עבור לתוכן

לא מצליח לשלוט במאווררי המארז

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה קטנה בגלל מארז ג'נרי והיא שמאוורר הצד (80מ"מ) השקט של EZCOOL (כן הוא באמת נורא שקט כשהוא לא על הדלת) מרעיש יחסית כשהוא עובר את ה1750RPM פלוס מינוס.

כמובן רצתי לסטיקי לנסות את SPEED FAN אבל ללא הצלחה, בביוס יש לי רק אפשרות של SMART CPU FAN TARGET, ובה אפשרויות לטמפ' רצויות אליהם יתכוונן מאוורר הCPU כביכול, ואפשרות נוספת בשם CHASSIS INTRUSION שניתן לכבות ולהדליק, אך חוץ מזה SYS FAN 1 / 2 CONTROL מסומנים באפור ושום הגדרה לא פותחת אותם משום מה.. :screwy:

שום משחק בשתי ההגדרות האלו לא הביא אותי להצלחה בהפעלת SPEED FAN, בסה"כ המטרה היא מאוד פשוטה - להגביל את מאוורר הדלת במחשב - SYS FAN 2 (בSPEED FAN הינו SYS FAN 3) ל1700-1750RPM.

לוח האם הוא MSI G31M3-F

תודה מראש על העזרה!

פורסם

על מנת שתוכל לשלוט על הRPM של המאווררים הם אמורים להיות מחוברים ישירות ללוח האם בחיבורים שנקראים SYS_FAN1 וSYS_FAN2 (אמור להיות חיבור 3/4 פינים קטן - יותר קטן מהמולקס 4 פינים).

במידה והמאוורר מחובר ישירות לספק כוח בלי להיות מחובר ללוח אם , לא תוכל לשלוט במהירות שלו/לקבוע את המהירות שלו בביוס.

הסיבה לדעתי שבביוס זה מסומן לך באפור זה כי הם לא מחוברים ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

על מנת שתוכל לשלוט על הRPM של המאווררים הם אמורים להיות מחוברים ישירות ללוח האם בחיבורים שנקראים SYS_FAN1 וSYS_FAN2 (אמור להיות חיבור 3/4 פינים קטן - יותר קטן מהמולקס 4 פינים).

במידה והמאוורר מחובר ישירות לספק כוח בלי להיות מחובר ללוח אם , לא תוכל לשלוט במהירות שלו/לקבוע את המהירות שלו בביוס.

הסיבה לדעתי שבביוס זה מסומן לך באפור זה כי הם לא מחוברים ללוח אם.

אז מאיפה לדעתך אם ככה, אני יודע את הRPM של המאווררים? :kopfpatsch: כל המאוררים במחשב מחוברים ללוח האם חוץ ממאוורר אחורי שמוציא.

אני רואה את הRPM של המאוורר גודל וברעש גם הוא גודל בהתאם, אך השליטה בו לא ניתנת... :screwy:

פורסם

ניסת להתקין את הDUAL CORE CENTER..שכן זאת התוכנה של MSI שצריכה לאפשר שליטה על המאוורר של המעבד..

בדוק אם היא משנה במקביל את המאווררים של המארז..

פורסם
  • מחבר

ניסת להתקין את הDUAL CORE CENTER..שכן זאת התוכנה של MSI שצריכה לאפשר שליטה על המאוורר של המעבד..

בדוק אם היא משנה במקביל את המאווררים של המארז..

אני מאמין שהיא תתן לי שליטה על המאוורר של המעבד, אבל אני צריך בעצם לשלוט על מאוורר CHASSIS בדלת... :nixweiss:

פורסם

את זה הבנתי..אבל בדוק את העניין בכל מקרה..שכן אין דרך פלאים..

פורסם
  • מחבר

ובכן עמוד הADVANCED שבSPEEDFAN שונה אצלי מזה שבסטיקי, ולכן אני לא יודע בדיוק מה לעשות... נסיתי כביכול ללכת על פי הגיון ופשוט לשנו את הPWM MODE של FAN 3 (מאוורר הדלת) לידני אבל זה לא שינה כלום.

סקרין:

http://i175.photobucket.com/albums/w144/ripzombie/speedfan.png

פורסם

תבדוק לפי הRPM איזה מאוורר זה..ותגדיר לפיו..

פורסם
  • מחבר

מן הסתם שניסיתי, זה המאוורר ה3 (שכחתי לציין את זה בפוסט הקודם) אך שומדבר לא משתנה, הRPM של המאוורר נשאר דומה... :nixweiss:[br]פורסם בתאריך: 5.06.2009 בשעה 14:44:40

לא משנה, שכחתי שכל המאווררים חוץ מזה של הCPU הינם בעלי 3 פינים ולא 4.. אצתרך לנתק את הכבל האדום והשחור ולחבר לMOLEX נקבה כך שאקבל 7V למאוורר בשביל מהירות בינונית, הלא כך? :cool2:
פורסם

גם במאווררים עם 3 פינים אפשר לשלוט..ויש לך מדריך למודים מאווררים בסטיקי של פורום מודניג ואלקטרוניקה..

פורסם

זה מדריך למוד למאוורר...יש לך הסבר ומדריך גם בסטיקי של פורום אלקטרוניקה..זה רק עקף את העניין..ולא פתר אותו..

פורסם
  • מחבר

זה מדריך למוד למאוורר...יש לך הסבר ומדריך גם בסטיקי של פורום אלקטרוניקה..זה רק עקף את העניין..ולא פתר אותו..

איך בדיוק זה עקף את העניין ולא פתר אותו? הבעייה הייתה בעיקר הרעש שהמאוורר קיבל כאשר הוא עבר את ה1750RPM, כעת כשחיברתי אותו למולקס בצורה כזו שהוא מקבל רק 7V ולא את כל ה12V, הRPM שלו ירד (משום מה עכשיו אני לא רואה את הRPM שלו בEVEREST אבל גם לא ממש אכפת לי מכיוון שהטמפ' לא השתנתה אף טיפה) וכעת המחשב שקט לגמרי.

נפתרתי מהרעש המעצבן.. ככה שהכול פתור..

למה התכוונת בכך שרק עקפתי את העניין?

פורסם

זאת אומרת שאתה עדיין לא שולט עליו דרך הלוח אם..אם הייתה אומר שמוד הוא אחת מהאופציות..כמו שציינתי כבר..יש מדריך שהיה פותר לך את העניין מזמן..

;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים