר של חברה אחרת שטוב משמעותית אז זה משהו שאפשר להתפשר עליו...אבל אם הפער באיכות/ביצועים זעום אז העברית מקבל עדיפות .

כל התכונות האלו חשובים לי :

# מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

# מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה)

# אפשרות לפוקוס ידני

# האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כן ,אם הכוונה לפלאש המובנה במצלמה .

#כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? חשוב מאוד

עד כאן השאלון...

לגבי המצלמות שכבר בדקתי ואני מתלבט בעיקר בינהן

יש את האולימפוס SP570 UZ (שקבלתי עליה פידבקים טובים מכמה חברים שיש ברשותם) ויש את האולימפוס SP590 שמביקורת באינטרנט מצאתי רשמים חיובים אבל הייתי שמח לדעה קצת יותר חופשית ונטולת אינטרסים כלכלים וכדומה.

תודה מקרב לב לכל העוזרים

וסליחה על הבורות ,אני לא בדיוק צלם מקצועי רק חובב בשלב זה

למרות שבהחלט אני שואף לשפר הבנתי/התמקצעותי בתחום .

פורסם

האם יש סיבה מיוחדת שאתה צריך דמוי SLR ו/או סופרזום?

האם אתה ממש חייב אפשרות לפוקוס ידני?

אם אתה מוכן לוותר על תכונות אלו, אתה יכול לשקול את ה-F200EXR של פוג'י שתתן תוצאות טובות במצב אוטומטי ותתפקד לא רע בתנאי תאורה לקויים, מה שיאפשר אי-שימוש במבזק או הבזקה חלשה יותר (תמונות מלאות נפח יותר, פחות עיניים אדומות, צבעיים טבעיים יותר).

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התשובה.. :xyxthumbs:

אבא שלי מעוניין במצלמה לצילום נופים עם זום רציני..ומכיוון שיש לנו כבר מצלמה קומפקטית שעושה עבודה טובה ביום ובמצבי תאורה טובים..אבל החסרון העקרי שלה זה הזום בנוסף לכל המגרעות שציינתי. אז חשבנו להרוג שתי ציפורים במכה ולקחת מצלמה עם זום רציני בנוסף לזה שהיא שתעשה טוב את כל הדברים שהמצלמה הנוכחית שלנו עושה רעה.

תודה על ההצעה בכל אופן

ואם תוכל לענות לי מי מבין שתי המצלמות שציינתי מתאימה יותר (וגם מפיקה תוצאות טובות יותר) לצרכים שלי

פורסם

הרוב המוחלט של עדשות הסופר-זום לא מצטיינות בתנאי תאורה בינונים ומטה. כמעט כולן משתמשות בחיישן קטן (1/2.3) ובנוסף בעדשה עצמה יש פשרות, במיוחד באורך הטווח הגדול. מצלמות האלו הן בראש ובראשונה לתנאים של אור יום.

הערך המוסף העיקרי שתקבל מהמצלמות האלו זה הזום החזק, יותר מגהפיקסלים ויותר גימיקים טכנולוגיים. מצלמה כזאת תענה לך על צורך אחד (ד"א - הרוב המוחלט של צילומי נוף דורשים זווית רחבה דווקא).

אופציה אחרת היא לקנות את ה-SX10 של קאנון ולהוסיף לה בעתיד פלאש חיצוני שניתן להקפיץ אותו. פתרון כזה יפתור את בעית הצילום באור חלש (בטווחים קצרים יחסית לפחות) מבלי להזדקק לאופציה הגרועה של פלאש ישיר.

פורסם

אבא שלי מעוניין במצלמה לצילום נופים עם זום רציני..ומכיוון שיש לנו כבר מצלמה קומפקטית שעושה עבודה טובה ביום ובמצבי תאורה טובים..אבל החסרון העקרי שלה זה הזום בנוסף לכל המגרעות שציינתי.

באילו צילומי נוף הוא זקוק לזום גדול? זה לא ממש אופייני. בדרך כלל מה שחסר בצילומי נוף זה עדשה רחבה יותר. המאמר הבא יעזור לך להבין את ההבדלים בין עדשות שונות:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

אם זום גדול מפסיק להיות דרישה, אז ה-F200EXR ש-fungiman הציע מעלי תהיה פתרון טוב לשאר הדרישות. אם לא, אז ה-S100fs (גם כן של פוג'י) כוללת זום עם טווח גדול ואיכות תמונה טובה עוד יותר באור חלש, אבל המימדים והמשקל שלה דומים לאלה של מצלמת DSLR. מצד שני, יש לה ווידאו ועדשת אולטרה-זום שלא תוכל לקבל ב-DSLR בתקציב הזה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להעיף מבט בבקשה במאפיינים של המצלמה הזו:

http://www.dcviews.com/_olympus/sp590.htm

ממה שאני הבנתי מהמאמר זה שעדשה רחבה כדאי שתהיה 28mm או פחות וממה שאני רואה בנתונים של המצלמה SP590 - במצב פתוח (ללא זום) היא 26mm

ככה שהיא טובה..גם לרוחב וגם עם זום גדול... ואז זה נותן מענה מושלם...או שאני טועה ?

פורסם

מענה טוב מבחינת כיסוי העדשה, אבל למצלמה הזאת יש הרבה מאוד חולשות אחרות שפוגעות באטרקטיביות שלה.

שוב פעם - למצלמות האולטרא-זום יש הרבה מאוד מגרעות. האם אתה ממש חייב אורך מוקד מעבר ל-150 מ"מ? הרוב המכריע של תמונות הנוף מצולמות באורכי מוקד קצרים יותר.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת לי כמה חולשות ? ככה שיהיה לי על מה להרהר (תודה )

פורסם

תודה על התגובה

האם גם ה אולימפוס 590 , לא מצטיינת בתאי תאורה חלשים?

לא מצאתי ביקורת רצינית שלה....

(ב DPREVIEW יש ביוקרת על קבוצת מצלמות של סופר-זום אבל היא לא אחת מהן....)

אתה יודע איפה אפשר לראות סקירה עליה?

פורסם
  • מחבר

יש פה ביקורת מקיפה..ואם לא שמת לב קצת חטפת לי את האשכול..

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2009/04/09/Olympus-SP-590UZ/p1[br]פורסם בתאריך: 7.06.2009 בשעה 12:26:47

טוב היה לי קצת זמן פנוי היום אז בדקתי עוד כמה מצלמות/ביקורות ברחבי האינטרנט

וכעת אני נוטה לכיוון Panasonic Lumix DMC-FZ28 ...

אחרי שהבנתי שהאיכות תמונה של האולימפוס לא ממש טובה ואף גרועה מ200ISO והלאה..עם המון גירעון ...

כנראה אלו החסרונות שציינתם ( :smile1: לקח לי קצת זמן להבין..)

פורסם

גם ה-FZ28 משתמשת בחיישן x‏.‏1/2 ולכן היא מאוד מוגבלת באור חלש. לפחות עם ה-SX10 יש אפשרות להוסיף פלאש חיצוני. המסך המפרקי של הקנון הוא יתרון נוסף ששווה להוסיף כסף עבורו.

פורסם

גם אני בערך עם אותו תקציב ושוקל להשתדרג אחרי הTZ3 שלי

Panasonic Lumix DMC-FZ28 יהיה שדרוג נבון?! או שיש עוד משהו (פשוט לא הייתי בארץ שבעה חודשים, טיילתי בדרום אמריקה)

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע איפה אפשר לקנות בארץ את הFZ28 של פנסוניק עם אחריות רשמית של יורוקם ולא של איזה יבואן שקר כלשהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים