עבור לתוכן

נייד שמהווה שילוב אולטימטיבי למשחקים, מדיה ועבודה משרדית - יש חיה כזו בתקציב 5?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי במתנה לפני קצת פחות משנה את הנייד הראשון שלי - Latitude D530 - אני לא הכי נהנית ממנו. הוא כבד נורא, הבטריה לא מחזיקה הרבה זמן (אין לי שום מקור להשוואה, זו ההרגשה שלי), הרמקולים לא להיט והרבה פעמים אפשר לטגן עליו סטייק. אני עובדת על המחשב, ואם אני צריכה להתנייד איתו כדי לעבוד במקום אחר, זה פשוט עונש אז אני מוותרת רוב הפעמים.

אני כבר שבועות קוראת את הפורום, חורשת באינטרנט, הולכת לחנויות - לא מצליחה להתביית על שום דבר.

אם לדרג את סדר העדיפויות שלי - אני רוצה נייד שאוכל לעבוד עליו בלי לקבל נקע בעין (לכן מסכים שקטנים מ-13.3 קשה לי להאמין שיתאימו), לצפות/לשמוע מדיה ואולי אח"כ גם קצת לשחק.

קיבלתי המלצה לפני כמה ימים ל XPS M1330 - השאלה אם מתאים לצרכים שלי? והאם יש המלצה אחרת?

פורסם

וואלה מעניין לראות שהמחיר של ה-M1330 ירד ל-5K.. בכל מקרה מדובר על כרטיס X3100 מובנה. ממש לא מתאים למשחקים. אבל נתת לי עוד אופציה לשקול לעצמי.

השאלה באיזה משחקים מדובר כי אם זה WOW או SIMS אז כרטיס כמו 9300M אולי יספיק.

ואז את יכולה ללכת על ה-HP DV 3600

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3774501-3885120.html

ניתן למצוא אותו ב-4500 ש"ח עם שנתיים אחריות (תוספת 430 ש"ח לשלוש שנים).

אני לא יודע זמן סוללה אבל מקריאה על דגמים דומים של 13.3 שלהם בארה"ב אני משער איפשהו באזור ה-3 שעות.

בהתחשב במפרט של המחשב הראשי שלך יש מצב שמדובר במשחקים יותר רציניים אז אולי כדאי לחפש נייד עם כרטיס מסך רציני יותר כמו 9600GS, למשל RD510-S.AD34E של LG עולה 4500 ש"ח.

HP מקביל הוא ה-DV5-1250, שגם מגיע עם מערכת הפעלה, אבל רק שנה אחריות. עולה 4900 ש"ח.

אבל ב-2.7 ק"ג ו-15.4" הם לא ניידים במיוחד, לדעתי לפחות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה :)

בעיקרון המשחקים הכבדים ירוצו על המחשב הראשי, בנייד אני אריץ משחקים יותר רגועים (אסטרטגיות למיניהן, אולי משחקים כמו Civilization וכו') - ושוב, נושא המשחקים הוא בעדיפות הנמוכה ביותר. האם בכל זאת ה XPS לא עונה על הדרישות?

אני באמת מעדיפה להתרחק ככל האפשר מניידים גדולים/כבדים, ככה שמסכים של 15" או במשקל 2.7 זה פחות או יותר להשאר תקועה במצבי הנוכחי.

פורסם

הנייד שהוא הציע לך זה 13.3".

ה-XPS הוא בסדר, אבל ה-HP DV3660 עדיף במצב הנוכחי, כל עוד הם בערך באותו מחיר.

הרבה ניידים של DELL נוטים להתחמם, וה-XPS כנראה לא יוצא דופן. מצד שני, אני לא יודע לגבי התחממות בדגם זה של HP.

פורסם
  • מחבר

הנייד שהוא הציע לך זה 13.3".

ה-XPS הוא בסדר, אבל ה-HP DV3660 עדיף במצב הנוכחי, כל עוד הם בערך באותו מחיר.

הרבה ניידים של DELL נוטים להתחמם, וה-XPS כנראה לא יוצא דופן. מצד שני, אני לא יודע לגבי התחממות בדגם זה של HP.

כן, אני יודעת. התייחסתי למה שהוא כתב לקראת סוף ההודעה שלו.

הפנמתי את מה שאתם אומרים לגבי ה-HP הזה. אני אתחיל לברר בכיוון.

שאלה נוספת - אם אני מעלה את התקציב, האם יש משהו יותר אטרקטיבי לצרכים שלי?

פורסם

הבעיה שמחשבים שמיועדים לגיימרים הם בד"כ 15" ומעלה, לא דוחפים כרטיסי מסך למשחקים במחשבי 14-13.3".

לדעתי אם את באמת רוצה משהו קל ונייד את צריכה להתמקד על 12.1-13.3"..

12.1 אולי יראה לך מעט קטן מדי, אני אישית מצאתי ש-13.3 הוא אופטימלי מבחינת ניידות והתפשרות על גודל התצוגה.

הבעיה שאין יותר מדי דגמים של 13.3 בארץ שמצאתי..

ה-XPS הנ"ל בתקציב אבל עם כרטיס מסך מובנה X3100, לקבל כרטיס 8400GS יוסיף לך באזור האלפיה למחיר, ולא ישפר את הביצועים במשחקים משמעותית.

את ה-LG E310 שהוא דיי זול, פחות מ-4K עם שלוש שנים אחריות, אבל כרטיס 8200M גם לא יהיה להיט למשחקים.

יש LG R410-K.AP18E שהוא 14.1" עם כרטיס 9300M ב-5320 ש"ח, אבל אני מעדיף כבר את ה-DV3660 בפחות.

כל שאר הדגמים שנקתלתי בהם או שייכים למגזר העיסקי או מגיעים עם כרטיס מסך פשוט מובנה שלא מתאים למשחקים בכלל.

פורסם
  • מחבר

איזו מכה. :-\

כשאתה אומר לא מתאימים למשחקים, אתה מתכוון שאפילו להריץ נגיד משחק כמו elven legacy לא יעבוד כמו שצריך? או שאתה מתייחס למשחקים כמו קרייסיס?

פורסם

אני לא מכיר משחקים ממש, לא שיחקתי במחשב כבר תקופה (אני עתיק, quake1 זה הלהיט שלי חח).

אני מציע להיכנס לפורומים של המשחקים שמעניינים אותך ולבדוק, או לחפש בגוגל נגיד 8400M + שם המשחק או משהו בסגנון.

X3100 זה הכרטיס מסך המובנה של אינטל (כשהחדש יותר בחלק מהדגמים נקרא 4500M נראה לי). 8400M זה הכרטיס נפרד של נבידיה חלש וישן קצת. ו-9300M זה הכרטיס החלש החדיש. האמת לפי החדשה הזו מלפני שנה יש טענה שזו אותה גברת בשינוי אדרת.

הנה דוגמא לדיון האם X3100 מסוגל להתמודד עם WOW שאולי יחכים אותך:

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=133881

יש שם דיווחים גם על 10FPS עם הגדרות הכי נמוכות במצבים מסויימים.. לא נשמע לי מהנה במיוחד. אבל תלוי במשחק שלך. WOW הוא דיי מיושן סה"כ.

ואם את לא מצפה למשחקיות מטורפת בהחלט יש מצב ש-8400/9300M יספק אותך.

פורסם
  • מחבר

האמת שהדיון מאוד עזר לי.

בסוף, אחרי הרבה הרבה התלבטויות וחפירות וביקור בתצוגות של ניידים - החלטתי ללכת על ה-XPS M1330.

מאוד מעריכה את עזרתך בנושא. תספר בסוף מה אתה קנית, כן?

פורסם

הולכת עליו בתצורה עם X3100 או עם 8400M?

אגב ביקורות עליו שבטח יוכלו לעזור לך להכיר אותו יותר לעומק (אם יש בעיות חום ורעש וכדומה)

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3898 - שימי לב בסוף הביקורת יש המשך לאחר שנה והוא מדווח על בעיות.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3826

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=us&cs=19&l=en&s=dhs

שימי לב שברוב הביקורות הוא עם מסך LED בעוד ב-notebookclub מוכרים אותו ב-5K עם מסך רגיל - זה ישפיע על זמן סוללה שיהיה פחות טוב ועל המשקל (וכמובן תצוגה פחות בהירה). כותבים שהמשקל שלו 1.79 ק"ג בחלק מהמקומות אבל זה מטעה. כי מדובר על סוללת 4 תאים ומסך LED בעוד במחיר הזול הוא נמכר עם מסך רגיל וסוללת 6 תאים והמשקל שלו יותר באזור ה-2.1-2.2 קילו אם אני זוכר נכון.

אגב עוד לא התעמקתי בכל הביקורות וההערות אבל אני מבין שעם ה-8400M יש לו בעיית התחממות רצינית חסרת פתרון. ציטוט של בעלים מלפני חודש:

The issue with the overheating has to do with faulty GPUs (graphics card chip), not with the HD. Although they replace the chip, they replace it with another faulty chip. Ive gone through the experience myself and it looks like Im about to need another replacement. I can tell you that Im very angry at how Dell is handling this issue, and I doubt I will ever buy a laptop from them again! Not only that, but Ive gone from recommending them to quite the opposite.

Theyve basically told me they will keep replacing the faulty chip for up to 2 years. After that, youre on your own. And its never going to be replaced with a good chip, they are NOT going to fix the issue. Not only that, but each time the chip needs replacing, youre out of a laptop for x days. And the standard line is 1-4 weeks. I asked what it would take to make this happen on site, and they said there was no way. I couldnt even buy on-site service if I wanted. Thats brutal for a $3500 laptop (thats how much mine came out to). Im basically guaranteed 2 years of headaches until, at which point it will completely fails for good. They know theres an issue, but refuse to fix it. Never again will I buy a laptop from them. Horrible horrible customer service. How can a company know of an issue (before they released it in the first place) and never plan to fix it ever, knowing that all the machines will die within 2 years.

פורסם

קצת הערות/הארות:

א. להתרחק מה 8400M על ה XPS1330 כמו מאש, זה מתכון לצרות (אלא אם לא אכפת לך מצרות, במסגרת האחריות של השלש שנים, אך יש כאלה שהלוח הוחלף להם גם פעמיים ושלוש, ועד כמה שאני מעודכן אין לזה תיקון ממשי פרט ללהחליף את הלוח ולקוות שזה לא יקרה כלכך מהר שוב)

ב. X3100 זה מיושן מאוד, ה 4500 החדש של אינטל משמעותית יותר טוב (ועדיף שכן תרצו לעבור לחלונות ו7 שכשיצא ולא תרצו להרגיש שהמחשב כבר לא סוחב)

ג. ה 8400M שהוזכר לעיל יתכן ועלול גם לעשות בעיות במחשבים אחרים, אבל הוא בדגמים אחרים התקלות פחות נפוצות בגלל מבנה הלוח/קירור. מדובר בסה"כ בכרטיס די חזק, וה 9300M די דומה לו, הם מריצים משחקים לא רע אפילו.

פורסם
  • מחבר

כן, אני מודעת לכך שמבחינת כ.מסך הלכתי על אופציה לא אטרקטיבית (ה X3100). משחקים בכל מקרה באמת היו בעדיפות הנמוכה ביותר, אני תמיד אעדיף את השולחני שלי למשחקים...זו פשרה שהייתי מוכנה לעשות מראש אם אמצא נייד שימצא חן בעיני.

פורסם

אם הזמנה מחול באה בחשבון אז

ASUS X83Vm X1

Asus N80Vn-A1

כאשר השני קצת יותר טוב מבחינת סוללה (זהים פלוס מינוס מבחינת עוצמה)

שניהם 14 אינטש והם מעולים.

אם כבר 13 אז XPS STUDIO 13 בחול יעלה במסגרת התקציב.

למה לקנות פלטפורמה מיושנת ונוטה לבעיות (במקרה של ה 8400)

פורסם

למשחקים ברמה שציינת כרטיס מסך כמו ה-9300m gs יהיה בסדר גמור. אין צורך ללכת לכיוון של כרטיסי מסך רציניים או מחשבים כבדים ומסורבלים כמו ה-N81. ה-dv3 של HP מתאים הרבה יותר מה-m1330 ולא סובל מבעיות ידועות עד כה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים