עבור לתוכן

קניתי מסך 2243BW ואני נאלץ להשתמש בכל משחק ב-VSYNC. האם זה תקין!?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!

חייב לומר שאחרי כל השנים הללו עם מסך 15", לעבוד פתאום עם 22" זה וואו מטורףףףףףף!!

מה שכן, אני שם לב בכל המשחקים שישנם קיטועים בפריים כאשר אני מסתכל ימינה או שמאלה [משחקי FPS במיוחד].

אני מוצא עצמי נאלץ להשתמש ב VSYNC כל הזמן.

האם זה מובן מאליו כשמתעסקים עם מסכים בגדלים כאלה? או אולי זה פשוט המסך עצמו של סמסונג, שכנראה 5MS לא מספיק טוב?

או האם ישנה תקלה מסויימת או שהחומרה שלי לא מספיק מהירה?

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

זה די מובן מאליו כשמשתמשים ב-LCD. ל-LCD יש קצב פריימים קבוע של 60HZ, וניסיון לכפות עליו יותר מזה גורם רק לבעיות.

פורסם

אגב אין שום חסרון ב-VSYNC ומהירות 5MS לא קשורה לתופעה שאתה מציג...

פורסם
  • מחבר

אגב אין שום חסרון ב-VSYNC ומהירות 5MS לא קשורה לתופעה שאתה מציג...

..

אכן לא נראה כי יש בעיה גדולה מידי בהפעלת VSYNC......עד...שהתקנתי את CRYSIS :]

שמתי לב להבדל בביצועים\פריימרייט, כשיש VSYNC וכשאין.

אז כרגע, הודות ל MOTION BLUR שיש למשחק...כיביתי ת' VSYNC...אני מקבל יותר פריימים לשניה...ואי אפשר לשים לב לקיטועים הודות ל BLUR :]

פורסם

אני אסביר לך מה הבעיה.

כשאתה שם VSYNC אתה קבוע על 60FPS.

אם המשחק שאתה מריץ לא מגיע מעל 60FPS הוא יצנח ל30FPS ואז ל20 וכן הלאה

יש דרך לגרום לכרטיס מסך לעבוד בצורה כזאת שאם אתה מקבל למשל 48FPS אז אתה תקבל 48FPS ולא 30.

תקרא בפורום כרטיסי מסך את הסטיקי על VSYNC וקריעת מסך ותשכיל.

חוץ מזה זה קרייסיס, מה אתה מצפה? על המפרט שלי (תראה בצד) זה רץ על פחות מ30 פריימים.

אני לא יודע מה יש לך אבל קרייסיס זה לא מדד לשום דבר...

בכל מקרה כנס לסטיקי ותפעל לפי המדריך.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר לך מה הבעיה.

כשאתה שם VSYNC אתה קבוע על 60FPS.

אם המשחק שאתה מריץ לא מגיע מעל 60FPS הוא יצנח ל30FPS ואז ל20 וכן הלאה

יש דרך לגרום לכרטיס מסך לעבוד בצורה כזאת שאם אתה מקבל למשל 48FPS אז אתה תקבל 48FPS ולא 30.

תקרא בפורום כרטיסי מסך את הסטיקי על VSYNC וקריעת מסך ותשכיל.

חוץ מזה זה קרייסיס, מה אתה מצפה? על המפרט שלי (תראה בצד) זה רץ על פחות מ30 פריימים.

אני לא יודע מה יש לך אבל קרייסיס זה לא מדד לשום דבר...

בכל מקרה כנס לסטיקי ותפעל לפי המדריך.

אני מניח שאתה מתכוון ללינק הבא :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=283368.0

תודה רבה, בנאדם! ;D

פורסם

בכיף.

תגיד המסך שקיבלת זה עם הזרוע הארגונומית? TILT, PIVOT וכו'?

פורסם
  • מחבר

בכיף.

תגיד המסך שקיבלת זה עם הזרוע הארגונומית? TILT, PIVOT וכו'?

אכן כן...תשמע, זה בזכות האנשים הטובים פה שחולקים מהידע שלהם והכל...אז לקחתי ת' BW..במקום ה- EWX הזה שכמעט קניתי אותו, אבל הבנתי ברגע האחרון שהוא מגיע לארץ ללא הזרוע האורגונמית.

בסופו של דבר, לא ממש אשתמש בה בצורה קיצונית, אבל לקחתי בדיוק ת'דגם הזה הודות לכך שהוא 37.5 ס"מ גובה- והספריה שלי היא 38 ס"מ ;D

כך שזה המסך שהוא בין הנמוכים, אז הסתדר לי טוב! הפלסטיקה שלו היא גם "מט" ולא מהחדשים המבריקים האלו, שכל נגיעה בהם משאירה סימנים. אז זה מצוין!

מסך מדהים, ולדעתי לא צריך לקפוץ ישר על מעבר ל-TN [ואני עוד עורך וידאו וכאלה :]

אם יש לך שאלות, אשמח לעזור אחי :xyxthumbs:

פורסם

מגניב.

דווקא הבנתי שהEWX יצא אחריו ואמור להיות טיפ טיפה יותר טוב ושהוא מגיע גם עם הזרוע הארגונומית אבל צריך לבדוק את זה לפני

בחנות כי באמת יש כאלו שקיבלו בלי.

איך הוא מבחינת חדות טקסט והאם הוא מעייף אותך אם אתה יושב מולו הרבה זמן?

כרגע יש לי מסך S-IPS 32 אינץ' של היטאצ'י ורואים מדהים, הוא מצויין לעריכות, משחקים וסרטים וגם הטקסט חד כתער אבל

קצת קשה לשבת מול גודל כזה מבחינת תפיסת המרחב.

פורסם
  • מחבר

אכן, אני זוכר שמישהו אמר לי שמסך 22" זה ב-ו-ל הגודל שמתאים לשימוש של מחשב. קצת יהיה מוזר לעשות DOWNGRADE מאשר UPGRADE במקרה שלך

אבל מבחינת הגודל אני יכול להבין.

אני משוכנע שב-95% מהמקרים\מהחנויות בארץ...אתה תיתקל בדגם EWX אשר מגיע ללא הזרוע הזאת. בדקתי בהרבה חנויות ופשוט מסתבר שזה לא מגיע לארץ [בגלל החלטה של חיון? היבואנים? אולי?] שזה די מעאפן...כי אני הבנתי שה EWX חסכוני יותר בחשמל [לא יודע מה השיפורים שלו מעבר].

אני מציע לך לעשות חיפושון קטן בפורום [או אולי זה בסטיקי?] -ל REVIEW של בחור ישראלי שכתב על ה BW. נתן ביקורת מאלפת, שממש הבחנתי עד כמה היא אמינה לאחר שקניתי ת'מסך [חוץ מלדוגמא קטע שהוא התלונן שכשהוא מקליד, אז המסך קצת זז בגלל המכניקה של הזרוע כנראה...-אז לי יש שולחן יציב, והמסך לא זז בכלל!].

אני לא יודע עם אילו תוכנות אתה עובד...אבל מבחינת טקסט אין לי בעיה בכלל. אולי אתה רגיל לרזולוציה\חדות טקסט משוגעת...אבל אני יכול לומר לך שבאותיות ממש קטנות [פונט בגודל 7-8] אז אפשר לראות קצת זליגה של צבע. לי דווקא יותר מפריע גלישה לדוגמא באתר שכזה כמו HWZONE...שהרקע בצדדים הוא לבן.

העודף לבן הזה, דווקא כן יכול לשגע...או לעייף ת'עיניים. לא יודע מה לעשות עם זה..אולי פשוט לא לעבוד עם דפדפן על מסך מלא...

אתה חייב ללכת למצוא ת'מסך באיזו תצוגה.

כתבתי בפורום מקודם, ושאלתי אשכרה אם אנשים מכירים חנויות שהוא בתצוגה. אחלה מסך ה-BW...והוא כבר דגם שקצת קשה יותר להשיגו..

מעניין יהיה לשמוע את דעתך עליו :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים