עבור לתוכן

טמפ' לאחר רענון משחה,TR 120 EXTREME+E8400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,לאחר רכישת THERMALRIGHT 120 EXTREME ורציתי להתייעץ לגבי טמפ' הקירור במנוחה ומאמץ.

במנוחה (OCCT) טמפ' 47-49 ובמאמץ נוסקות לכיוון 60 ואף מעבר (עם מזגן קבוע על 23מעלות קבוע על 56)

מרחתי משחה טרמית כמו שצריך והקירור עם קונפיגורציה של 2 מאווררים אחד מכניס שני מוציא.

מה יכולה להיות הבעיה?

יש לציין ששמתי לב לאחר הסרת המדבקה שיש על תחתית גוף הקירור 2-3 שריטות שטחיות(מעין חריטות האם קשור?).

משחה תרמית:MX-2.

פורסם

1. איפה בדיוק התקנת את המאווררים ?

2. החזרת טוב את הקירור ? הוא מהודק ? מרחת שכבה דקה של משחה ?

פורסם
  • מחבר

1.פירקתי את גוף הקירור שוב..פעלתי לפי המדריך ומרחתי שכבה דקה ככל שניתן (עם סכין יפני),על המעבד.בקשר לHEATSINK האם לאחר המריחה עם שקית הניילון למען החדרת המשחה לגוף הקירור לאחר מכן לנקות את המשחה(כי מרחתי יחסית הרבה כמו שכתוב ובתנועות סיבוביות "החדרתי" את המשחה לבסיס גוף הקירור אז האם עכשיו להוריד את השאריות או שלא?

2.התקנת המאווררים נעשתה כמו מקודם אחד מכניס אוויר מצד ימין של גוף הקירור ומאוורר שני מוציא לכיוון מאוורר אחורי של המארז.

פורסם
  • מחבר

עידכון:חברים פתרתי את הבעיה,הכול הסתדר(הבעיה הייתה שקליפס אחד השתחרר לי :kopfpatsch: ובעקבותיו השתגעתי כבר מגוף הקירור הזה.

בנוגע להמלצות לגבי רכשית גוף קירור חדש (והעברת גוף הקירור הזה למחשב השני),האם ישנו הבדל משמעותי בטמפ' בין הTR ULTIMA 90I לבין TR ULTRA 120 EXTREME,כי אני מתלבט בין רכישה של אחד מ2 גופי הקירור הללו וכייון שההבדל הכספי לא נורא (30 ש"ח) חשבתי ללכת על האחרון.הצעות/תגובות?

פורסם

להבא בדוק טוב את ההתקנה לפני ההדלקה וכו.. ;D

ומה המחיר שאתה רוכש את הקירורים הנ"ל ? שכן יש לך את הMUGEN 2 שעולה באזור ה200+- ויציג ביצועים זהים ובמחיר נמוך יותר..

פורסם
  • מחבר

באותו המחיר רכשתי את הTR ULTRA 120 EXTREME ורציתי לבדוק איתכם משהו ברשותכם:

הקירור נמצא בקונפיגורציה של 2 מאווררים (אחד מכניס שני מוציא לכיוון מאורר אחורי של המארז).

טמפ':במנוחה 49,במאמץ 58 לאחר שעה בעומס.

OVERCLOCK: 435FSB

1.276V

מחלקי זיכרונות 1:1:20 והמערכת יציבה.האם אלו הטמפ' שאני צריך לצפות להם??

פורסם
  • מחבר

דווקא במנוחה ציפיתי להרבה יותר נמוך בהתחשב בפורומים בחו"ל..כנראה שאני טועה.

פורסם

המאווררים במנוחה מסתובבים על MAX או שהם נשלטים מהלוח אם ?

פורסם
  • מחבר

נשלטים מהלוח אם..והגדרתי להם מהביוס על MAX.

מעבר לזה בעת ההרכבה כשהוצאתי את המדבקה "הראשונית" שמגנה על תחתית גוף הקירור הבחנתי במעין שריטות שטחיות כנגד כיוון "השיוף של המכונה"(לא נעשו עם מכונה כמובן),האם יכול להיות שזה מה שמשפיע על כל "העסק" לטמפ' האלו,כי לפי ביקורות בחו"ל עם מעבדים מרובעי ליבה ואף מעבדי QXXXX הגיעו לתוצאות הרבה יותר קירורת בOC בינוני ומעלה.

בהשוואה לOCZ VINDICATOR שהיה לי לפני אני רואה הפרש בתוצאה רק במאמץ של 6-7 מעלות אך במנוחה לא רואה שום הפרש בתוצאה:עם הOCZ-48 ואם הTR-47-48

פורסם

איכות הבסיס משפיעה..אבל אם הוא לא פגום בצורה משמעותית..אין מה לדאוג...

לגבי הטמפ'..בגדול ההפרש הגדול צריך להיות בטמפ' המאמץ..

אם אתה בטוח שהתקנת את הקירור נכון ומהודק ללוח האם..המאווררים על MAX..אז הכל תקין..

כמו כן בדוק את טמפ' הסביבה שלך..ביחס לביקורות בחו"ל..שכן לרוב ההבדל נובע מזה..

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתי טמפ' מבוקרות ישפיעו עד כ-10% אך בפורומים בחו"ל מדווחים על טמפ' מנוחה למעבדים שציינתי כבר (שנמצאים בOC ) וישנו שינוי של מעל 10 מעלות במנוחה ו6-8 מעלות במאמץ.האם הגיוני?כמו כן בגלל שהקירור בן יום אפשרי לדרוש חדש מSKYPC (שם רכשתי אותו) נכון?

פורסם

כמו שציינתי תתיחס גם לטמפ' הסביבה...אם אתה רוצה קירור חדש..אתה צריך להסביר מה הסיבה לחנות..ובקרה שלך אני בספק אם הוא קיים..

ותמתין כמה ימים..שכן המשחה "תתרגל" והטמפ' צריכה לרדת בעוד כמה מעלות בודדות..

פורסם
  • מחבר

עידכון:קירור הוחלף לחדש במקום ע"י טכנאי החברה.

שינוי מורגש לטובה בכ-35% בכלל החריטות שכנראה גרמו לכל עניין החימום.

משחה תרמית:MX-2

440FSB על מתח של 1.2500 ושינוי מתחים קטנטן לNB עומד יציב במנוחה על 43(בEVEREST עומד על 38.חח) ובמאמץ על 53-54 לאחר שעה-וחצי בOCCT

בכל מקרה מחר אני ימשיך את הOC לכיוון 4060-4070 אם העניין לא יצרוך ממני הוספת מתחים נכבדת..

תמונה מCORE-TEMP על באס של 432:

http://www.uploadfileyou.com/viewer.php?file=geij9uoid7c0cvmvgbxg.bmp

קירור מומלץ/איכותי/בעל הנדסה מעולה וקליל מאוד להתקנה,

באמת יש שינוי של מעל 10 מעלות במאמץ ו6 מעלות במנוחה מאשר הOCZ VINDICATOR שהיה מותקן לפני זה ועשה את עבודתו נאמנה.

בכל מקרה שהייתי בSKY-PCהראו לי את הTRUE BLACK שנראה/מרגיש/שוקל ומתנהג אותו הדבר חבל להוסיף 100 ש"ח (בשביל שחור "מגניב") שעושה את אותה העבודה ואין שום שינוי בין שניהם.

פורסם

יש לי E8400 ללא OC, טמפרטורות סבירות בהחלט, אצלי הם נעות בין 30 ל40 במנוחה ועד ל60 מקסימום במאמץ, בדיוק כמו שתיארת אז אין מה לדאוג :)

הטמפרטורה המקסימות לעבודה נורמלית תחת מאמץ היא בסביבות ה70 מעלות(קראתי בINTEL) אז זה בסדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים