עבור לתוכן

מתלבט אם לקנות PS3 חדש או משומש

Featured Replies

פורסם

חדש עולה 2000 שקל ומגיע עם שלט אחד ובלי שום משחק

ככה שאני חייב להשקיע לפחות עוד 300 שקל על משחק

בקיצור אני יוצא באזור 2500 שקל רק בשביל להתחיל לשחק

ומשומש אני יכול למצוא 1500 שקל עם 2 שלטים ומשחק

השאלה אם יש לעינית בלאי גדול? ואם בכלל יש מישהו שיש לו ניסיון אם קנייה של מכשיר משומש

פורסם

לעינית יש בלאי רק אם משתמשים כל הזמן בDVDים צרובים (סרטיי DVD או דרך להעביר DIVX) - אחרת היא בסדר

(במקרה הרע ביותר - 600 ש"ח להחלפה)

מה גם שאם אתה ב1500 קונה גירסאת 60 גיגה - אתה מרוויח גם תמיכה למשחקי PS2 שלא קיימת בדגמים החדשים.

ליביו

פורסם
  • מחבר

לעינית יש בלאי רק אם משתמשים כל הזמן בDVDים צרובים (סרטיי DVD או דרך להעביר DIVX) - אחרת היא בסדר

(במקרה הרע ביותר - 600 ש"ח להחלפה)

מה גם שאם אתה ב1500 קונה גירסאת 60 גיגה - אתה מרוויח גם תמיכה למשחקי PS2 שלא קיימת בדגמים החדשים.

ליביו

את האמת זה פחות מענין אותי כי יש לי PS2 ואין לי משחק אחד אפילו שהוא לא צרוב

אני מחפש דגם שיש לו גם קורא כרטיסי זיכרון

פורסם

איפה ניתן להחליף עינית?

פורסם

אפשר הסבר למה הבלאי של העינית גדול יותר בדיסקים צרובים? ומה לגבי משחקים וסרטי בלו-רי?

פורסם

עינית ניתן להחליף בכל חנות עם מעבדה:

מדיה גיים , אנג'ויסטיק , VGS.... לא חסר כבר.

לגבי הבלאי - אין לי מושג.

לגבי משחקים וסרטי בלו ריי, אחרי שהלכה לי עינית לאחר שנה של שימוש אינטנסיבי בדיסקים צרובים - החלטתי לא להשתמש יותר בדיסקים צרובים (פשוט את הסדרות שאני רואה - אני עושה STREAMING או במקרה הרע ביותר - משתמש בדיסק קשיח חיצוני) - כבר שניים אני משתמש מאוד אינטנסיבית בPS3 - אין שום בעיה.

(וכנ"ל אצל אחי)

ליביו

פורסם

כבר שניים אני משתמש מאוד אינטנסיבית בPS3 - אין שום בעיה.

(וכנ"ל אצל אחי)

אני לעומת נתקלתי כבר ב-2 מכשירי PS3 שאחרי קצת יותר משנה החליטו שהם לא קוראים יותר דיסקים וזקוקים לעינית חדשה.

גם הבנתי שהבעיה הזאת די נפוצה.

בכללי, יש סיכוי גבוה יותר שעינית של PS3 תידפק יותר מהר מעינית של PS2.

פורסם

והם קראו דיסקים צרובים ? (סרטים ? DIVXים?)

תקרא את כל ההודעה שלי - כל עוד השתמשתי בצרובים - גם לי הלך אחרי שנה , ברגע שהפסקתי - נעלמה הבעיה.

ליביו

פורסם

לא, רק משחקים מקוריים!

לא ראו בהם בכלל סרטים!

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי סוני משתמשים בלייזר בלו-ריי מרמה נמוכה

ואז זה מסביר את המחיר הזול יחסית ואת הבלאי הגבוה של העינית

פורסם

לפי דעתי חייזרים נחתו מהחלל והם אלו שמרכיבים את העיניות בלו ריי.

מכיוון שידוע שלחייזרים יש בקרת איכות נמוכה למרות הטכנולוגיה המתקדמת שלהם - זה מסביר למה חלקן מחזיקות מעט זמן.

ומכיוון שאני מביא דברים בלי ביסוס וניסיון - ברור שאפשר להתייחס לזה בתור אמת מוחלטת (רמז תגובה קודמת)

או בא נשמור על הדיון ברמה רצינית ולא לפי ספקולציות על טכנולוגיה חדשה שאין לך יותר מדי ידע מעמיק בנושא.

ליביו

פורסם

ובטח לא להסיק מסקנות על סמך "2 אנשים שאני מכיר שהלך להם העינית". אם זו הייתה בעייה ידועה תאמין לי שהיינו שומעים על זה והיו כותבים על זה ברב האתרים המוכרים. כרגע לא ידוע על שום בעיית אמינות לא סטנדרטית במכשירי ה PS3 (ותאמין לי- בדקתי את זה היטב כששקלתי XBOX מול PS3 לפני הרכישה האישית שלי).

לפותח הת'רד - אני אישית לא הייתי מהסס לקנות PS3 יד שנייה אם המחיר היה מצדיק את זה (מבחינתי לפחות הנחה של 40-50 אחוז ממחיר מכשיר חדש) אבל כמובן הייתי בודק אצל המוכר שהמכשיר תקין לחלוטין מבחינת הכונן, החיבור לרשת, משחקים, ציוד היקפי וכו.

פורסם

אהבתי את הזלזול...

בכל מקרה, הוא שאל לגבי בלאי אז אמרתי שנתקלתי כבר ב-2 מכשירים שבהם העינית הלכה - זה הכל!

וכשביררתי על הבעיה הזאת במעבדה אמרו לי לי שהבעיה די נפוצה אבל כנראה שגם להם אין ממש מושג...

בכל מקרה, תלוי גם כמה זמן המכשיר היה בשימוש

פורסם

tgen - הזילזול לא היה בהודעה שלך , אלא בהודעה אחריך (לפחות מבחינתי).

לגבי זה שהמעבדה מכירה את הבעיה - כל מוצר עם עינית אופטית הוא בעל חולשה בנקודה הזו.

השאלה כמה מהעשרות אלפי PS3ים בארץ הגיע למעבדה? ופה המספרים יפתיעו אותך לדעתי.

גם כשאני תיקנתי - רוב המקומות לא החזיקו אפילו עיניות במלאי אלא הזמינו לפי דרישה (ולרוב - לא ממש היתה דרישה) - וזה נבדק מול 3 מעבדות בזמנו.

מה גם שאיזה מעבדה ביקרת?

כי המעבדה של סוני לדוגמא בארץ - שולחת לחו"ל.

ליביו

פורסם

נראה לי שהמעבדה של סוני יותר שולחת מכשירים לחו"ל מאשר מתקנת אותם בעצמה

וכשביררתי אצלהם לגבי החלפת עינית הם רצו סכום די מוגזם לדעתי (1030 ש"ח!)

כשבכל מעבדה אחרת שביררתי המחיר נע בין 600 למקסימום 800 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים