עבור לתוכן

דרושה: סקירה על Radeon 9800NP

Featured Replies

פורסם

שלום לכם אנשי הפורום יקרים!!

אני רוצה לקנות כרטיס מסך וכבר הרבה זמן, שאני בודק את הנושא. ולאחרונה גיליתי, שנפלו לידי עוד מספר שקלים אשר יאפשרו לי לרכוש את הRadeon 9800NP כמובן, שתחילה התלהבתי, אבל... אז נוצרה בעיה מכיוון, שאני מאותם האנשים, שלא קונה בראש שקט כי זה נרא דגם חדש והוא אמור לעבוד יותר טוב (כביכול יותר טוב מה radeon 9700NP). אני אוהב לראות עובדות המוצקות אשר מראות מה הכרטיס באמת יכול ולא רק עובדות על הנייר.

ולכן התחלתי לחפש באינטרנט סקירות והשוואות ביצועים בין הרדאון 9800NP לבין רדאון 9700NP לבין רדאון 9500PRO, אך לצערי לא הצלחתי למצוא סקירה או יותר נכון השוואת ביצועים אשר כוללת את הראדאון 9800NP.

וכאן החלטתי לפנות אליכם אנשי פורום נכבדים, ולשאול אותכם אם נתקלתם בהשוואה כזו, או אם מישהו ממכם רכש את הכרטיס ורוצה אולי לשתף.

* ובאותה ההזדמנות רציתי לשאול: לתווך הרחוק עד כמה עדיף באמת לקנות את הרדאון 9800NP על פני ה9700NP?

אני אשמח לקבל כל תגובה שעלולה לעזור לי, ואודה על כל מאמץ לעזור! ;)

8)

פורסם

כולם פה ממתינים לסקירה/ביקורת רצינית על הכרטיס הטרי :)

למרות זאת, אין צורך להגזים. אתה יכול להיות בטוח ב-100% שהוא יותר חזק מ- Radeon 9700 NonPro, וכמובן שגם מ-R9500P (הבדל עצום, אני מניח).

ההתלבטות והשאלה הגדולה לגבי הכרטיס הזה, היא יכולותיו מול ה- R9700P.

לפי הנתונים הטכניים, R9800NP הוא משהו באמצע שבין R9700NP לבין R9700P, אם כי ייתכן ויתגלה שבתאכלס בשטח ה-R9800NP יותר חזק...

פשוט נצטרך להתאזר בסבלנות ולחכות לביקורת רצינית ומקצועית ::)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך "The Shark " על התגובה המהירה!! ;)

הבעיה שלי היא: שאני קצת לחוץ בזמן, ולצערי אני צריך להחליט ביומים הקרובים (וזה לא בגלל שאני חסר סבלנות)!

רק לידע כללי כי עוד לא בדקתי בעצמי לכן בנתיים אשאל אותכם: מתי הושק הכרטיס הזה, שעוד לא הגיעה עליו סקירה באף אחד מהאתרים המובילים בנושא?

וכמובן, שאודה מאד על כל עזרה שתוצע לי :D

8)

פורסם

הכרטיס הגיע לארץ לפני שבועיים בערך. לגבי השקתו בחו"ל, אני לא יודע..

למרות שלא יצא לי לקרוא עליו סקירה מקיפה, אני בטוח ב-100% שהוא יותר חזק מ-R9700NP ומ-R9500P... לגבי R9700P, אני לא יודע, אני חושב שהוא קצת יותר חלש ממנו, אבל עדין הוא יקר יותר.

לך עליו... לדעתי הוא מהמשתלמים ביותר בשוק כיום.

פורסם

את הרדאונים 9700PN\P ניתן עוד להשיג בקלות בארץ? אם לא אז אין לך הרבה ברירות. ההגיון אומר לי שכאשר מוכרים מוצר חדש במחיר של מוצר ישן הוא צריך להיות טוב ממנו, זה לא עקרון מדויק אבל קשה לי לראות את ה9800 מפסיד לאחיו הקטנים

פורסם

^Dark Mind^ העלה שיקול נוסף וחשוב.

כיוון שסדרת הייצור של Radeon 9700 Series םסקה, לא כ"כ קל להשיג אותו בארץ. את ה-NP כמעט בלתי אפשרי... ה-P ניתן להשגה עם קצת מאמץ.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכם על התגובות!!

ופרט לכך אחרי חיפושים מאמצים אני שמח להכריז, שסוף סוף מצאתי!! :D ואני שמח לשתף אותכם במציאה שלי!!! ;D

בלינק, שאני אתן פה מתבצע בנצ'מרק עם המשחקים הבאים:

Nascar Racing 2003 Season (Bristol custom demo)

Quake III: Arena version 1.32 (fscrusher demo)

Unreal Tournament 2003 (T2 custom demo)

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles (The Black Death track)

Splinter Cell (FS custom demo)

ההשוואה מתבצעת בין כרטיסי המסך הבאים של ATI:

Radeon 9800 Pro 256MB

Radeon 9800 Pro

Radeon 9800

Radeon 9700 Pro

Radeon 9700

Radeon 9600 Pro

Radeon 9500 Pro

לכל המעוניינים הינה הלינק:

http://firingsquad.gamers.com/hardware/ati_radeon_9800/default.asp

אני חושב, שעזרתי למספר אנשים כמוני, שמחפשים אחר השוואה מסוג זה!! ;)

אשמח לקרוא מה דעתכם על השוואה זו, והאם היא עזרה לכם!

וכמובן, שאודה מאד לכל אחד, שיוסיף ביקורות נוספות או תגובות אלו או אחרות אני אמשיך לבדוק את הת'רד הזה בימים הקרובים!!

8)

פורסם

תודה על הלינק לסקירה. בהחלט היה מבוקש :)

אפשר לראות שביצועי הכרטיס המדובר (R9800) בערך כמו שצפיתי. יותר חזק מ-R9700 וקצת פחות חזק מ-R9700P.

הוא מאוד משתלם... לך עליו בעיניים עצומות!

פורסם
  • מחבר

קצת קרדיט?! >:( אם אתה רומז לעובדה, שאני קראתי את הת'רד, שציינת ולקחתי על - פי המלצתך את הלינק לסקירה ופרסמתי אותו פה בתור מציאה שלי? :o כי אם כן אז אתה טועה ובגדול! אני אתמול (יותר נכון היום בלילה) חיפשתי בכל הרשת סקירה, שתרא את הביצועים של של הרדאון 9800NP ולבסוף מצאתי, בעצמי. כמובן, שלצערי כנרא ביזבזתי זמן יקר כיוון, שפרסמת פה כתובת לת'רד, שמביא לסקירה! :-[

אם הייתי מוצא הפניה לסקירה זו בפורום אז פשוט הייתי מפרסם את הלינק לתרד, שבו מצאתי את ההפניה!

אם אתה רוצה קרדיט אז הדבר היחיד, שאני יכול לעשות הוא:

להגיד שNoX מצא את הסקירה הזו לפני ותוכלו למצוא אותה גם בת'רד, שאת הלינק שלו תמצאו בתגובה שלו. ::)

אך עם כל הכבוד אני לא קראתי את הת'רד, שציינת ולקחתי את הקרדיט על מציאת הסקירה!! :-\ כיוון, שהייתי בטוח, שסקירה של הכרטיס הזה היא דבר נדיר מרוב התרגשות כפי, שאתה יכול לראות פירסמתי לא רק את הלינק, אלא גם הוספתי פרטים על הסקירה כדי שאנשים יוכלו להבין על תוכן הסקירה לפני הקריא!

ולסיום אם כל פעם שאני או מישהו מנסה לעזור ולפרסם מידע, שהוא מצא באינטרנט ומישהו תמיד יגיד לו שהוא מצא את זה לפניו אז אנשים כמוני פשוט יפסיקו לפרסם דברים כאלו! :'( ואם מישהו לא קיבל קרדיט אז כנרא, שלא מגיעה לו!! ::) ואם כל מה ,שהוא עושה פה זה רק בשביל לקבל קרדיט אז חבל... כי הפואנטה של הפורום הוא לעזור לאנשים!!

ותחשבו על הזה...

דרך אגב אם תבצעו חיפוש בפורום ותכתבו "סקירה על Radeon 9800" תגיעו אך רק לתרד הזה ולתגובותיו!! (אבל אני לא מתמצא כל כך בתכונות החיפוש של הפורום) כך, שבחיפוש פשוט לא הגעתי לת'רד שציינת!!! :-\

8)

פורסם

חפיף! זה היה בצחוק, קח את זה בקלות... ;) חחחח

פורסם

ok first of all id like to mention that im in canada now and i dont have hebrew installed here so this post will be in english.

ok now about the 9800NP, this is just a 9800P with slower core/mem clocks (pro is 380/340 and NON PRO is 325/290)

the 9800NP is about the same as a 9700P but it has slower mem. by 20Mhz which is not very meaningfull, but it has smoothvision 2.1 and smartshader 2.1 which meens itll be faster with AA and AF turned on, and i find it being more future proof because u can OC it to PRO speeds with great ease.

bottom line - 9800NP is a better buy than 9700P cuz its got about same speed/features but its cheaper (!!)..

and remember an OC'ed 9800 is a 9800 pro but an OCed 9700 isnt..

ps.

about OCing the 9800, u could try just plain OCing but most chances that ull reach core clock of pro but not mem because in 9800NP the memory gets 2.5V and the PRO card(or should i say bios) give the mem a stunning 2.8V so its easier to reach 340Mhz, but u can just flash ur card to a pro bios and it will be 380/340 by default.

if u get really really lucky and u get the 9800NP with samsung 2.8ns ram ull very likly to reach pro speeds without Flashing the bios, if u get samsung/hynix 3.0/3.3 or 3.6ns u cann try but i dont think ull make it.

good luck and good night.. or good morning in ur time :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים