עבור לתוכן

זקוקה להמלצה לרכישת מצלמה לטיול

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, מראש אקדים ואומר שההבנה שלי במצלמות לוקה בחסר

ולכן אני מתנצלת אם אני פותחת נושא שכבר קיים, אך מהשיטוט שלי בפורום לא כל כך הצלחתי לקבל תשובה קונקרטית.

אז לשאלון-

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

אני טסה לתקופה של 3 חודשים במרכז אמריקה. זה אומר שאני צריכה לקחת בחשבון כמות גדולה של כרטיסי זיכרון, אבל לא להשתולל יותר מידיי עם מחיר המצלמה, שכן הסיכוי לגניבות די גדול. אני מתכוונת להשקיע מחיר שפוי, עד 1500 אם זה ריאלי.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

נופים, מסיבות, חופים [חשוב שתהיה מצלמה עמידה שלא תהרס מקצת גשם/חול] וצילום פנים מן הסתם..

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?

אין לי מושג..

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא. אני מחפשת משהו נוח קומפקטי וקל. מצלמה כיס. בלי להסתבך יותר מידי.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

מכיוון שאני לא מבינה בנושא אני מניחה שהתשובה לשתי השאלות היא- לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

לא. מחפשת מצלמה שתשמש אותי גם אחרי הטיול

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

אני מניחה שאני אעשה אלבום דיגיטלי אם זה קשור באיזשהו אופן אבל לא נראה לי שאני ארצה להדפיס את התמונות

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים בהקשר מנסיון...

פורסם

חשוב שתהיה מצלמה עמידה שלא תהרס מקצת גשם/חול

את רצינית? חול?

יש לך 2 ברירות:

1. לקנות מצלמה טובה אבל "רגילה" - מה שאומר שתשמור עליה שלא יכנס לה חול או מים לחלק כל שהוא.

2. לקנות מצלמה שמיועדת "לשרוד" קצת רטיבות וחול (יש מצלמות כאלו) אבל כך בחשבון שזה גימיק יותר מאשר אטימה מלאה

בנוסף קחי בחשבון שמצלמה כזו במחיר של 1500 שח, תהיה גרוע בהרבה ממצלמה "רגילה" ב-1500 שח.

הנה דוגמאות למצלמה אחת מכל סוג שמומלצות:

למצלמה רגילה יש את ה-Panasonic DMC-TZ6 שעולה קצת יותר אבל שווה את ההפרש.

למצלמה "מוגנת" יש את ה-Olympus µ TOUGH-6000 שעולה טיפה יותר מהתקציב שלך (1750 שח)

פורסם

לקנות מצלמה שמיועדת "לשרוד" קצת רטיבות וחול (יש מצלמות כאלו) אבל כך בחשבון שזה גימיק יותר מאשר אטימה מלאה

אני מסכים עם החלוקה לשתי קבוצות - מצלמות רגילות ומצלמות אטומות, אבל אני לא מסכים שמדובר בגימיק. חלק מהמצלמות האטומות מסוגלות לעמוד בצילום מתחת למים ובנפילות מגובה מטר ויותר. עם זאת, יש בהן הרבה פשרות אחרות ולכן לדעתי עדיף לקנות מצלמה טובה יותר ללא איטומים, ופשוט לשמור עליה.

סדרת ה-TZ של פנסוניק מצויינת, אבל מכיוון שפותחת הדיון לא ציינה זום גדול כדרישה חשובה אז במקרה שלה פוג'י F100 או F200 תתאים יותר. הטווח הדינמי הגדול יותר שימושי בצילומי נופים, ומצב הצילום הכפול (למרות מגבלותיו) שימושי בצילום מסיבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים